Eikernytt logo - Til hovedsiden
  Din lokalavis på nettet  lørdag 25. november 2017
Send oss dine tips!
 

  FØRSTESIDEN

   NYTT


Generelle nyheter
Gratulasjoner
Lokale nyheter
Kultur
Næringsliv
Politikk
Kommunevalg 2007
Fylkestingsvalg 2007
Valg 2009
Valg 2011
Valg 2013
Valg 2015
Valg 2017
Minneord
Personalia
Sport
Kronikker
Politiske leserinnlegg
Leserinnlegg
Nye lokale bøker
Aktiviteter
Tapt og funnet
Fylkesnyheter
Foreninger
Musikknyheter
Filmanmeldelser
Lesernes bidrag

   AKTUELT
Kongsberg og Eiker Tingrett
Det skjer i Eiker
Nye Eiker-borgere
Politidøgnet
Smånytt fra Buskerud
Smånytt fra Nedre Eiker
Smånytt fra Øvre Eiker
Smånytt om sport
Anmeldte dødsfall i Nedre Eiker
Anmeldte dødsfall i Øvre Eiker
Dikt og andre ting
Fakta om Nedre Eiker
Fakta om Øvre Eiker
Fiskum Grendeutvalg
Hokksund Byutvalg
Lokalhistoriske artikler
Ormåsen Grendeutvalg
Røren Grendeutvalg
Skotselv Grendeutvalg
Vestfossen Grendeutvalg
Været i Eiker-bygdene
Fotogallerier
Lesernes egne bilder
 
Bestill bilde
Søk i databasen:

Arkiv
   MARKEDSPLASSEN
Arbeidsmarkedet
Bekjentgjørelser
Bekjentgjørelser NE
Bekjentgjørelser ØE
Boligmarkedet
Firmaguiden
Helse- og velværeguide
Håndverksguiden
Torget
Send inn annonse

  EIKERNYTT.NO

Annonser
Gaver til Eikernytt.no
Kontakt oss
Om oss
Videoarkivet
   

   ANNET
Lenker
Tips oss
Roy's Pressetjeneste
 
Utviklet av InBusiness AS



Skjema for
personalia


Autodeler.co.no




TopBilDeler.co.no

Eiendomsmegler
i Drammen

Boliglån
Sparebanken Øst

Markedets beste rente
på boliglån
Boligkreditt.no

Refinansier boliglånet
til norges beste bank
DinBank.no






VIDEOINNSLAG


300 på paintball
turnering i Hokksund


Dramatisk berging
av stor mobilkran


Taket på Fiskum
kirke faller ned i biter


Torgkvartalet i
Mjøndalen åpnet


Store problemer med
vann på Ormåsen skole


Dramatisk husbrann
i Vestfossen


Miljøkveld for
Bolivia i Hokksund


Advarer mot stor
omsetning av hasj


Fair Play på
Ormåsen skole


Sliter med
sykkeltyverier


Ordfører Ann Sire
Fjerdingstad om
bussaken i Vestfossen


Laksesesongen 2013
startet fredag 25.05


Kåret til Årets
Herman 2013


Jens Stoltenberg
besøkte Nedre Eiker


Evakuerer på
Hokksund Camping


Årets russetog 2013


17. mai feiring
i Mjøndalen


17. mai feiring
i Hokksund


Hellefoss reddet
Oppstart etter pinse


14 år og satser
på bilcross


Trond Giske på
Loe Betongelementer


Gla-Dag 2013
i Skotselv


Markering av
8. mai i Hokksund


Sesongåpning på
Vestfossen Kunstlab.


Sesongåpning på
Nøstetangen Museum


1. mai markering
i Vestfossen 2013


Kvinne drept av
samboer i Krokstadelva


Bølgen & Moi vartet
opp under Damenes Aften


Moteshow for MIF
i Mjøndalen


Klubber fikk hjerte-
starter i gave


Allmøte for ansatte
ved Hellefoss og Vafoss


Steinberg ILs klubbhus
totalskadet i brann


Eiker Aktivitetssenter
på Hoensvannshotellet


Jubileumsforestillingen
Skjer'a? Fiskum Barne-
og Ungdomsteater


Stor brannøvelse
da låve ble antent


Kulturpanorama i
Hokksunds storstue


Trafikkulykke på
Horgen i Nedre Eiker


Nedre Eiker Barne- og
ungdomsteater - Peter Pan


Rein Alexander i
Vestfossen kirke


Kraftig front mot front
på E 134 i Mjøndalen


Grendemøte om
Hoensmarkas fremtid


Skidag i regi av HIL
på Hobbelstad


Gangvei skaper
strid på Røren


UKM i Øvre Eiker


MGP Jr. på
Røren skole


Lærere på kurs for
å lage økologisk mat


Kvinne påkjørt
av lastebil i Mjøndalen


UKM i Nedre Eiker


Bredtransport fra
Skotselv til Drammen


Aktiv åpning av
Aktiv Eikers kontorer


Russen stiller opp
for Kreftforeningen


Frida ødela et
normalt politiår i Eiker



Her er Tonjes oppskrift på Dronningkaken

Av Roy Hansen
,  05.07.17


Tonje Holtungen fra Vestfossen har fått enormt mye reaksjoner - blant annet på Eikernytt.no sin facebookside eter vi vi gjorde det kjent at hun skulle bake for dronningen. Her får du oppskriften.

Tonje Holtungen fra Vestfossen sto ansvarlig for bakingen en bursdagskake til dronning Sonja på hennes 80-års dag i går. Nå deler hun oppskriften med alle andre.
Har du lyst til å bake i sommer kan en Dronningkake være tingen. Kaken, som Tonje Holtungen fra Vestfossen har stått ansvarlig for, har i hvert fall fått stor oppmerksomhet i en rekke medier - deriblant Eikernytt.no.

Siden vil la ut saken på Facebook så har den nådd tett oppunder 20.000 personer og blitt kommentert og delt langt over gjennomsnittet.

Her er oppskriften - bak i vei
Her er oppskriften på Baker- og Konditorlandslagets kake som ble servert i dronning Sonjas 80-års jubileum.

Denne oppskriften er til en kake på ca 26 cm, ca 12 personer. Innerringen er 24 cm, og ytterringen er 26 cm. En frisk og sommerlig mousse-kake med flere lag av gode og spennende smaker:

• Mandel-og gresskarkjernebunn
• Karamellfudge med havsalt og sprø yoghurtsmuler
• Basilikum- og Mascarponemousse
• Jordbærskum på Lierjordbær
• Hylleblomstmousse med sjokolade glace

Mandel- og gresskarkjernebunn:
2 stk. eggehviter (60g)
75g melis
20g gresskarkjerner
55g mandler
Litt kanel

1. Finhakk mandler og gresskarkjerner, eller kjør de fint på hurtighakke.
2. Pisk eggehviter stive og tilsett litt og litt melis, pisk til blank og stiv marengs.
3. Vend forsiktig inn de finhakkede og gresskarkjernene, samt kanel.
4. Hell bunnemassen over i en springform/ring på 24 cm.
5. Stek på 160°C i ca. 15 minutter.
6. Avkjøl.



Karamellfudge:
30g sukker
50g fløte
75g hvit sjokolade, gjerne Valrhona
5 g smør
½ pl gelatin

1. Legg gelatin i bløt.
2. Smelt sukkeret til karamell og spe forsiktig inn fløte.
3. Hell dette over sjokoladen, og rør glatt.
4. Tilsett gelatin og smør.
5. Hell over bunnen, og strø lett over med litt havsalt.
6. Avkjøl.

Yoghurtsmuler: (kan sløyfes)
10g melkepulver
10g mel
3g maizenna
10g yoghurtpulver
5g sukker
15 g smør
5g melkepulver
4g yoghurtpulver
25g hvit sjokolade, gjerne Valrhona

1. Smelt smøret, og rør sammen med de frem øvrige ingrediensene.
2. Stek på 150°C i ca. 13 minutter. Avkjøl.
3. Vend smulene i melke- og yoghurtpulver.
4. Smelt sjokoladen og vend smulene i denne. Avkjøl og ha på nok smuler på fudgebunnen til det nesten dekker.

Denne oppskriften kan enkelt gjøres glutenfri om man ønsker- bytt bare ut melet med glutenfritt mel.

Oppskriften gir for stor mengde til 1 kake, men bruk kun det som trengs og oppbevar resten lufttett inntil 1 måned.

Mascarpone- og basilikum mousse:
1 eggehvite
15 g sukker
1/3 potte basilikum
1 eggeplomme
15 g sukker
125g kremost- gjerne Mascarpone
1,25dl fløte
1,5plate gelatin
0,5dl melk

1. Legg gelatin i bløt.
2. Skyll basilikum godt og rist av vannet.
3. Bruk en juicermaskin og kjør igjennom urtene.
4. Litt grønn konsentrert væske kommer ut.
5. Rør dette glatt sammen med mascarpone, eggeplommer og den ene delen av sukkeret.
6. Pisk stivt eggehviter og den andre delen av sukkeret.
7. Pisk kremen stiv.
8. Klem ut vannet av gelatinen og smelt i melken.
9. Bland det inn i kremostblandingen, deretter vend inn pisket krem og vend inn eggehvitene til sist.
10. Hell over fudgebunnen og avkjøl.

Jordbærskum:
3 plater gelatin
24g sukker
60g jordbærpure
2 jordbær i biter

1. Legg gelatinen i bløt.
2. Løs den opp i litt av jorbærpurreen, og bland dette med resten av pureen.
3. Piskes opp i piskemaskin til stort volum og fluffy, ca 10 minutter.
4. Bre dette over mascarponemoussen og frys inn.
5. La stå til helt frossen.

Hylleblomstmousse:
1. Finn frem en kakering på 26 cm.
2. Lag italiensk marengs:
3. Kok opp sukker og vann til 120°C, hell dette i en tynn stråle over halvpiskede eggehviter og pisk til massen blir romtemperert..
4. Legg gelatin i bløt.
5. Pisk fløten stiv.
6. Varm opp litt av hylleblomstsaften og smelt gelatinen i dette.
7. Bland sammen med resten av saften og yoghurten.
8. Vend inn italiensk marengs, og til sist kremen forsiktig.
9. Ta ut den frosne innerkaken av frysa, sett den i midten av kakeringen, og fyll opp formen helt full med med mousse på sidene og oppå.
10. La kaken sette seg helt på frys til den er gjennomfrossen.
11. Ta den så pent ut av ringen.

Glace:
3 plater gelatin
1,5 dl H-melk
37g glukose
375g hvit sjokolade- gjerne Valrhona

1. Legg gelatin i bløt.
2. Varm opp melk og glukose, smelt gelatinen i denne, og hell over sjokoladen.
3. Vent litt, rør så glatt, og kjør kjerne med stavmixer for å fjerne alle luftbobler.
4. Tilsett titandioksid om ønskelig eller annen farge.
5. Vent til glacen er ca 32°C og glaser så den frosne kaken.
6. La renne av seg, før kaken trimmes nederst og settes på fat.





Tips en venn om denne nyheten.
Til:    Fra:   

« Tilbake




 MENINGSMÅLING

Har du startet med julepresangene?
Ja
Nei
Svar til nå: 202
Ja: 44.06%
Nei: 55.94%