Eikernytt logo - Til hovedsiden
  Din lokalavis på nettet  mandag 17. desember 2018
Send oss dine tips!
 

  FØRSTESIDEN

   NYTT


Generelle nyheter
Gratulasjoner
Lokale nyheter
Kultur
Næringsliv
Politikk
Kommunevalg 2007
Fylkestingsvalg 2007
Valg 2009
Valg 2011
Valg 2013
Valg 2015
Valg 2017
Valg 2019
Minneord
Personalia
Sport
Kronikker
Politiske leserinnlegg
Leserinnlegg
Nye lokale bøker
Aktiviteter
Tapt og funnet
Fylkesnyheter
Foreninger
Sponsede artikler
Musikknyheter
Filmanmeldelser
Lesernes bidrag

   AKTUELT
Kongsberg og Eiker Tingrett
Det skjer i Eiker
Nye Eiker-borgere
Politidøgnet
Smånytt fra Buskerud
Smånytt fra Nedre Eiker
Smånytt fra Øvre Eiker
Smånytt om sport
Anmeldte dødsfall i Nedre Eiker
Anmeldte dødsfall i Øvre Eiker
Dikt og andre ting
Fakta om Nedre Eiker
Fakta om Øvre Eiker
Fiskum Grendeutvalg
Hokksund Byutvalg
Lokalhistoriske artikler
Ormåsen Grendeutvalg
Røren Grendeutvalg
Skotselv Grendeutvalg
Vestfossen Grendeutvalg
Været i Eiker-bygdene
Fotogallerier
Lesernes egne bilder
 
Bestill bilde
Søk i databasen:

Arkiv
   MARKEDSPLASSEN
Arbeidsmarkedet
Bekjentgjørelser
Bekjentgjørelser NE
Bekjentgjørelser ØE
Boligmarkedet
Firmaguiden
Helse- og velværeguide
Håndverksguiden
Torget
Send inn annonse

  EIKERNYTT.NO

Annonser
Gaver til Eikernytt.no
Kontakt oss
Om oss
Videoarkivet
   

   ANNET
Lenker
Tips oss
Roy's Pressetjeneste
 
Utviklet av InBusiness ASSkjema for
personalia


Autodeler.co.no
TopBilDeler.co.no

Eiendomsmegler
i Drammen


Casinopiloten.com

VIDEOINNSLAG


300 på paintball
turnering i Hokksund


Dramatisk berging
av stor mobilkran


Taket på Fiskum
kirke faller ned i biter


Torgkvartalet i
Mjøndalen åpnet


Store problemer med
vann på Ormåsen skole


Dramatisk husbrann
i Vestfossen


Miljøkveld for
Bolivia i Hokksund


Advarer mot stor
omsetning av hasj


Fair Play på
Ormåsen skole


Sliter med
sykkeltyverier


Ordfører Ann Sire
Fjerdingstad om
bussaken i Vestfossen


Laksesesongen 2013
startet fredag 25.05


Kåret til Årets
Herman 2013


Jens Stoltenberg
besøkte Nedre Eiker


Evakuerer på
Hokksund Camping


Årets russetog 2013


17. mai feiring
i Mjøndalen


17. mai feiring
i Hokksund


Hellefoss reddet
Oppstart etter pinse


14 år og satser
på bilcross


Trond Giske på
Loe Betongelementer


Gla-Dag 2013
i Skotselv


Markering av
8. mai i Hokksund


Sesongåpning på
Vestfossen Kunstlab.


Sesongåpning på
Nøstetangen Museum


1. mai markering
i Vestfossen 2013


Kvinne drept av
samboer i Krokstadelva


Bølgen & Moi vartet
opp under Damenes Aften


Moteshow for MIF
i Mjøndalen


Klubber fikk hjerte-
starter i gave


Allmøte for ansatte
ved Hellefoss og Vafoss


Steinberg ILs klubbhus
totalskadet i brann


Eiker Aktivitetssenter
på Hoensvannshotellet


Jubileumsforestillingen
Skjer'a? Fiskum Barne-
og Ungdomsteater


Stor brannøvelse
da låve ble antent


Kulturpanorama i
Hokksunds storstue


Trafikkulykke på
Horgen i Nedre Eiker


Nedre Eiker Barne- og
ungdomsteater - Peter Pan


Rein Alexander i
Vestfossen kirke


Kraftig front mot front
på E 134 i Mjøndalen


Grendemøte om
Hoensmarkas fremtid


Skidag i regi av HIL
på Hobbelstad


Gangvei skaper
strid på Røren


UKM i Øvre Eiker


MGP Jr. på
Røren skole


Lærere på kurs for
å lage økologisk mat


Kvinne påkjørt
av lastebil i Mjøndalen


UKM i Nedre Eiker


Bredtransport fra
Skotselv til Drammen


Aktiv åpning av
Aktiv Eikers kontorer


Russen stiller opp
for Kreftforeningen


Frida ødela et
normalt politiår i EikerKnallsterk prestasjon av NOR 92 G16 i Gothia Cup

Av Redaksjonen
,  08.01.18


NOR 92s G16 lag sto for en meget sterk prestasjon da de gikk helt til en kvartfinale i A-sluttspillet i en av verdens største innebandyturneringer i helgen.

NOR 92 16-års lag gjorde en hederlig innsats i Gothia Cup i Sverige denne helgen. (Foto: Privat)
Gothia Cup er med sine 10.000 spillere fra syv land og over 1.300 kamper i 25 idrettshaller en av verdens største innebandyturneringer. I år deltok NOR 92 med fem lag i turneringen. G11, G12, G15, G16 og J18 var på plass i Gøteborg i helgen for å spille kamper mot nye og sterke motstandere, og ikke minst for å ta del i opplevelsen som deltakelsen i denne turneringen gir.

Resultater og kampfakta fra alle NOR 92 sine kamper finnes HER.

Alle NORs lag gjorde fine sportslige prestasjoner mot sterk motstand i helgen, men denne gangen vil vi fremheve G16 laget som gjorde en historisk bra prestasjon i Gothia Cup.

Gutta kom i en tøff gruppe med tsjekkiske Prague Tigers, slovenske Snipers Bratislava og de to svenske lagene IBK Tygriket 99 og Örkelljunga IF.

Örkelljunga IF - NOR 92 - 3-5
I åpningskampen mot Örkelljunga IF fikk Tigers en verst mulig start på kampen med 0-1 allerede etter åtte sekunder. Men gutta ristet av seg sjokkstarten og viste at de også ville være med på moroa.

0-1 ble til 1-1 (Hans Helseth), og 2-1 (Jakob Grøstad) før pause. Etter hvilen slo Örkelljunga tilbake med 2-2, før NOR 92 igjen tok føringen 3-2 (Kristoffer Henriksen).

Men det svenske laget jobbet hardt for å komme tilbake og det lyktedes de også med da de utlignet til 3-3. Men dette var kvelden da NOR 92 gutta viste naboen i øst hvor skapet skulle stå. 4-3 ved (Markus Hegnes Hansen) før Phillip Kämpe satte spikeren i kista med sitt 5-3 mål i tomt målbur etter at svenskene hadde tatt ut keeper. Dermed fikk gutta en drømmestart på turneringen med seier i første kampen.

Prague Tigers - NOR 92 - 3-4
I kamp nummer to på fredag morgen ventet tsjekkisk motstand i Prague Tigers. Et lag med fysisk sterke spillere ventet våre gutter. Som i torsdagens kamp kom NOR 92 tidlig bakpå i målprotokollen. Kun drøye minuttet var spilt da Prague Tigers tok ledelsen 1-0.

Gutta jobbet seg inn i kampen og sto opp bra mot sterke tsjekkere. Uttellingen kom også mot slutten av perioden da Phillip Kämpe utlignet til 1-1, før Markus Hegnes Hansen sendte våre gutter i ledelsen 2-1 før den første perioden var slutt.

Tsjekkerne presset på for utligning i siste periode og fikk også først utligningsmålet til 2-2, før de tok ledelsen med 3-2. Etter dette jobbet NOR-gutta knallhardt for å svare på tiltale og med mindre enn to minutter igjen kom utligningen til 3-3 etter at Markus Hegnes Hansen gjorde sitt andre mål for dagen.

Mer å juble for ble det da Phillip Kämpe ikke ville være dårligere og også scoret sitt andre mål for dagen da han satte seiersmålet og fastsatte sluttresultatet til 4-3 i kampens siste spilleminutt. Dermed sto NOR-gutta med to strake seiere i Gothia Cup.

NOR 92 - Snipers Bratislava - 1-5
I fredagens andre match ventet det mer fysisk motstand når slovakiske Snipers Bratislava ventet i turneringens tredje kamp. NOR 92 fikk en dårlig start på kampen og havnet tidlig under med 1-0, en ledelse som slovakene doblet til 2-0, før Jakob Grøstad redusert til 2-1 og skapte ny spenning i kampen.

Men dessverre for Tigers, var det i stedet for en utligning til Snipers, Bratislava som økte til 3-1 før pausen. Et vanskelig utgangspunkt ble ikke enklere da slovakene økte til 4-1 i starten på siste periode. NOR 92 kom aldri opp på nivået som krevdes for å vinne denne kampen og i sluttminuttet fastsatte Bratislava sluttresultatet til 5-1.

BK Tygriket 99 - NOR 92 - 2-3
Det var et revansjesugent Tigers mannskap som entret banen i Lisebergshallen fredag kveld for å møte BK Tygriket 99 i en kamp som kunne bety alt fra 1 til 4. plass i gruppespillet avhengig av resultatet.

NOR 92 viste fra start av at denne kampen skulle de vinne. 1-0 til Tigers kom etter at Mathias Breidablik åpnet scoringskontoen og 2-0 kom ved Markus Hegnes Hansen. BK Tygriket 99 maktet ikke å overliste en god Nicolai Sevlejordet i NOR-målet i den første perioden og dermed så det lyst ut for Tigers foran den siste perioden.

Her fikk BK Tygriket 99 sin redusering til 2-1 og skapte ny spenning i kampen. Avslutningen på kampen skulle vise seg å bli av den dramatiske sorten. Først utligner BK Tygriket 99 til 2-2 på straffe, men NOR 92 brukte kun 56 sekunder på å ta tilbake ledelsen ved Mathias H. Gommerud. Så får svenskene en ny og tvilsom straffe, med en påfølgende NOR-utvisning og det så ikke helt lyst ut for Tigers.

Men NOR92 har en suveren målvakt i Nicolai Sevlejordet som glimrende reddet straffen, samtidig som BK Tygriket 99s straffeskytter utvises i to minutter etter å plantet kølla i hjelmen på Nicolai i et forsøk på å sette inn returen. Etter dette blir det kraftige protester fra BK Tygriket 99, noe som fører til at nok en spiller må sone en 2+10 minutters utvisning og dermed skal NOR 92 spille 4 mot 3.

Her roer NOR 92 ned og spiller ballen rundt svenskene i de neste to minuttene før de avslutter kampen med spill 5 mot 5 det siste spilleminuttet på en rutinert måte og tar hjem en fortjent 3-2 seier.

Da Prague Tigers også slår Snipers Bratislava i siste kamp, betyr dette at NOR 92 er gruppevinnere på seier i innbyrdes oppgjør mot Pragues Tigers. En fantastisk bra prestasjon av NOR-gutta.

NOR 92 - FBC Start98 Kunratice - 1-2 (Kvartfinale A-sluttspill)
Seier i gruppespillet betød at NOR 92 gikk direkte til en kvartfinale i A-sluttspillet. Her skulle det vente mer tsjekkisk motstand etter at FBC Start98 Kunratice slo IBK Lindome i 1/8 finalen.

Igjen møter NOR 92 et fysisk sterkt lag, men gutta har ikke tenkt til å gi seg uten «sverdslag». Nesten 100 supportere fra NOR 92 fylte hele langsiden på Lundbystrands bane nr. 5 for å støtte gutta i kampen om en semifinaleplass.

NOR 92 ga alt i duellene fra start og spilte med hjertet utenpå drakta. Her skulle det tsjekkiske laget få kamp. Etter snaue fem minutter av kampen får Kunratice et heldig mål. En lemping inn mot mål sniker seg hele veien inn bak en dekket Nicolai Sevlejordet i NOR-målet og dermed 1-0 til Kunratice.

NOR 92 lot seg ikke ryste av dette, men fortsatte og kjempe og skape gode målsjanser. Uttelling fikk Tigers kun tre minutter senere da Mathias H. Gommerud smalt ballen i kassa bak Kunratice målvakten og 1-1 til stor jubel fra de blå på tribunen. Før første perioden var sluttspilt fikk Kunratice et nytt mål og nok en gang var det av den litt heldige sorten. Dermed gikk tsjekkerne til pause med ledelsen 2-1.

I andre periode hadde begge lag sine sjanser, NOR 92 fikk også muligheten på straffe, men dessverre klarte ikke Philip Kämpe og overliste Kunratice målvakten. Mot slutten av kampen hadde Tigers noen store muligheter til å utligne, men ballen ville bare ikke inn og dermed måtte gutta, på tross av heroisk innsats i kvartfinalen, se seg slått.

Uansett har gutta gjort en meget bra innsats i Gothia Cup 2018. En plass blant de åtte beste lagene av 32 lag i G16 klassen med meget kvalifisert motstand lar seg høre.
Tips en venn om denne nyheten.
Til:    Fra:   

« Tilbake
 MENINGSMÅLING

Har det blitt for mye blinkende julelys på husene?
Ja
Nei
Vet ikke
Svar til nå: 129
Ja: 55.81%
Nei: 42.64%
Vet ikke: 1.55%