Eikernytt logo - Til hovedsiden
  Din lokalavis på nettet  lørdag 25. mai 2019
Send oss dine tips!
 

  FØRSTESIDEN

   NYTT


Generelle nyheter
Gratulasjoner
Lokale nyheter
Kultur
Næringsliv
Politikk
Kommunevalg 2007
Fylkestingsvalg 2007
Valg 2009
Valg 2011
Valg 2013
Valg 2015
Valg 2017
Valg 2019
Minneord
Personalia
Sport
Kronikker
Politiske leserinnlegg
Leserinnlegg
Nye lokale bøker
Aktiviteter
Tapt og funnet
Fylkesnyheter
Foreninger
Sponsede artikler
Musikknyheter
Filmanmeldelser
Lesernes bidrag

   AKTUELT
Kongsberg og Eiker Tingrett
Det skjer i Eiker
Nye Eiker-borgere
Politidøgnet
Smånytt fra Buskerud
Smånytt fra Nedre Eiker
Smånytt fra Øvre Eiker
Smånytt om sport
Anmeldte dødsfall i Nedre Eiker
Anmeldte dødsfall i Øvre Eiker
Dikt og andre ting
Fakta om Nedre Eiker
Fakta om Øvre Eiker
Fiskum Grendeutvalg
Hokksund Byutvalg
Lokalhistoriske artikler
Ormåsen Grendeutvalg
Røren Grendeutvalg
Skotselv Grendeutvalg
Vestfossen Grendeutvalg
Været i Eiker-bygdene
Fotogallerier
Lesernes egne bilder
 
Bestill bilde
Søk i databasen:

Arkiv
   MARKEDSPLASSEN
Arbeidsmarkedet
Bekjentgjørelser
Bekjentgjørelser NE
Bekjentgjørelser ØE
Boligmarkedet
Firmaguiden
Helse- og velværeguide
Håndverksguiden
Torget
Send inn annonse

  EIKERNYTT.NO

Annonser
Gaver til Eikernytt.no
Kontakt oss
Om oss
Videoarkivet
   

   ANNET
Lenker
Tips oss
Roy's Pressetjeneste
 
Utviklet av InBusiness ASSkjema for
personalia


Autodeler.co.no
TopBilDeler.co.no

www.AutoDoc.Co.no/

Eiendomsmegler
i Drammen

Eurodel
Bildeler på nett

Casinopiloten.com

VIDEOINNSLAG


300 på paintball
turnering i Hokksund


Dramatisk berging
av stor mobilkran


Taket på Fiskum
kirke faller ned i biter


Torgkvartalet i
Mjøndalen åpnet


Store problemer med
vann på Ormåsen skole


Dramatisk husbrann
i Vestfossen


Miljøkveld for
Bolivia i Hokksund


Advarer mot stor
omsetning av hasj


Fair Play på
Ormåsen skole


Sliter med
sykkeltyverier


Ordfører Ann Sire
Fjerdingstad om
bussaken i Vestfossen


Laksesesongen 2013
startet fredag 25.05


Kåret til Årets
Herman 2013


Jens Stoltenberg
besøkte Nedre Eiker


Evakuerer på
Hokksund Camping


Årets russetog 2013


17. mai feiring
i Mjøndalen


17. mai feiring
i Hokksund


Hellefoss reddet
Oppstart etter pinse


14 år og satser
på bilcross


Trond Giske på
Loe Betongelementer


Gla-Dag 2013
i Skotselv


Markering av
8. mai i Hokksund


Sesongåpning på
Vestfossen Kunstlab.


Sesongåpning på
Nøstetangen Museum


1. mai markering
i Vestfossen 2013


Kvinne drept av
samboer i Krokstadelva


Bølgen & Moi vartet
opp under Damenes Aften


Moteshow for MIF
i Mjøndalen


Klubber fikk hjerte-
starter i gave


Allmøte for ansatte
ved Hellefoss og Vafoss


Steinberg ILs klubbhus
totalskadet i brann


Eiker Aktivitetssenter
på Hoensvannshotellet


Jubileumsforestillingen
Skjer'a? Fiskum Barne-
og Ungdomsteater


Stor brannøvelse
da låve ble antent


Kulturpanorama i
Hokksunds storstue


Trafikkulykke på
Horgen i Nedre Eiker


Nedre Eiker Barne- og
ungdomsteater - Peter Pan


Rein Alexander i
Vestfossen kirke


Kraftig front mot front
på E 134 i Mjøndalen


Grendemøte om
Hoensmarkas fremtid


Skidag i regi av HIL
på Hobbelstad


Gangvei skaper
strid på Røren


UKM i Øvre Eiker


MGP Jr. på
Røren skole


Lærere på kurs for
å lage økologisk mat


Kvinne påkjørt
av lastebil i Mjøndalen


UKM i Nedre Eiker


Bredtransport fra
Skotselv til Drammen


Aktiv åpning av
Aktiv Eikers kontorer


Russen stiller opp
for Kreftforeningen


Frida ødela et
normalt politiår i EikerDette kan være Øvre Eikers nye ordfører

Av Roy Hansen
,  15.06.18


Etter at Høyre i Øvre Eiker enstemmig nominerte Adrian Tollefsen som sin ordførerkandidat i sitt møte onsdag, er han en mulig arvtaker til Ann Sire Fjerdingstad. Men han får mest sannsynlig konkurranse om vervet som ordfører av Arbeiderpartiets Niclas Tokerud.

Adrian Tollefsen ble onsdag enstemmig valgt til Høyres ordførerkandidat ved neste års kommunevalg i Øvre Eiker. Han blir i så fall tidenes yngste med sine 32 år i valgåret.
Det har en stund vært kjent at Adrian Wilhelm Kjølø Tollefsen - som er det fulle navnet - har vært partiets toppkandidat fra nominasjonskomiteen, men først sist onsdag ble dette endelig «spikret» på et partimøte. Han ble valgt enstemmig og uten motkandidater, selv om han ikke tok det som noen selvfølge på forhånd.

Selv om det er godt over ett år til neste kommune- og fylkestingsvalg, har Adrian allerede begynt å tenke på strategien for å kunne bli kommunens neste ordfører etter Ann Sire Fjerdingstad. Hun vil som kjent ut av politikken og kommer neppe til å stå på noen liste ved neste valg.

Generasjonsskifte
Med sine 31 år vil Adrian - dersom han blir valg - bli kommunens yngste ordfører noen gang. Hans potensielle motkandidat i Arbeiderpartiet, Niclas Tokerud er enda yngre. Vi skriver potensielle, for partiet har ikke hatt sitt nominasjonsmøte ennå.

- Dette betyr et generasjonsskifte i politikken i Øvre Eiker. Vi mister flere med lang erfaring, men får flere yngre som kanskje kan se på tingene med litt friskere øyne, sier han til Eikernytt.no over en kopp kaffe på Bjørgs Kafé på jernbanestasjonen.

Skole og helse
Som leder av programkomiteen i partiet har Adrian Tollefsen nå innflytelse på det meste som skjer. Han er også gruppefører i kommunestyret og må fronte saker som partiet har vedtatt - uansett om han er enig eller ikke.

Men skole og helse er det stort sett enighet om at skal prioriteres i neste periode.

- Forrige periode gikk vi til valg på nytt Eikertun og det har vi gjennomført. Nå går vi til valg på en ytterligere styrking av helseomsorgen og for en bedre skole. På skolefronten har vi fått en omfattende rapport med flere forslag. Noen er gode, men en del av dem er helt urealistiske. Det er allerede klart at barneskolene skal fredes, men hva som skjer med ungdomsskolene er noe usikkert, sier han.

Det er nemlig slik at det nå skal nedsettes et innbyggerutvalg som skal se på skolestrukturen for fremtiden. Det kan ende opp med én stor eller kanskje to ungdomsskoler. Men som Tollefsen understreker - dette skal opp til bred debatt blant befolkningen og han vil lytte til rådene han får der.

Det er uansett behov for utbygging av skolene i Hokksund og Vestfossen - i nevnte rekkefølge. Barneskolen i Hokksund har en brakkerigg de nå ønsker å erstatte med et permanent bygg. Også Vestfossen trenger en oppgradering, men her er prognosene for elevtall mer usikre og behovet for utvidelse ikke helt spikret.Adrian er dagpendler til Oslo hvor han er generalsekretær i Mental Helse Ungdom. Og nettopp helse og skole er noe han brenner for og ambisjonene for kommunens helse- og skolepolitikk er høye.


Vil flytte og spare
Eiker Eiendomsutvikling har som kjent solgt Stasjonsgata 72 - 74 hvor blant annet helsestasjonen ligger. Å betale leie for denne er ikke noe Høyre ønsker i fremtiden. Derfor ser de nå på muligheten av å flytte denne til et egnet bygg de selv eier. De tidligere lokalene til legevakta, er en mulighet.

- Vi har vedtatt å opprette et eget eiendomsselskap som skal forvalte kommunens eiendommer på en profesjonell måte. Gjennom å flytte virksomheter der vi i dag leier lokaler til egne bygg, kvitte oss med eiendommer vi ikke trenger og en bedre drift vil spare oss for store summer årlig. Dette vil frigjøre midler til nye investeringer, sier han.

Kommunen har de siste to årene gått med relativt hyggelige overskudd. Selv om mye av dette skyldes en ekstraordinær skatteinngang, mener Tollefsen at driften av kommunen nå er på rett spor, forbruket i etatene er redusert og de holder seg stort sett til budsjett - eller under i noen tilfeller.

Men sykefraværet i kommunen er en stor bekymring. Her ligger Øvre Eiker på topp sammen med Nedre Eiker og ifølge Tollefsen må noe gjøres. Han anslår at det kan spares inn 15 mill. kroner ved å gjøre endringer i personalpolitikken og kanskje stimulere de ansatte på en bedre måte.

Ikke eiendomsskatt
Mens partiene på «venstresiden» i kommunestyret har åpnet for å se på mulighetene for å innføre eiendomsskatt, er Adrian Tollefsen nå klar på at de ikke trenger å innføre denne skatten, som er betegnet som den minst rettferdige skatten av alle.

- Vi har gjort en del grep - spart inn på en rekke felt - solgt unna bygg - vil selge enda mer og utsatt investeringer som strengt tatt ikke har vært nødvendige. Det har gitt oss et visst handlingsrom som gjør at eiendomsskatt ikke er aktuelt for vår del. Der er vi og våre to samarbeids-partier klare, sier han.

Mange utfordringer
Dersom Adrian Tollefsen blir valgt til ordfører ved neste kommunevalg, vil han ikke blir arbeidsledig. Det er nemlig utfordringer i fleng. Noe av det han nevner er handelen i Hokksund og parkeringsproblemene, som er blitt forsterket etter at Bane Nor begynte å ta betalt for parkeringen ved stasjonen.

Sentrumsplanen for Hokksund er ute på høring og her er det saker som vil engasjere i år framover.

Riksvei 35 mellom Hokksund og Åmot er også blitt en hard nøtt for lokale politikere etter at Nasjonal Transportplan ikke prioriterer denne strekningen.

Det planlegges visstnok også et nytt jernbanespor mellom Randsfjordbanen og Sørlandsbanen gjennom Hokksund - et spor som vil båndlegge store arealer i sentrale deler av kommunen.

Kommunens drift og digitalisering er et annet tema den unge kandidaten brenner for.

- Det er enorme summer å hente på å digitalisere de kommunale tjenestene. Eksempelvis bør byggesak være nettbasert og folk skal kunne gå inn og se saksbehandlingen og alt de trenger på nettet. Alle kommunale tjenester bør være på nett og vi må slutte å sende ut regninger i posten, men visse unntak. Vi skal nemlig ha respekt for dem som ikke er «på nett», sier han.Fra nominasjonsmøtet onsdag. Fra venstre ser vi Adrian Tollefsen, Runar Andersen og leder av nominasjonskomiteen, sittende ordfører Ann Sire Fjerdingstad. (Foto: Privat)


Økt vekst kommer
Mens skoler og andre tjenester fylles opp, er det en innflytting til Øvre Eiker som bare fortsetter i høyt tempo. Og det mener Tollefsen er bra selv om det kan «stresse» kapasiteten på skoler og andre tjenester.

- Harakollen vil utvides og vi får en økt boligbygging i Vestfossen, Ormåsen og på Darbu. Også Skotselv får økt boligbygging og det er selvsagt positivt. Vi vil ha vekst i alle tettstedene våre for å kunne opprettholde de ulike tilbudene her. Skolen er en sentral møteplass i så måte, sier han.

Søker samarbeid
Høyre har de siste periodene hatt et forpliktende samarbeid med FrP og KrF. Ifølge Tollefsen har dette fungert greit, selv om de er langt fra enige i alle saker. Foran neste valg vil han naturlig nok søke flertall med de samme partiene, men utelukker ikke å snakke med også andre partier.

- Vi vil måtte snakke med dem det er naturlig å snakke med, mer kan jeg ikke si nå, sier han etter at Eikernytt.no spør om ikke det tidligere samarbeidet med Senterpartiet burde revurderes.

Hvem er Adrian Tollefsen?
Adrian er bosatt på Loesmoen i Hokksund og ble første gang valgt inn i kommunestyret i 2011 - da for Venstre. Han meldte seg ut av Venstre i protest og meldte overgang til Høyre i 2013.

Adrian er i inneværende periode gruppeleder for Høyre og leder i fagkomite 4 - Helse og omsorg.

Til daglig jobber Adrian som generalsekretær i Mental Helse Ungdom, en organisasjon han stiftet sammen med tre andre allerede i 2005.

I dag jobber han sammen med 23 kolleger med ulike prosjekter knyttet til psykisk helse for barn og ungdom.

Adrian er utdannet siviløkonom med spesialisering i strategi og kompetanseledelse, og med en bred fagkrets blant annet innen juss og psykologi. Adrian har også hatt flere verv i frivillig sektor både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Adrian har hele sitt voksne liv hatt et engasjement for barn, ungdom, helse og omsorg, og er svært opptatt av dette feltet både i sitt arbeid, og i sitt virke i kommunestyret. Han understreker at nettopp unges psykiske helse betyr mye for ham og at ingen skal falle utenfor i skole eller fritid.
Tips en venn om denne nyheten.
Til:    Fra:   

« Tilbake
 MENINGSMÅLING

Har du noen gang kjørt i fylla eller ruspåvirket?
Ja
Nei
Svar til nå: 317
Ja: 22.40%
Nei: 77.60%