Eikernytt logo - Til hovedsiden
  Din lokalavis på nettet  tirsdag 16. juli 2019
Send oss dine tips!
 

  FØRSTESIDEN

   NYTT


Generelle nyheter
Gratulasjoner
Lokale nyheter
Kultur
Næringsliv
Politikk
Kommunevalg 2007
Fylkestingsvalg 2007
Valg 2009
Valg 2011
Valg 2013
Valg 2015
Valg 2017
Valg 2019
Minneord
Personalia
Sport
Kronikker
Politiske leserinnlegg
Leserinnlegg
Nye lokale bøker
Aktiviteter
Tapt og funnet
Fylkesnyheter
Foreninger
Sponsede artikler
Musikknyheter
Filmanmeldelser
Lesernes bidrag

   AKTUELT
Kongsberg og Eiker Tingrett
Det skjer i Eiker
Nye Eiker-borgere
Politidøgnet
Smånytt fra Buskerud
Smånytt fra Nedre Eiker
Smånytt fra Øvre Eiker
Smånytt om sport
Anmeldte dødsfall i Nedre Eiker
Anmeldte dødsfall i Øvre Eiker
Dikt og andre ting
Fakta om Nedre Eiker
Fakta om Øvre Eiker
Fiskum Grendeutvalg
Hokksund Byutvalg
Lokalhistoriske artikler
Ormåsen Grendeutvalg
Røren Grendeutvalg
Skotselv Grendeutvalg
Vestfossen Grendeutvalg
Været i Eiker-bygdene
Fotogallerier
Lesernes egne bilder
 
Bestill bilde
Søk i databasen:

Arkiv
   MARKEDSPLASSEN
Arbeidsmarkedet
Bekjentgjørelser
Bekjentgjørelser NE
Bekjentgjørelser ØE
Boligmarkedet
Firmaguiden
Helse- og velværeguide
Håndverksguiden
Torget
Send inn annonse

  EIKERNYTT.NO

Annonser
Gaver til Eikernytt.no
Kontakt oss
Om oss
Videoarkivet
   

   ANNET
Lenker
Tips oss
Roy's Pressetjeneste
 
Utviklet av InBusiness ASSkjema for
personalia


Autodeler.co.no
TopBilDeler.co.no

www.autodoc.co.no

Eiendomsmegler
i Drammen

Casinopiloten.com

VIDEOINNSLAG


300 på paintball
turnering i Hokksund


Dramatisk berging
av stor mobilkran


Taket på Fiskum
kirke faller ned i biter


Torgkvartalet i
Mjøndalen åpnet


Store problemer med
vann på Ormåsen skole


Dramatisk husbrann
i Vestfossen


Miljøkveld for
Bolivia i Hokksund


Advarer mot stor
omsetning av hasj


Fair Play på
Ormåsen skole


Sliter med
sykkeltyverier


Ordfører Ann Sire
Fjerdingstad om
bussaken i Vestfossen


Laksesesongen 2013
startet fredag 25.05


Kåret til Årets
Herman 2013


Jens Stoltenberg
besøkte Nedre Eiker


Evakuerer på
Hokksund Camping


Årets russetog 2013


17. mai feiring
i Mjøndalen


17. mai feiring
i Hokksund


Hellefoss reddet
Oppstart etter pinse


14 år og satser
på bilcross


Trond Giske på
Loe Betongelementer


Gla-Dag 2013
i Skotselv


Markering av
8. mai i Hokksund


Sesongåpning på
Vestfossen Kunstlab.


Sesongåpning på
Nøstetangen Museum


1. mai markering
i Vestfossen 2013


Kvinne drept av
samboer i Krokstadelva


Bølgen & Moi vartet
opp under Damenes Aften


Moteshow for MIF
i Mjøndalen


Klubber fikk hjerte-
starter i gave


Allmøte for ansatte
ved Hellefoss og Vafoss


Steinberg ILs klubbhus
totalskadet i brann


Eiker Aktivitetssenter
på Hoensvannshotellet


Jubileumsforestillingen
Skjer'a? Fiskum Barne-
og Ungdomsteater


Stor brannøvelse
da låve ble antent


Kulturpanorama i
Hokksunds storstue


Trafikkulykke på
Horgen i Nedre Eiker


Nedre Eiker Barne- og
ungdomsteater - Peter Pan


Rein Alexander i
Vestfossen kirke


Kraftig front mot front
på E 134 i Mjøndalen


Grendemøte om
Hoensmarkas fremtid


Skidag i regi av HIL
på Hobbelstad


Gangvei skaper
strid på Røren


UKM i Øvre Eiker


MGP Jr. på
Røren skole


Lærere på kurs for
å lage økologisk mat


Kvinne påkjørt
av lastebil i Mjøndalen


UKM i Nedre Eiker


Bredtransport fra
Skotselv til Drammen


Aktiv åpning av
Aktiv Eikers kontorer


Russen stiller opp
for Kreftforeningen


Frida ødela et
normalt politiår i EikerFolkefest med beinharde konkurranser

Av Roy Hansen
,  12.08.12


Årets utgave av 59 grader nord – Hokksund by- og lakefestival ble en folkefest av de sjeldne, men med beinharde øvelser og mange vinnere. Røren gikk av med seieren nok en gang i bykampen og vant også nesten selvsagt for den beste og største supportergjengen.

Røren vant bykampen for fjerde gang. De ble hedret med diplomer og gaver på parkscenen lørdag kveld.
Det kan virke som om værgudene liker spennende leker og laksefiske. For femte år på rad var det strålende vær og et meget stort publikum koste seg i Stryken i det som må ha vært en av de varmeste dagene så langt denne sommeren.

Varmen la ingen demper på bykampen – snarere tvert imot – for her var det mye vann med i bildet. Rappellering fra brua, stokkerafting, kjerringkasting og laksesvev – alt endte i vannet, noe mange satte stor pris på i det varme været.

Men laksen var ikke veldig bitevillig i finværet og det var langt fra noen rekordfangst i årets konkurranse. Likevel ble det tatt noen fine – alle under åtte kilo.

Takket for innsatsen
Det var som tradisjonen tilsier ordføreren som åpnet årets bykamp foran rådhuset i Hokksund. Ann Sire Fjerdingstad benyttet anledningen til å takke alle som hadde stått på utenom det vanlige i forbindelse med «Fridas» herjinger i begynnelsen av uka. – Dere har alle gjort en kjempejobb for å utbedre skadene, men i dag glemmer vi Frida og feirer fems års dagen for by- og laksefestivalen, sa hun.

Ordføreren rettet også en stor takk til alle som hadde gjort det mulig å få til dette arrangementet nok en gang. Styret ble spesielt takket ettersom de legger ned en formidabel innsats – helt uten godtgjørelse.Ordfører Ann Sire Fjerdingstad benyttet anledningen til å takke for innsatsen etter Fridas herjinger da hun skulle åpne årets by- og laksefestival lørdag. Det var stort oppmøte og det ble en folkefest av dimensjoner i Hokksund denne lørdagen.


Suverene med saga
Den første øvelsen var også i år stokkesaging på «låvebrua» foran rådhuset. Dette er en ren jenteøvelse og alle bydelene hadde forberedt seg godt. I hvert fall de fleste av dem, for teknikken var alt annet enn god hos et par av lagene.

Gamle-Hokksund med Cathrine Koch Kvam og Renate Karlsen gjorde en fabelaktig jobb med saga og ble en soleklar vinner av konkurransen. Dessverre for det grønne laget, var ikke laget like heldig i alle de andre øvelsene. Gamle-Hokksund har nemlig vært den hittil eneste virkelige utfordreren til Røren ved at de vant bykampen i 2010.Laget fra Gamle-Hokksund var suverene og Cathrine Koch Kvam (t.v.) og Renate Karlsen vant klart foran de andre bydelslagene.


105 barn med i fiskekonkurransen
Hele 105 barn var med i årets fiskekonkurranse. Det er rekord og interessen har økt år for år. 22 av deltakerne fikk fisk, og i klassen 0 – 8 år var det Stine Thegerstrøm Horgen som vant med en ål på hele 885 gram. Det var hennes andre seier i denne konkurransen.

I klassen for 8 til 15 år var 37 deltakere hvorav syv fikk fisk. Her var det Linn Veronica Lien Nordseth som gikk av med seieren etter å ha fått en abbor på hele 405 gram på kroken. Det var jenta fra Skotselv veldig fornøyd med.Stine Thegerstrøm Horgen vant barnekonkurransen i klassen 0 – 8 år med en ål på 885 gram og fikk fin premie av ordføreren.Linn Veronica Lien Nordseth fikk en abbor på 405 ram og vant med denne fisken klassen for barn mellom 8 og 15 år. Premieutdeler var også her Ann Sire Fjerdingstad.Den skal tidlig krøkes… og så videre. Fire år gamle Celin Larssen fra Skotselv har i hvert fall talent for abborfiske. Hun fikk en til etter at dette bildet ble tatt.


28. laksefestival
Det er ikke lett å vinne en laksefestival to ganger. Det har nemlig bare skjedd én gang. Det har derfor vært hele 27 ulike vinnere i løpet av de 28 årene laksefestivalen er arrangert. I år var det ungdommens tur til å stå øverst på pallen og nederst – bare skilt av en litt eldre ungdom – og det var i tillegg ei jente.Fiske foregikk over hele elva, men vinneren var ikke å finne her på en av de tradisjonelt beste fiskeplassene oppe ved kraftverket.


Stian Skjereng vant konkurransen med en total vekt på 8,62 kilo laks. På andreplass kom Ann Kristin Vie Andreassen med en laks på 8,04 kilo. Joachim Fjeldseth gikk av med tredjeplassen med sin laks på 6,88 kilo.

Alle tre er drevne laksefiskere og friluftsmennesker. Men Joachim Fjeldseth (t.v. på bildet under) på bare 13 år hadde litt ekstra å juble for denne lørdagen. Han ble nemlig plukket ut dagen før til å få reise til Alaska for å fiske sammen med TV2.

Reisen for to har en verdi på hele 55.000 kroner og 13-åringen skal reise i juni neste år. Joachim tok sin rekordlaks i Drammenselva litt tidligere i sommer – en solid rugg på hele 15,8 kilo. Det er trolig juniorrekord i Drammenselva.Stolte vinnere i laksefiskekonkurransen. Fra venstre nr. 3 Joachim Fjeldseth, nr. 2 Ann Kristin Vie Andreassen og vinner ble Stian Skjereng med en laks på 8,62 kilo.


Hederspris fra Lions
Lions Club Øvre Eiker har de siste årene delt ut en hederspris til personer som har gjort en spesiell innsats for bygda. I år var det to ringrever innen laksefisket i Drammenselva som ble hedret med diplom og en liten sjekk.

Erik Fargerlid Olsen og Ola Hobbelstad er arkitektene bak organiseringen av laksefisket i Drammenselva slik at det er bærekraftig og tilgjengelig for allmenheten.

Etter at garnfisket opphørte i elva i 1978 greide de å samle alle gode krefter fra Hallingdal til Drammensfjorden med et felles mål om å bygge opp en bærekraftig laks- og sjøørretstamme gjennom blant annet aktiv kultivering. Vi vet alle at dette har lykkes i dag i og med at Drammenselva er en av de fem beste i landet - målt i antall kilo fisk.

Det var president i Lions Olaf Tandberg som delte ut hedersprisen og sa at vi alle hadde mye å takke disse to karene for.President i Lions Olaf Tandberg (t.v.) delte ut hedersprisen to lakseveteraner i Erik Fagerlid Olsen (midten) og Ola Hobbelstad.


Flere utmerkelser
Fra den store scenen i parken ble det delt ut flere priser lørdag kveld. Røren ble som kjent seierherren i årets bykamp – igjen. Det begynner å bli en vane for folket på Røren og mange mener nå at de andre lagene virkelig må skjerpe seg foran neste års festival. Ifølge «onde tunger» på bygda begynner folk på Røren å bli vel kjepphøye etter nok en seier her.

Foruten bykampen, var det premieutdeling for årets tøffeste bedrift. Som kjent fredag ble EB Energimontasje på Loesmoen hakket for sterke for treningsfrikene på Renessanse treningssenter og Øvre Eiker Energi. Nå går det sterke rykter om at det ene teammedlemmet til EB vil gå over til «fienden» i Øvre Eiker energi, men dette er ikke bekreftet ennå. Det er så mye prestisje i å vinne denne kampen at oppkjøp av gode deltakere ikke utelukkes.

Prisen for artigste sykkel gikk i år til Gamle-Hokksund. Men også her var Røren hakk i helene. De stilte nemlig med en en-hjuling og Eivind Sandholm trakterte sykkelen som en sirkusartist og kom seg tørrskodd over hindrene.Gamle-Hokksund tryna skikkelig på sykkelkonkurransen, men fikk et plaster på såret med prisen for beste og mest fantasirike sykkel.


At Røren gikk av med seieren i avdelingen for beste supportergjeng, kan neppe overraske noen. De stilte med egen semitrailer, legeteam, veteranbiler og til og med en egen brannbil. Mobiliseringen på Røren er enorm og det ned legges store, men hittil ukjente ressurser i denne bykampen. Byen var farget blå denne dagen og også her har de andre lagene noe å strebe etter.Røren-teamet stilte med eget legeteam og ekte leger. I en opphetet bykamp er det nemlig viktig å være forberedt på alt, mener de.Disse gutta fra Røren hadde det rimelig varmt i opptoget, men orket å lage mye bråk for det med sykkelmontert sirene.


Det lokale korslaget
Føringer fra arrangementskomité og ansvarlig i kommunen, gjorde at det lokale korlsaget ikke ble like spektakulært i år som i fjor. Kostymer og effekter skulle holdes til et minimum, og det skulle bare dømmes etter musikalske prestasjoner. Det skjedde bare til en viss grad.

Ifølge publikum var det ikke tvil om hvem som var de beste korene. Hokksund Vest med Kate Gulbrandsen i spissen og Gamle-Hokksund med Øyvind Kristoffersen som dirigent. Men juryen var ikke helt enige i at Gamle-Hokksund skulle gå videre til finaleomgangen og valgte Røren i stedet.

Men det var ikke noen tvil om hvem som var den moralske og rettmessige vinneren i dette korslaget. Hokksund Vest var det koret som fenget mest med sangen Lonesom travellers og en rapp som virkelig satt.Laget fra Hokksund Vest vant det lokale korslaget med en fin og fengende sang og strålende rapp.2 CV-en til Elin Støa er kjent i bybildet i Hokksund og nesten selvskreven deltaker i opptoget fra sentrum til Stryken i forbindelse med laksefestivalen.Kjersti Lofthus fra Frognes var skikkelig uheldig da hun mistet grepet i trinsen og falt ned åtte meter. Heldigvis landet hun trygt på sikkerhetsmatten og sporty som hun var klatret hun opp igjen og tok et perfekt svev.Laget til Røren vant også padlingen og sikret seieren nok en gang i bykampen.Kjerringkast var en ny øvelse i år og erstattet fjorårets nykommer kjerringbæring. Det var litt problematisk for dommerne å bedømme lengden, men resultatet ble sånn noenlunde rettferdig.Rappellering fra brua er en vanskelig øvelse og mange hadde skikkelige nerver foran svevet ned og svømming i en relativ stri elv. Sikkerheten var godt ivaretatt med dykkerbåt og følgebåt.Eivind Sandholm fra Røren stilte opp med en en-hjuling og greide å forsere planken uten å bli våt. Det var en bragd publikum satte stor pris på.Basketball er ikke et veldig kjent instrument, men Håkon Tollefsen Skjæret og Martin Liahagen viste at det gikk mer enn godt å bruke baler som rytmeinstrument til stor glede for en fullsatt skriverpark.
Tips en venn om denne nyheten.
Til:    Fra:   

« Tilbake
 MENINGSMÅLING

Bør vi si i fra til småbarnsforeldre som drikker for mye på ferie?
Ja
Nei
Vet ikke
Svar til nå: 172
Ja: 71.51%
Nei: 27.33%
Vet ikke: 1.16%