– Bitt kan være livsfarlig for kjæledyret ditt, og tid er essensielt. Da må veterinær kontaktes så fort som mulig, sier Kari Beate Stenseth, skadesjef for dyreforsikring i Tryg.
I fjor kostet hoggormbittene over én million kroner i skadeutbetalinger for Tryg – og i snitt kostet hver sak over 15.000 kroner.
– Det kan fort bli ukomfortabelt for lommeboken dersom behandlingen blir omfattende, og hos oss er disse tilfellene dekket uten egenandel. Vi ønsker å senke terskelen for å oppsøke hjelp, sier Stenseth.
Se opp for symptomer
Hunder kan få symptomer som hevelse, smerter og ømhet ved bittstedet – i tillegg til pustevansker, sikling og oppkast. Katter kan endre atferd, gjemme seg eller unngå berøring i tillegg til smerte og irritasjon rundt bittet.
– Disse symptomene er det viktig å kjenne til for å kunne agere så raskt som mulig. Situasjonen kan fort bli kritisk hvis hunden eller pus skulle bli bitt, sier Stenseth.
Hun oppfordrer alle dyreeiere til å være ekstra oppmerksomme og holde kjæledyret unna områder hvor hoggormen er kjent for å oppholde seg.
– Katter er vanskeligere å ha kontroll på – derfor er det ekstra viktig å følge med på symptomer. For hundene kan det være greit å ha dem i bånd og unngå høyt gress, skogbryn og områder med mye stein.
FLERE SAKER
Flåtten er i gang: – På tide å ta vaksine
I dag går leveringsfristen for skattemeldingen ut
«Snart» kan du kjøpe prøveskilt på nett – nå på høring