22. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

– Gratis nettavis er ikke lenger en selvfølgelighet

Kjære leser

Hver dag året rundt kan du lese lokale nyheter fra Eiker-bygdene og fra Buskerud fylke her på Eikernytt.no. Dette krever selvsagt en stor innsats fra en liten redaksjon.

I tillegg til det redaksjonelle innholdet skal vi håndtere både annonsesalg, produksjon og ikke minst alt som det offentlige skal ha av dokumentasjon og oppgjør.

Vi hadde håpet på endringer i statsbudsjettet for noen år siden slik at også rene nettaviser kunne motta pressestøtte, men det skjedde ikke. Vi får heller ikke støtte fra annet offentlig hold.

Stadig flere nettaviser har nå betalingsløsninger i en eller annen form. Våre kollegaer i Dt.no og Eikerbladet har for lengst innført +løsninger der du enten må være abonnent på papiravisen eller betale for å se nyheter på nettet. Det er derfor ikke lenger en selvfølge med gratis nyheter på nett.

Vi i Eikernytt.no ønsker ikke en utvikling der du må betale for å få med deg lokale nyheter og saker. Vi vil fortsatt gi deg små og store reportasjer om det som skjer i vårt område – helt gratis. Gode bilder, videoer og gode artikler er viktig i et vel fungerende lokaldemokrati.

Men når det er sagt så er det en evig kamp å få finansiert driften. Vi har lenge sett på en ny teknisk løsning for Eikernytt.no, men dette var så kostbart at vi ikke så oss råd til dette før i januar 2021.

Gjennom et samarbeid med det lokale datafirmaet ITassist i Hokksund har vi endelig fått på plass en løsning som gir deg nyheter på en grei og oversiktlig måte uten for mye «bling» på sidene.

Liker du det vi gjør og ser nytteverdien av å ha en lokal nettavis som er oppdatert, bruk gjerne vårt kontonummer under og send det du måtte ønske. Alle bidrag kommer godt med. Det sikrer at du også i fremtiden skal ha en nettavis som har råd til å ta de vanskelige sakene og være der når det skjer.

Vi har også dannet en egen venneforening på Facebook.

Meld deg inn og kom gjerne med innspill slik at vi kan lage en enda bedre lokal nettavis.

Linken finner du HER

Med vennlig hilsen

Roy Hansen
Ansvarlig redaktør

Kontonummer for
Gaver til Eikernytt.no

1638.04.76464

Vipps-gavenummer er 646640


Del: