10. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

– Arrangementer og møter i Øvre Eiker og tidligere Nedre Eiker

Oppføringer om enkeltarrangement er gratis. Send inn melding om ditt arrangement på e-post til: [email protected]

Onsdag 6. desember
Kl. 12.00 – 16.00:
Eiker aktivitetssenter skal ha en julebod ved Eiker Senter. Eiker aktivitetssenter er dagtilbud til personer som trenger tilrettelagte tjenester. Her skal brukere og ansatte selge produkter som er produsert gjennom året. Eksempel sitteunderlag av ull, fulglemat, tennbriketter, handlenett ol. Det blir en hyggelig stand med julemusikk og bålpanne. Ansatte og brukere gleder seg veldig til denne dagen og håper at flest mulig kommer innom for å slå av en prat og gjerne handle litt. Bildet er hentet fra i fjor da det var stand på utsiden av rådhuset.

Lørdag 9. desember
Kl. 11.00 – 17.00:
Jul i Parken i Vestfossen. Næringslivet i Vestfossen inviterer dere alle til en god gammeldags julehandelsopplevelse. Vi kan love et stort variert tilbud i form av boder, underholdning og julestemning. Her blir det både håndlaget og hjemmelaget produkter, lesestund, sang, tur med hest og kjerre, underholdning, nissebesøk og mer til. I år, som i fjor, avsluttes julemarkedet med Vestfossen Mannskor som synger. Sånt blir det julestemning av.

Kl. 12.00 – 16.00: Juleverksted på Fossesholm Herregård. Gratis juleverksted for barn på Fossesholm Herregård, i samarbeid med Eiker Husflidslag. Servering av gløgg, saft og pepperkaker. Velkommen!

Lørdag 9. og søndag 10. desember
Kl. 12.00 – 16.00:
Julemarked på Temte Gård – øvre og nedre tun. Velkommen til dere alle, store og små, her skal dere julestemning få. Hos oss på Temte Gård, øvre (Temtelia 1, 3055 Krokstadelva, oppe i skogkanten) har vi dyr du kan mate og kose med, julemusikk og juletre på tunet. Julenissesleden er også ute på tunet og alle som vil kan både sitte i den, og ta julebilder. Vi har kiosk på tunet, og fjøset er åpent for alle som vil inn og hilse på dyrene inne i fjøset. Hos Temte Gård og Bygdesamling, (Horgen 10, 3055 Krokstadelva, med hestestatuene nede ved veien) er det fyr i baksthuset og du kan spise og drikke tradisjonsrik julekos. De har også ulike boder på tunet i år som tidligere. Vi er alle sikre på at dere vil få god julestemning både på Øvre og Nedre tun, og anbefaler alle å besøke begge to. Det er kun et jorde i mellom, og man kan gå tvers over om været tillater det. Det koster ingenting å komme, og alle er hjertelig velkommen uansett hvor du er i livet både mentalt og økonomisk.

Søndag 10. desember
Kl. 11.00:
Gudstjeneste i Bakke kirke. Prest er Stig Kaarstad og organist er Wiggo Nilsson.

Kl. 11.00: Gudstjeneste i Haug kirke. Prest er Sissel Alsvik Øygarden og organist er Magne Bregård.

Søndag 17. desember
Kl. 18.00:
Gudstjeneste med Lessons and carrols i Haug kirke. Prest er Anne-Jorun Bakken, organist er JeeYoung Park, og sangere fra Eiker prosjektkor deltar. Dirigent er Abram Bezuijen.

Del: