29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

– Smånytt fra Øvre Eiker

Ny utgave av «Eikerminne»
27.11.23: «Eikerminne» er Eiker historielags tidsskrift for lokalhistorie i Eikerbygda.

Heftet ble første gang utgitt i 1949. Fra og med 2022 er «Eikerminne» utgitt hvert år. Årets utgave er nummer 38 i rekken. Historielaget fylte 75 år tidligere i år. I årets utgave finner du fyldig stoff om lagets historie. Du kan også lese om lokalhistorikeren Wildenvey, du finner fine småstubber fra Horne-bygda, likeså historien om gården Korshorgen. Du kan bli med på «historisk» rusletur ved Fiskumelva, og lese om husmannsplassen Nyvollen ved Hoensvannet, og mye, mye mer. En virkelig fin julegave til lokalhistorisk interesserte. «Eikerminne» selges i bokhandlene i bygda, ARK Eikersenteret, ARK og Norli, begge på Alti Buskerud, (tidligere Buskerud storsenter), samt i julebutikken på Fossesholm herregård. Heftet koster i år 200 kroner. Heftet kan også fås kjøpt direkte fra Eiker Historielag, sammen med eldre utgaver.

Fullt hus på Lions julemesse på lørdag
20.11.22:
Lørdag arrangerte Lions sin tradisjonsrike julemesse på Øvre Eiker rådhus og det var til tider fullt i festsalen. Et snev av vinter ute gjorde at mange koste seg med en varm kaffekopp og andre benyttet anledningen til å kjøpe litt julegaver fra de nesten 30 utstillerne som viste fram sine rikholdige arbeider. God stemning og koselig med mange sambygdinger, melder Lions Club Øvre Eiker.

Ny runde med «historietimen» i Vestfossen
13.10.22:
«Historietimen» på Onkel Thor starta opp høsten 2013. Med tre-fire arrangementer i halvåret, er det servert mye god lokalhistorie fra Vestfossen og omegn. Tirsdag 25. oktober er temaet «Historien om Eidsfoss og historien om båttrafikken på Eikeren». Fred Nordseth er innfødt eidsfossing, lokalhistoriker og bevaringsforkjemper. Han gir oss glimt fra Eidsfoss fra historisk tid til i dag, om industri, bergverk, og om forbindelsen mellom Eidsfoss og Vestfossen. Ikke minst om båttrafikken opp gjennom tidene. Onkel Thor sørger for at leskende drikke fås kjøpt. Lokalhistoriske bøker fås kjøpt. Billetter kr 150 får kjøpt i døra som åpner klokka 18.00, og arrangementet starter klokka 19.00. Arr: Heia Vestfossen Lokalhistorisk Forlag.

Etterlyser eier av denne katten
28.08.22
: Dyrebeskyttelsen Norge Kongsberg etterlyser eier av en katt. Katten har oppholdt seg to steder ved Ormåsen over en tre måneders periode. Det er lagt ut etterlysning i diverse facebookgrupper uten hell. Katten er tam, kosete og kastrert. Den er ikke chippet. Eier du eller vet hvem som eier denne katten, kan de ta kontakt med Unni Skjemstad i Dyrebeskyttelsen på e-post [email protected]

Tour de Food kommer til Hokksund
23.06.22:
Tour de Food er en omreisende Food truck festival, som i løpet av sommeren reiser på tur gjennom Norge, og besøker både store og små byer rundt omkring. Med seg har de noen av Norges beste food trucks som serverer street food fra ulike verdensdeler. På parkeringen i Stasjonsgata 30 i Hokksund den 1. til 3. juli, kan dere la lukt- og smakesans fristes fra noen av Norges beste Food Trucks. De serverer street food mat fra ulike verdensdeler. Her finnes noe for alle, lover arrangøren. Åpningstidene er fredag 12.00 – 20.00, lørdag 12.00 – 20.00 og søndag 12.00 – 18.00.

Foredrag om Hans Nielsen Hauge
22.11.21:
Hans Nielsen Hauge ble født på Rolvsøy ved Fredrikstad i 1771. Han hadde venner og tilhengere over hele landet, og Eiker var blant de bygdene som ble sterkt preget av haugianismen. Hauge var selv på Eiker flere ganger, og han og tilhengerne hans påvirket bygdas religiøse og politiske utvikling, og ikke minst industri og næringsliv. Onsdag 24. november kl. 19.00 holder historiker Bent Ek et foredrag om Hans Nielsen Hauge på Øvre Eiker bibliotek. Hauge er også et tema i årets «Eikerminne» som lanseres denne dagen. Arrangementet er et samarbeid mellom biblioteket og Eiker arkiv. Det er gratis inngang.

Elin Eggen Band til Bibliotekscenen
08.11.21: Førstkommende torsdag kan du møte Elin Eggen Band på Bibliotekscenen i Hokksund. Hun fremfører med sin varme stemme, egne låter, akkompagnert av fire dyktige og erfarne musikere fra Drammensområdet. Her blir det både stemningsfylt og svingende rytmer. Inspirert av 70-tallsmusikk beveger hun seg i landskapet mellom visepop, americana og country, både med egenskrevet materiale og coverlåter. Biblioteket ønsker velkommen til en hyggelig konsertkveld mellom bokhyllene. Bibliotekbaren åpner kl. 19. Konsertstart kl. 19.30. Inngang kr 200,-.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker
29.08.21:
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet. Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet i Øvre Eiker som relativt oversiktlig, selv om det har vært økt smitte den siste tiden. Det er med dette registrert totalt 449 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 244 er smittet i 2021.

Ett nytt smittetilfelle i Øvre Eiker
22.08.21:
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet ett nytt smittetilfelle med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet. Personen som testet positivt, er nærkontakt i miljøet rundt Visjon Norges arrangement. Kommuneoverlegen vurderer at det er kontroll med smittespredningen i Øvre Eikers del av smittemiljøet i Visjon Norge. Det er med dette registrert totalt 430 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 225 er smittet i 2021.

Ett nytt smittetilfelle i Øvre Eiker
15.08.21:
Kommuneoverlegen melder om at det er bekreftet ett nytt smittetilfelle med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet. Personen har kjent smittevei, og befant seg allerede i karantene. Kommuneoverlegen vurderer derfor smittemiljøet som oversiktlig. Det er med dette registrert totalt 414 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020.

Nok ett nytt smittetilfelle i Øvre Eiker – familie i karantene
01.08.21:
Kommuneoverlegen i Øvre Eiker melder om at det har blitt bekreftet ett nytt smittetilfelle med koronavirus i kommunen det siste døgnet. Personen er smittet av en nærkontakt i en annen kommune. Hele familien er satt i karantene og følges opp. Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet i Øvre Eiker som oversiktlig. Det er med dette registrert totalt 409 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 204 er smittet i 2021.

Ett nytt smittetilfelle i Øvre Eiker
31.07.21:
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet ett nytt smittetilfelle med koronavirus i Øvre Eiker kommune det siste døgnet. Personen som er smittet har kjent smittevei, og er smittet i en annen kommune og har kun én nærkontakt i Øvre Eiker. Det er med dette registrert totalt 408 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 203 er smittet i 2021.

Ett nytt tilfelle av innreisesmitte i Øvre Eiker
18.07.21:
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet ett nytt smittetilfelle med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet. Vedkommende ble smittet i forbindelse med reise, og er i karantene i egen bolig. Det er ikke registrert nye nærkontakter. Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som oversiktlig. Det er med dette registrert totalt 406 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 201 er smittet i 2021.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker
03.07.21:
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet. Det er med dette registrert totalt 402 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 197 er smittet i 2021.

Eiker Historielag – markering av Haugejubileet 2021
29.05.21:
3.april 2021 var det 250 år siden Hans Nielsen Hauge ble født. Dette markeres med arrangementer av ulike slag over det meste av landet. Eiker Historielag markerer også jubileet med flere arrangementer i Eikerbygda. To Hauge-vandringer, én i Vestfossen og én ved Solberg Spinderi, og foredrag med Per Olaf Lundteigen på Historielaget høstmøte i oktober. Første arrangement er lørdag 12. juni, klokka 11.00, med en vandring i H. N. Hauges fotspor fra Fossesholm til Fredfoss, start kl. 11.00 på Fossesholm herregård, der Eldar Steen vil ta oss med langs ferdselsvegen til Fredfoss hvor Hauge og haugianerne startet papirmølle i 1802. Den var landets 3. papirfabrikk, og var i drift inntil 1879 da den brant ned. Dette er også stedet H. N. Hauge ble arrestert i 1804. Omvisning og orientering på Fredfoss ved Arne Johannessen (vaktmester ved Fredfoss konferansesenter). Varighet 1,5 – 2 timer. NB: Planlagt vandring ved Solberg Spinderi flyttes på grunn av smittevernregler til etter sommeren.

Ett nytt smittetilfelle i Øvre Eiker
23.01.21:
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet ett nytt smittetilfelle med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet. Personen som er smittet, hadde tidligere testet positivt på en hurtigtest, og befant seg derfor allerede i isolasjon. Det er følgelig heller ingen nye nærkontakter. Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som oversiktlig. Det er registrert totalt 238 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 33 er smittet i 2021.

To nye smittetilfeller i Øvre Eiker
16.01.21:
 Kommuneoverlegen har det siste døgnet fått bekreftet to nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker. Den ene personen har kjent smittevei, og var i karantene fra før. Den andre personen har foreløpig ukjent smittevei. Det er få nye nærkontakter, og kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som oversiktlig. Det er med dette registrert totalt 226 bekreftede tilfeller av koronasmitte i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020.

Ett nytt smittetilfelle i Øvre Eiker
12.01.21:
 Kommuneoverlegen har det siste døgnet fått bekreftet ett nytt smittetilfelle med koronavirus i Øvre Eiker. Den smittede har foreløpig ukjent smittekilde, men smittesporing pågår fortsatt. Vedkommende er ansatt i kommunens hjemmetjeneste. Alle berørte har blitt kontaktet og aktuelle nærkontakter er satt i karantene som følge av dette. Det legges opp til hjemmetesting av disse personene så raskt som mulig. Det er med dette registrert totalt 215 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020.

Ett nytt smittetilfelle
10.01.21:
 Kommuneoverlegen har det siste døgnet fått bekreftet ett nytt smittetilfelle med koronavirus i Øvre Eiker. Den smittede har ukjent smittevei og kun én nærkontakt. Kommuneoverlegen vurderer at smittenivå er generelt lavt. Det er med dette registrert totalt 213 bekreftede tilfeller av koronasmitte i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 187 av disse er bekreftet smittet i siste halvdel av 2020, og åtte i 2021.

Ingen nye smittetilfeller
02.01.21:
 Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller i Øvre Eiker det siste døgnet. Men det er registrert tre nye nærkontakter gjennom smittesporing siste døgn. Det er med dette registrert totalt 206 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars.

Ett nytt smittetilfelle i Øvre Eiker
01.01.21:
 Kommuneoverlegen har det siste døgnet fått bekreftet ett nytt smittetilfelle med Covid-19 (koronavirus) i Øvre Eiker. Personen som er smittet har foreløpig ukjent smittevei, men det utføres smittesporing. Det er med dette registrert totalt 206 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars.

Ett nytt smittetilfelle i Øvre Eiker
24.12.20:
 Kommuneoverlegen har det siste døgnet fått bekreftet ett nytt smittetilfelle med koronavirus. Personen er nærkontakt til et tidligere kjent smittetilfelle. Det er registrert én ny nærkontakt. Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som oversiktlig. Det er med dette registrert totalt 196 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars.

Ett nytt smittetilfelle i Øvre Eiker
19.12.20:
 Kommuneoverlegen har fått bekreftet ett nytt smittetilfelle med koronavirus det siste døgnet. Personen er smittet i en annen kommune. Smittemiljøet er oversiktlig. Det er foreløpig registrert én ny nærkontakt, med mulighet for flere, da smittesporingen fortsetter i dag. Det er med dette registrert totalt 188 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars.

Del: