27. oktober 2021

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

POLITIDØGNET – Oppdaterte nyheter fra politi og brannvesen

Tatt for promillekjøring
26.10.21:
Etter tips fra publikum stanset politiets patrulje en bil i nærheten av Buskerud Storsenter kl. 18.22 – hvor fører nå er siktet for promillekjøring. Nødvendige prøver er tatt og sak blir opprettet. Fører er en mann i 30 åra, melder operasjonssentralen kl. 20.54.

Brann i varebil og henger
26.10.21:
Klokken 20.37 melder politiet om at nødetater på vei til stedet etter melding om brann i kjøretøy i Stegla på Solbergmoen. Det skal brenne i en varebil med tilhenger. Ingen opplysninger om personskade eller spredningsfare pr nå. Etter kort tid meldes det om kontroll på brannen. Brannvesenet jobber med etterslokking.

Trafikk-kaos i Hokksund
26.10.21:
I Østre Brugate ved bensinstasjonen på Lerberg ble det ved 16-tiden meldt om en lastebil med henger som hadde fått stans på stedet. Politiet rykket ut for å bidra med trafikkdirigering. Det var lange køer og mye trafikk og mange valgte å kjøre gjennom Gamle-Hokksund for å slippe unna køene på Lerberg. Etter én time var bilen fjernet og trafikken kunne gå som normalt igjen.

Brann rundt trafo i Krokstadelva
26.10.21:
Brannvesenet rykket kl. 12.37 ut etter melding om brann i en trafo i Bruveien i Krokstadelva. Da de kom fram viste det seg at det brant på bakken rundt trafoen – og at det ikke var noen brann inne i selve trafoen.

Brant i forbrenningsovn – full utrykning
19.10.21:
Klokken 19.43 i kveld rykket brannvesenet og politiet ut etter melding om brann på baksiden av Byggmakker i Hokksund. Men det var ikke noen brann. Noen hadde tent opp papir i en forbrenningsovn på nabotomta og dette ble meldt inn som mistenkelige flammer inne på et industriområde på Prestebråtan. Brann og politi kunne derfor raskt vende snuta hjem igjen.

Stjal fra butikk – kolliderte utenfor – tatt av politiet
19.10.21:
Klokken 17.19 i ettermiddag fikk politiet melding om at en person løp ut fra en butikk på Buskerud Storsenter – mistenkt for å ha stjålet et plagg. Mannen kjørte fra stedet, men på vei ut kolliderte han med en annen bil. Politiet oppsøkte mannen i 40-årene på hjemmeadressen og fant det stjålne plagget. Det ble kun mindre skader på bilene.

Trafikkulykke i Mjøndalen
18.10.21:
Politiets operasjonssentral melder kl. 14.20 om en trafikkulykke på sørsiden av elva ved Mjøndalsbrua. To biler skal være involver, men skadeomfanget er uvisst. Nødetatene rykker ut. Politiet var på plass etter kort tid og melder om at det ikke er noen åpenbare personskader og at trafikken flyter sakte forbi. Ingen personskade. Fører har vært uoppmerksom og det er besluttet førerkortbeslag. Fører var en mann i 70-årene fra Buskerud. Sak opprettet.

UP-kontroll i Mjøndalen
18.10.21:
Klokken 12.40 avsluttet UP sin laserkontroll i Drammensveien i Mjøndalen. Fire bilførere fikk forelegg for fart og én for bruk av mobil, samt én anmeldelse på grunn av at totalt antall prikker ble over åtte.

Sjekket mistenkelig røyk i Loesmoveien
17.10.21:
Brannvesenet rykket ved 18-tiden ut på melding om mistenkelig røyk i området Loesmoveien. Etter kort tid ble det slått fast at årsaken til røyken var bruk av skjærebrenner på adressen, og ingen brann. Alt OK.

Ungdommer med flere stjålne mobiler
16.10.21:
I forbindelse med at ei jente ble frastjålet mobilen sin ved 19.30-tiden i kveld ved Galterud skole, påtraff politiet ni ungdommer på en privatadresse i Krokstadelva. Alle ungdommene var i alderen 14 til 17 år. På stedet ble det funnet en veske med flere mobiler som politiet mener er stjålet.

Lekeslåss ved storsenteret
15.10.21:
Politiet har vært ved Buskerud Storsenter i Krokstadelva etter melding om slagsmål kl. 20.56 i kveld. Det viste seg å være lekeslåssing mellom barn. De har fått en samtale med politiet om hvordan det er lurt å oppføre seg og kjørt hjem, melder operasjonssentralen kl. 21.36.

Brann i trebenk i Hokksund
15.10.21:
Brannvesenet har vært i Strømshauggata i Hokksund i forbindelse med brann i en trebenk ute. De sjekket at alt var slukket like etter klokken 19.35 i kveld.

Forsøkte å tenne på hus i Hokksund sentrum
14.10.21:
En mann i 60-årene er pågrepet etter at han i natt forsøkte å tenne på en bolig i Hokksund sentrum i forbindelse med et husbråk. Brannen ble raskt slukket, melder politiet kl. 01.14. Selve meldingen om husbråket kom inn til politiet kl. 00.41.

UP-kontroll på Verpsletta
07.120.21:
UP har i dag hatt kontroll på Rv. 350 – Verpsletta. Det resulterte i seks forenkla forelegg for fart i 50-sonen. Høyeste hastighet ble målt til 67 km/t, melder operasjonssentralen kl. 17.35.

Kjørte vinglete – ble tatt for ruskjøring
04.10.21:
Klokken 15.42 i dag stanset politiet en personbil etter melding om vinglete kjøring i Mjøndalen. Det var mistanke om kjøring i ruset tilstand som gjorde at patruljen tok med personen inn for ytterligere undersøkelser. Sjåføren var en mann i slutten av 20-årene fra nedre Buskerud. Sak opprettes, melder operasjonssentralen.

Røykutvikling fra vaskemaskin
04.10.21:
Klokken 12.43 melder Sør-Øst 110-sentral om at brannvesenet rykker ut til Elgfaret på Ormåsen etter melding om røykutvikling i en vaskemaskin på stedet.

Trafikkuhell i Krokstadelva
01.10.21:
Klokken 14.49 rykket nødetatene ut til et trafikkuhell på Fv. 283 i Krokstadelva. Det skal være like ved Price Club. To biler er innblandet og det skal dreie seg om en påkjørsel bakfra. Trafikken går greit forbi og ingen skal være skadet. Kl. 16:08 melder politiet at veien er åpen. Det var en sjåfør i hver bil. Begge er rutinemessig kjørt til legevakten for undersøkelse. Sak opprettes.

Store mengder elektroverktøy og ATV stjålet
01.10.21:
Politiet melder kl. 09.49 om at det er i løpet av natten vært innbrudd i en bedrift på Solberg Spinderi i Solbergelva. Det er stjålet blant annet elektroverktøy for store verdier, samt en ATV. Politiet har vært på stedet og sikret spor, og politiet oppretter sak.

Kjedekollisjon på Vinnes
30.09.21:
Klokken 15.16 rykket nødetatene ut til en ulykke på Fv. 283 ved Vinnes i gamle Nedre Eiker. Tre biler var involvert, men det var kun snakk om mindre materielle skader på bilene og ingen personskader. Partene ordner opp seg imellom med skademelding og dette er ingen sak for politiet, melder operasjonssentralen.

Slagsmål i Hokksund – kvinne til lege
29.09.21:
Klokken 08.00 melder politiets operasjonssentral om at politiet er i Vestre Brugate i Hokksund etter melding om et slagsmål. To kvinner i 20-årene skal ha barket sammen og i den forbindelse ble en kvinne i 50-årene skadet. Hun skal ifølge politiet ha forsøkt å hjelpe til og ble slått i forsøket og må oppsøke lege.

Rykket ut til «mistenkelig røyk» – var bål
27.09.21:
Brannvesenet i Hokksund rykket like over klokken 15 ut til det som ble kalt mistenkelig røyk i Solbergveien i Hokksund. Men det ble raskt avklart at dette dreide seg om bålbrenning, og brannvesenet snudde og dro hjem igjen. Som kjent er bålforbudet opphevet og Solbergveien er ikke akkurat for tettbebygd strøk å regne.

Overholdt ikke vikeplikten – kolliderte på Herstrøm
26.09.21:
To biler kolliderte i forbindelse med rundkjøringen på Herstrøm i ettermiddag. Ingen skal ha blitt skadet og det var bare mindre skader på bilene. Politiet fikk melding om ulykken kl. 15.30 og rykket ut sammen med de øvrige nødetatene. Patruljen oppretter sak for brudd på vikeplikt, melder operasjonssentralen. (Foto: Joakim Fjeldli)

Krangel endte i knivtrussel
25.09.21:
Klokken 12.14 rykket politiet ut til en privatadresse på Steinberg etter melding om krangel mellom to personer. Det skal ha vært en konflikt der den ene parten truet med en kniv. Ingen er skadet og politiet fikk raskt kontroll på situasjonen. En person er pågrepet og sak opprettes. Videre etterforskningsskritt vil bli gjennomført.

Falt ned fra tak i Skotselv
25.09.21:
Kokken 11.28 fikk politiet melding om en arbeidsulykke i Holteveien i Skotselv. En person har falt ned fra et tak. Kl. 11.41 meldte operasjonssentralen om at politiet var på vei til stedet. Oppdatering kommer.

Bilbrann på Frognes i Hokksund
24.09.21:
Klokken 20.11 rykket brannvesenet ut til røykutvikling fra en bil i Prof. Hans Strøms vei på Frognes i Hokksund. Pr nå er det ingen fare for spredning til andre kjøretøy eller bygninger, melder politiet. Oppdatering: Politiet og brannvesen er fremme på stedet. Brannvesenet har kontroll. Det har ikke vært synlige flammer i kjøretøyet, kun røyk. Det er uvisst hva som har skjedd og hvorfor. Politi og brannvesenet er ferdig på stedet.

Mopedvelt i Nordlysveien
23.09.21:
Politiet rykket ved 19.10-tiden ut til melding om mopedvelt i Nordlysveien i Krokstadelva. En person var involvert, lød meldingen på. Men mopedisten viste seg å være helt uskadd og hadde kjørt fra stedet.

Syklist påkjørt i Snekkergata
23.09.21:
Klokken 13.38 i dag meldte politiet om at en person på sykkel var påkjørt av en bil i Snekkergata i Mjøndalen. Politi og ambulanse rykket ut til stedet. Syklisten var bevisst etter kollisjonen, men ble kjørt legevakta for en sjekk.

Krasjet i rundkjøring
23.09.21:
Politiet fikk klokken 06.25 melding om to hensatte biler i en rundkjøring i Nedre Eiker. Kan se ut som en ulykke, melde de kl. 06.39. En sto da i påkjøringsfeltet i rundkjøringen. Politiet er kontakt med partene. Ingen er skadet og trafikken kommer seg forbi. Det er to biler som har krasjet og det er brudd på vikeplikten. Klokken 07.23 melder politiet at bilberging pågår på stedet og at det i forbindelse med dette forventes kø en kort periode.

Tatt for ruskjøring på Horgen
21.09.21:
Politiet stanset klokken 21.55 en mannlig bilist i 20-åra for kontroll på Fv. 283 på Horgen i tidligere Nedre Eiker. Det skjedde etter mistanke om påvirkning av at han var narkotika. Vedkommende fremstilles for blodprøve og sak opprettes, melder operasjonssentralen kl. 22.11.

Røykutvikling på Solberglia
20.09.21:
Klokken 03.48 gikk alarmen på Solberglia Bo- og behandlingssenter. Det kom inn melding om at det lukter røyk på stedet. Nødetatene er på vei, melder operasjonssentralen kl. 04.02. Kort tid etter ble det meldt om at det viste seg å være feil på det elektriske anlegget. Det har ikke vært brann og ingen er skadd eller evakuert.

Uten førerkort – med cannabisrus
17.09.21:
Klokken 13.42 stanset politiet en mann i 20-årene for kjøring uten gyldig førerkort i Hokksund sentrum. Det viste seg at han også var ruset på cannabis. Mannen ble fremstilt på legevakta for blodprøve og anmeldes for kjøring i ruspåvirket tilstand i tillegg til kjøring uten gyldig førerkort, melder operasjonssentralen kl. 15.59.

Eikværing tatt i Drammen
16.09.21:
Klokken 19.30 meldte UP at de hadde avholdt en trafikkontroll på Holmenbrua i Drammen. To førere fikk forelegg for å ha brukt mobiltelefon ulovlig under kjøring. En Eiker-kar i 30-årene ble anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort, samt kjøring i ruset tilstand, melder operasjonssentralen kl. 21.55.

Fyrte opp bål på Mjøndalsbrua
16.09.21:
Klokken 19.24 meldte politiets operasjonssentral om at politiet var på Mjøndalsbrua sammen med brannvesenet etter at noen hadde fyrt opp et bål på brua – av uviss grunn. Bålet var så stort at det ikke nyttet med politiets pulverapparat og derfor måtte brannvesenet tilkalles. Det var ingen personer i nærheten da politiet kom, og de ønsker derfor tips om hvem som kan stå bak dette «stuntet».

Trafikkulykke på Eikernveien
16.09.21:
Klokken 15.35 fikk politiet melding om en trafikkulykke på Eikernveien. En enslig bil har kjørt i autovernet. Nødetatene rykker ut, melder operasjonssentralen kl. 15.38. Klokken 16.13 melder politiet at den kvinnelige føreren blir kjørt til sykehuset i Drammen. Hun er lokal og i 70-årene. Patruljen har beslaglagt hennes førerkort på stedet. Trafikken går greit forbi og politiet undersøker omstendighetene rundt ulykken nå. (Leserfoto)

Trafikkstans på E134
16.09.21:
Det er trafikkstans mellom Kongsberg og Hokksund på E134. Årsak er en lastebil som har fått stans i veibanen melder politiet kl. 11.41. De bistår bilberging med å komme frem gjennom køen. Problemet er bare at hendelsen skal ha skjedd én time tidligere.

Mistet «lappen» på Dunserud
13.09.21:
En mann i 20-årene har fått sitt førerkort beslaglagt etter å ha kjørt for fort i 80-sonen ved Dunserud på E134 klokken 11.16 i dag. Han har nå fått for mange prikker og er derfor uten førerkort, melder operasjonssentralen kl. 11.41.

Tatt uten førerkort
13.09.21:
En mann i 30-årene blir anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort da han ble stanset i en kontroll i Solbergelva klokken 10.18 i dag. Fører er dimittert og disponent av bilen har fått bilnøklene, melder operasjonssentralen kl. 11.33.

Tre biler involvert i ulykke på Gamle Kongsbergvei
13.09.21:
Klokken 08.12 meldte politiets operasjonssentral om at nødetatene var på vei til Gamle Kongsbergvei etter melding om trafikkulykke. To biler skal være involvert, ble det først meldt, men det var også en lastebil som var innblandet. Det er en smal vei på stedet og etterforsking pågår. Begge førerne av personbilene ble kjørt til legevakt for sjekk.

Kjørte ut og knakk lyktestolpe på Skotselvveien
13.09.21:
En bil kjørte av veien og traff en lyktestolpe på Ringeriksveien i dag tidlig ved 06.15-tiden. Det var fører av bilen som selv meldte om ulykken. Vedkommende hadde smerter i brystet og ble kjørt legevakt av ambulansen. Fører fikk «lappen» inndratt og politiet oppretter sak på dette forholdet. Veien ble delvis stengt i forbindelse med ulykken, men ble åpnet igjen etter kort tid.

Vinglete kjøring = beslaglagt førerkort
12.09.21:
Klokken 16.37 ble en bil stanset etter melding om vinglete kjøring på Darbu. Det er ikke mistanke om ruspåvirkning av fører, men på grunn av kjøreadferd blir førerkort beslaglagt og fører anmeldes, melder operasjonssentralen kl. 18.16.

Kjørte i grøfta – kvinne tatt for ruskjøring
09.09.21:
Klokken 14.17 fikk politiet innledende meldinger om en vinglete bil. Litt senere hadde den kjørt i grøften i Hagatjernveien i Mjøndalen. Politiet og ambulanse rykket ut til stedet. Ambulansepersonellet sjekket dama, som var i 30 årene fra Buskerud, men fant henne uskadet. Det er heller ikke store materielle skader. Politiet mistenker ruskjøring og fremstiller henne for blodprøve. Hun anmeldes også for kjøring uten gyldig førerkort, melder politiets operasjonssentral kl. 15.09.

Stjal øl og var frekk mot betjening
09.09.21:
Klokken 12.45 fikk politiet melding om butikktyveri i Mjøndalen. Patruljen har vært i Arbeidergata og sett etter ei dame, som var inne i en matbutikk og stjal øl og var frekk med betjeningen. Skal være i 50-årene, ha blondt hår og iført sorte klær. Patruljen har ikke sett noe til butikktyven, melder operasjonssentralen kl. 13.23.

Tenåring tatt bak rattet i en bil
09.09.21:
Klokken 03.40 i natt stanset politiet en bil for kontroll i Solbergelva. Det viste seg at det var en mindreårig tenåringsgutt som kjørte bilen. Foreldre er varslet og sak opprettes, melder operasjonssentralen kl. 03.49.

Løse hester i Mjøndalen
08.09.21:
Klokken 08.00 fikk politiet melding om to løse hester som gikk rundt i området Leireveien og senere Bråtaveien i Mjøndalen. Politiet har ikke funnet rett eier til hestene ennå. Det er muligens to hingster, en brun og en svart, melder politiets operasjonssentral kl. 09.16.

Mindre trafikkuhell
08.09.21:
Drammen Live 24 melder om et mindre trafikkuhell i rundkjøringa ved Price Club i Krokstadelva. En Citroen 2CV fikk knust høyre forskjerm, skriver de kl. 09.12 på Twitter.

Litauer testet positivt for narko
04.09.21:
Klokken 11.18 stanset politiet og kontrollerte en bilfører på Steinberg. Han testet positivt på bruk av narkotika. Føreren, en mann i tyveårene fra Litauen, blir anmeldt for forholdet. Førerkortet til mannen ble også beslaglagt, melder operasjonssentralen kl. 13.59.

Ulmebrann ved Jungerkollen
03.09.21:
Sør-Øst 110-sentral melder kl. 14.31 at brannvesenet rykker ut på melding om en ulmebrann ved eller på Jungerkollen. Denne ligger mellom Jungeren og Mellomtjern i Øvre Eiker.

Påkjørt av Segway på Eiker VGS
03.09.21:
Klokken 10.43 fikk politiet melding om et mindre sammentreff mellom en Segway og en fotgjenger på Eiker VGS. Fotgjenger har etter det de har fått vite, vært til lege på grunn av mindre skader. Det opprettes sak, melder operasjonssentralen kl. 13.16.

Kvinne tatt for fyllekjøring
03.09.21:
Klokken 10.01 i dag kom en politipatrulje kom over en bil i Krokstadelva de sjekket med tanke på rus. En dame i 60-årene fra Buskerud hadde over lovlig verdi da hun blåste på alkometeret. Nødvendig prøve er tatt og førerkortet er beslaglagt. Sak opprettes, melder operasjonssentralen kl. 11.30.

Sykkelulykke på Gamle Kongsbergvei
02.09.21:
Klokken 16.07 melder politiets operasjonssentral at det har vært en sykkelulykke på Gamle Kongsbergvei og at det er visse trafikale problemer på stedet. Flere biler skal ha stanset, men det skal ifølge politiet ikke ha vært noe sammenstøt. Det er trolig en punktering som gjorde at den kvinnelige syklisten falt av og skadet seg. Skadeomfanget er ikke kjent.

Kjørte i grøfta på Ringeriksveien
02.09.21:
Klokken 13.21 melder politiets operasjonssentral om at nødetatene rykker ut til en trafikkulykke på Ringeriksveien like sør for Skotselv. En bil hadde kjørt av veien og ligger i grøfta. Det var to personer om bord, men ingen av dem ble skadet. Det er en del materielle skader på bilen, som må berges. Det var tidvis lange køer forbi ulykkesstedet.

Aksjon skolevei på Røren
31.08.21:
Politiet har hatt Aksjon skolevei ved Røren skole. Men her var det ingen reaksjoner, melder operasjonssentralen kl. 09.36.

Aksjon skolevei i Krokstadelva
31.08.21:
Politiet har hatt Aksjon skolevei ved Krokstad skole. Det resulterte i ett forenklet forelegg for mobilbruk i bil under kjøring, melder operasjonssentralen kl. 08.49.

Bil trillet ned skråning
30.08.21:
Brannvesenet rykket kl. 15.50 ut på melding om en personbil som har trillet ned en skråning i Krokstadelva og det lekker bensin fra bilen. Skal ikke være personer i kjøretøyet, melder Sør-Øst 110-sentral kl. 15.52.

Trafikkulykke i Skotselvveien
29.08.21:
Kokken 14.02 kom det inn melding om trafikkulykke i Skotselvveien i Øvre Eiker. Skal være en moped og en bil involvert, og det dreier seg om en påkjørsel bakfra. Nødetatene er på vei, melder politiets operasjonssentral. Skal være en MC og en bil som er involvert. Fører av MC er kjørt Drammen sykehus.

Tre ungdommer tatt for Cannabis
29.08.21:
Kl. 01.09 stanset politiet tre ungdommer i 20-årene for kontroll på et industriområde i Solbergelva. Det luktet sterkt av Cannabis på stedet. Det ble gjort funn av en mindre mengde Cannabis i tilknytning til dem. Guttene blir anmeldt for bruk og besittelse av narkotika, melder operasjonssentralen kl. 02.42.

Utagerende mann får helsehjelp
27.08.21:
Klokken 16.20 fikk politiet melding om en mann i 50-årene som utagerte på en hytte han leier i Hokksund. Politiet fikk kontroll på mannen kl. 17.45 og han får nå nødvendig helsehjelp, melder operasjonssentralen kl. 16.11.

Tre holder på å falle ned i Solbergelva
25.08.21:
Brannvesenet reiste kl. 19.25 til Solbergelva for å bistå med et tre som holder på å falle ned i Killingrudalleen, melder Sør-Øst 110-sentral.

Motorsykkel stjålet i Hokksund
24.08.21:
Klokken 09.40 fikk politiet melding om tyveri av en motorsykkel. Det har skjedd i løpet av de siste dagene. Det dreier seg om en Buell, 2005-modell med reg. nr. NL 5226. Patruljen er på vei for å undersøke åstedet og sak opprettes, melder operasjonssentralen kl. 10.01.

Kjørte ut og landet på taket
21.08.21:
Klokken 22.06 fikk nødetatene melding om at en bil hadde kjørt av veien og havnet på taket i Sønjuveien i Skotselv. Det var fire personer i bilen, og alle skal være uskadet. Nødetatene rykker ut, melder operasjonssentralen kl. 22.12.

Fyrverkeri startet brann i Fretex-container
21.08.21:
Klokken 02.21fikk nødetatene melding om røykutvikling og brann i en Fretex-container ved Eknes Ungdomsskole i Krokstadelva. Brannen var påsatt og politiet har kontroll på en ung mann som innrømmer å ha fyrt av en rakett i containeren. Han blir anmeldt, for dette forholdet, melder operasjonssentralen kl. 03.18.

Brannalarm fra campingvogn
21.08.21:
Brannvesenet rykker ved 01.50-tiden ut etter en melding om en alarm som høres fra en campingvogn i Strandveien i Mjøndalen.

Uten lappen – med rus
19.08.21:
Klokken 14.32 i dag stanset UP en moped for kontroll i Skotselvveien. Fører, mann i 40-årene, blir anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort og kjøring i ruspåvirket tilstand, melder operasjonssentralen kl. 16.37.

Kontroll av branntilfelle
10.08.21:
Brannvesenet rykket ved 15.20-tiden ut på kontroll av et branntilfelle i en stikkontakt i Lyngveien i Hokksund, melder 110-sentralen.

Pipebrann i Vestfossen
09.08.21:
Klokken 09.04 melder Sør-Øst 110-sentral om at brannvesenet rykker ut til Furutoppen i Vestfossen etter melding om en pipebrann på stedet.

Bilbrann i Skarragata – fullstendig overtent
09.08.21:
Klokken 07.29 meldte Sør-Øst 110-sentral om at brannvesenet rykket ut til en bilbrann i Skarragata i Vestfossen. Politiet melder senere at eieren hadde parkert på sin arbeidsplass. Vitner så at bilen plutselig brant og tilkalte brannvesenet. Bilen var fullstendig overtent.

Rykket ut til brann i terreng
08.08.21:
Klokken 15.30 fikk politiet og brannvesenet melding om brann i terrenget ved Dalerveien i Skotselv. Dette skal ha vært i nærheten av bygninger og nødetatene rykket ut. Kort tid etter meldes det at brannen er slukket og at årsaken blir etterforsket. Brannen har startet i forbindelse med bruk av det politiet kaller en ugressbrenner og at det blir opprettet en sak på forholdet.

19 fikk «fartsbot» på E134
08.08.21:
UP har i morgentimene søndag holdt en ny fartskontroll på E134 ved Ryghkollen i Mjøndalen. Det resulterte i at 19 førere fikk et forenklet forelegg for å ha kjørt for fort. Høyeste hastighet ble målt til 125 km/t i 90-sonen. I tillegg fikk en bilfører et forelegg for å ha snakket i mobilen uten riktig utstyr.

Bulket med biler – mistet lappen
07.08.21
: Politiet har vært på en parkeringsplass i Støagata i Hokksund. En personbil hadde vært involvert i flere mindre uhell uten personskade. Bilen hadde også punktert – og ved flytting hadde fører kjørt i en annen bil to ganger. Den lokale føreren fikk lappen beslaglagt på stedet, melder operasjonssentralen kl. 16.54. Hendelsen skjedde klokken 15.45.

MC-ulykke på Steinberg
07.08.21:
Klokken 12.35 fikk nødetatene melding om en MC-ulykke i rundkjøringen på Steinberg – E134. Motorsykkelen med to personer på hadde kjørt ut i forbindelse med rundkjøringen, men begge var oppegående. Politiet bidro til å dirigere trafikken på stedet og de to på sykkelen ble kjørt til legevakt for en sjekk. Dette blir det heller ingen politisak ut av, melder operasjonssentralen.

Mann mistet lappen etter utforkjøring
06.08.21:
Klokken 15.30 var politiet er på en privatadresse i Solbergelva – etter melding om at en eldre bil hadde kjørt ut av veibanen og truffet et gjerde for deretter å ha kjørt fra stedet. Patruljen har funnet et skadet kjøretøy – og vil avhøre aktuell fører. Patruljen har beslaglagt førerkortet til føreren, en eldre lokal mann i 80-årene, melder operasjonssentralen kl. 15.52.

32 fikk fartsbot på Verpsletta
06.08.21:
UP har hatt fartskontroll på Rv. 350 – Verpsletta i tiden 11.00 til 15.00. Det resulterte i 32 stk. forenklede forelegg. Høyeste hastighet var 72 km/t i 50 sonen. En ble også anmeldt for mobilbruk, melder operasjonssentralen kl. 15.15.

To mistet «lappen» i ny fartskontroll på E134
05.08.21
: To bilførere mistet i dag «lappen» etter å ha kjørt vel fort på E134 i Mjøndalen. Høyeste hastighet ble målt til 138 km/t i 90-sonen på Ryghkollen. I tillegg ble to førere anmeldt da de ikke ville vedta forelegg. Det var hele 32 andre bilførere som vedtok forelegg for å ha kjørt for fort i denne 90-sonen. Kontrollen varte mellom kl. 09.15 og 13.45 i dag.

Leteaksjon etter dame i Harakollen-området
04.08.21:
Et politihelikopter har den siste tiden lett etter en kvinne i Harakollen-området i Hokksund. Hun skal nå være funnet og blir tatt hånd om av helsevesenet, melder operasjonssentralen til Eikernytt.no.

Ruset drammenser tatt i Vestfossen
01.08.21:
Klokken 07.14 i dag stanset politiet en mann i 30-åra fra Drammen i Vestfossen etter å ha fått tips fra publikum om at han fremsto som ruset. Nødvendige prøver er tatt og politiet oppretter sak mot mannen for dette forholdet, melder operasjonssentralen kl. 09.45.

Svindler utgir seg for å være politi og ringer fra 02800
31.07.21:
Operasjonssentralen meldte klokken 17.09 i dag at de får telefoner fra noen personer som sier de er blitt oppringt fra 02800. En mann har sagt han jobber i politiet, og spør om folks økonomi, hva de har av forbrukslån mv. Dette er IKKE politiet som ringer. Ikke opplys om noe dersom 02800 ringer. Dette vil ikke være et telefonnummer som dukker opp dersom politiet ønsker å komme i kontakt med noen, melder operasjonssentralen.

Kjørte bil uten førerkort
30.07.21:
Politiet stanset en mann i 40-årene kjørende bil uten førerkort i Hokksund klokken 21.09 i kveld. Han anmeldes for forholdet, melder operasjonssentralen kl. 21.45.

Trafikkulykke i Mjøndalen
29.07.21:
Klokken 18.55 melder Sør-Øst 110-sentral om at brannvesenet rykker ut på en trafikkulykke i rundkjøringen ved Strandveien og E134 i Mjøndalen. Ifølge politiet skal det være to bilder involvert, men hendelsesforløp og skadeomfang er ikke avklart så langt. Det skal være en Passat og en Mercedes som har kollider ved utkjøringen fra bensinstasjonen Circke K. Passaten er ikke kjørbar, mens Mercedesen kun har fått mindre skader. Mye tyder på at det her dreier seg om brudd på vikeplikten.

Moing kjørte ned skilt i fylla i Hokksund
29.07.21:
En mann i 70-åra fra Åmot ble klokken 09.05 i dag stanset av politiet i Hokksund, mistenkt for promillekjøring. Han hadde da kjørt ned et skilt og mannen har heller ikke gyldig førerkort. Mannen ble derfor tatt med til legevakt for blodprøver og det opprettes selvsagt en sak på dette fra politiets side, melder operasjonssentralen kl. 10.05.

Vilt på feil side av viltgjerdet
28.07.21:
Klokken 07.30 fikk politiet melding om rådyr og hjort som var på feil side av viltgjerdet på E134 ved Fiskum. Viltnemnda, grunneier og politiet er på stedet for å lose dyrene til rett side av viltgjerdet, melder politiet kl. 08.43.

Påkjørsel bakfra ved Mjøndalsbrua
27.07.21:
Klokken 17.24 fikk politiet melding om en påkjørsel bakfra på E134 ved Mjøndalsbrua. Det var ingen personskade, men det er litt problemer med trafikken på stedet, melder operasjonssentralen kl. 17.54.

Strømsåstunnelen stengt på grunn av ulykke
27.07.21:
Klokken 16.32 meldte politiets operasjonssentral om at det hadde skjedd en ulykke i Strømsåstunnelen i retning Drammen. Tunnelen er tømt for kjøretøy, men forblir stengt til oppryddingen er ferdig. Det er en lastebil som har kjørt inn i en personbil og én person er skadet med ukjent skadeomfang. Dette får konsekvenser for trafikkavviklingen i Mjøndalen og videre oppover på E134.

Sjekker røyk i terrenget på Ormåsen
25.07.21:
Brannvesenet rykket like etter klokken 21 i kveld ut for kontroll av røyk fra terrenget i området bak Ormåsen, melder Sør-Øst 110-sentralen. Det er ikke kommet flere meldinger om brann.

Slåsskamp i Solbergelva
25.07.21:
Klokken 05.18 fikk politiet melding om slagsmål på en adresse i Solbergelva. En ung mann hadde fått slått ut en tann og de mistenkte hadde løpt fra stedet. Etter kort tid kom patruljen over de to mistenkte i nærheten av åstedet og de ble begge anholdt. Den skadde ble undersøkt av ambulanse på stedet og de mistenkte ble avhørt. Politiet avhørte også vitner til hendelsen og oppretter sak. Alle involverte parter var unge menn i 20-årene og fra Drammen, melder operasjonssentralen kl. 06.28.

Hjalp person som satt fast på tak
24.07.21:
Brannvesenet måtte i kveld hjelpe en person som satt fast på et tak i Krokstadelva, melder Sør-Øst 110-sentral kl. 19.59. Hvordan vedkommende havnet i denne knipen sies det ikke noe om.

Stjålet båt funnet i Holmestrand
23.07.21:
For ca. tre år siden ble det stjålet en fiske- og fritidsbåt i Krokstadelva. I dag ble den funnet igjen i havna i Holmestrand etter at eieren utlovet en dusør på 50.000 kroner. Politiet meldte om funnet klokken 20.49, men den ble meldt inn klokken 17.55 i dag. Politiet har gjort undersøkelser på stedet og eier har fått med seg båten sin. Saken etterforskes.

Tok fyr i kjøkkenvifta
23.07.21:
Samtlige nødetater rykket ved 17-tiden ut til Hagaveien i Vestfossen etter melding om brann i et ventilasjonsrør på et kjøkken. Samtlige beboere var da evakuert og skal forut for det ha startet slukking selv. Brannvesenet sjekker stedet det har brent. Politiet melder at det trolig er matfett som er antent i selve vifta. Ingen er skadet som følge av brannen.

Vanskelig gjest i klammeri med vekter
18.07.21:
Klokken 01.19 fikk politiet melding om en vanskelig gjest på et utested i Mjøndalen sentrum. Vedkommende var i klammeri med en vekter, falt og slo hodet i bakken. Politi og ambulanse til stedet. Ingen ønsker å anmelde hverandre, melder operasjonssentralen kl. 02.15 i natt.

Kjørte ulovlig bil med våpen i døra
15.07.21:
Klokken 23.43 stoppet UP en bil i Øvre Eiker som hadde bruksforbud. Fører av bilen hadde dessuten et replikavåpen i førerdøren. Han blir anmeldt for begge forholdene, melder operasjonssentralen kl. 00.38.

Rykket ut til mulig husbrann – var støv fra arbeider
13.07.21:
Klokken 13.22 melder politiet at nødetatene på vei til en enebolig i Grosvoldveien på Darbu etter melding om en røykutvikling. Det var ukjent om det kunne være personer i bygget, men det var ikke meldt om spredningsfare. Da nødetatene kom fram viste det seg at det ikke var noen brann i det hele tatt, men støv fra arbeider på stedet.

Beruset mann lagde bråk i Mjøndalen
11.07.21:
Klokken 00.25 fikk politiet melding om en beruset mann som laget bråk i Stasjonsgata i Mjøndalen. En mann i 20-årene ble tatt med inn til arresten og kan vente seg et forelegg i løpet av dagen, melder operasjonssentralen kl. 01.15.

Røykutvikling fra bolig
10.07.21:
Brannvesenet rykket klokken 16.53 ut til en bolig i Skanseveien i Solbergelva etter melding om røykutvikling.

Bilbrann ved Shell Mjøndalen
08.07.21:
Brannvesenet rykket like før klokken 10 ut på bilbrann på E134 ved Shell Mjøndalen i retning Hokksund. Det var brann i motorrommet, men ingen personskade. Politiet er på stedet og undersøker forholdet nærmere. Trafikken går greit forbi stedet, melder operasjonssentralen kl. 10.03.

Fant pakker med stjålne klær
08.07.21:
Klokken 08.00 i dag fikk politiet melding fra Vassenga i Mjøndalen, om at noen hadde funnet diverse pakker på stedet. Disse var sannsynligvis stjålet. Patruljen etterforsker hendelsen nå – og pakkene stammer fra et tyveri som har skjedd i nærheten i løpet av natten. Det dreier seg blant annet om klær. Politiet har funnet ut hvor de stjålne pakkene stammer fra, etter å ha vært i kontakt med aktuelt firma. Patruljen har sikret aktuelle pakkene med tanke på tilbakelevering samt sporsikring. Uvisst hvor store verdier det er snakk om. Sak er opprettet, melder operasjonssentralen kl. 09.01.

Storkontroll på Langebru i Hokksund
08.07.21:
Mellom klokken 19.40 og 23.45 i går kveld hadde UP storkontroll på E134 ved Langebru i Hokksund. Det dreide seg om en fartskontroll i 80-sonen. Det ble totalt 29 reaksjoner. 25 førere fikk forenklet forelegg og fire ble anmeldt og fikk midlertidig beslag av førerkortet. Høyeste målte hastighet var 138 km/t, melder operasjonssentralen kl. 2.22 i natt.

19-åring mistet lappen på E134
07.07.21:
Klokken 20.49 ble en 19 år gammel gutt stanset på E134 i Hokksund etter å ha blitt målt til 121 km/t i bil. Den relativ ferske sjåføren fikk dermed førerkortet sitt beslaglagt på stedet og kan vente seg en klekkelig bot ettersom fartsgrensen på stedet var 80 km/t, melder operasjonssentralen kl. 21.00.

Melding om folk i elva
07.07.21:
Like før kokken 10.45 rykket nødetatene ut til Steinsetøya i Krokstadelva etter at en melder ringte politiet og sa at han syntes det så ut som om en trengte hjelp i vannet der. Foreløpig har de ikke lokalisert noen og det er har kun vært én innringer, melder politiets operasjonssentral kl. 11.13. Dykkere har søkt i området og politiet har søkt i områdene på land. Ikke noe som tyder på at det er noen som det ikke er gjort rede for der. Aksjonen avsluttes, melder operasjonssentralen kl. 12.09.

Laserkontroll på E134
06.07.21:
UP har hatt laserkontroll på E134 ved Ryghkollen. 17 førere fikk forenklet forelegg for fart. To blir anmeldt. Den ene blir anmeldt da vedkommende nektet å vedta forelegget, melder operasjonssentralen kl. 14.07.

Buss kjørte ned veistolpe
05.07.21:
Klokken 22.31 fikk politiet melding fra et vitne som hadde sett en buss kjøre ned en veistolpe i Stasjonsgata i Hokksund. Bussjåføren stoppet og så på skadene før den kjørte videre. Politiet har foreløpig ikke oppnådd kontakt med busselskapet, melder operasjonssentralen kl. 22.40.

Beruset mann endte i arresten
05.07.21:
Klokken 20.05 fikk politiet melding om to berusede personer som var til sjenanse i Hokksund sentrum. Klokken 20.53 melder operasjonssentralen om at politiet er på stedet og har kontroll. En mann i 50-åra ble bortvist og en mann i 60-åra var såpass beruset at han ble kjørt til drukkenskapsarresten i Drammen.

Sau i veibanen
04.07.21:
Klokken 14.23 meldte politiets operasjonssentral om at det var sau i veibanen på Rv. 350 ved Verp i Skotselv. De oppfordret bilister til å kjøre forsiktig. Det er ikke meldt om noen hendelser på grunn av dette.

Eikværinger stanset av UP i Drammen
01.07.21:
UP stanset klokken 15.15 en bilfører på Fjellsveien i Drammen. Mannen bak rattet i 20-årene, hadde ikke gyldig førerkort. Han pratet også intenst i mobiltelefonen da han ble vinket inn, og fikk følgelig et forelegg for dette. I tillegg ble det ilagt bruksforbud på bilen. Bileier er i begynnelsen av 60-årene og han ble anmeldt for å ha lånt bort bilen til en person som ikke innehar gyldig førerkort. Begge er hjemmehørende i Øvre Eiker, melder operasjonssentralen kl. 15.49.

Kjørte uten gyldig førerkort
01.07.21:
En mann i 50-åra vil bli anmeldt for å ha kjørt bil uten å ha gyldig førerkort i Hokksund, melder operasjonssentralen kl. 12.29.

Bil kjørte av veien
30.06.21:
Klokken 21.40 fikk politiet melding om en bil som hadde kjørt ut i grøften i Solbergveien. Det er flere ungdommer ved bilen. Patruljen undersøker hendelsen. Ambulansen kommer også til stedet, melder operasjonssentralen kl. 22.07. Det var fire personer i bilen – alle yngre og lokale. Ingen personskade, men den mannlige føreren mistenkes før kjøring i ruspåvirket tilstand og ble tatt med inn for bevissikring.

Røykutvikling var bålpanne
29.06.21:
Nødetatene rykket ved 21-tiden ut etter melding om røykutvikling, muligens fra en bod i Myrgata i Mjøndalen. Men det skulle vise seg at røyken kom fra en bålpanne og politiet kunne melde om at alt var i orden.

Branntilløp i transformator
27.06.21:
Klokken 22.40 fikk nødetatene melding om røykutvikling fra en transformator i Nedbergkollveien i tidligere Nedre Eiker. Brannvesenet rykket ut sammen med politiet. Etter kort tid melder politiet at det er kontroll på brannen og at brannvesenet venter på elverket. Det er ukjent hvor mange kunder som ble berørt av strømbruddet som skal ha skjedd i forbindelse med brannen.

Kjedekollisjon på Horgen
24.06.21:
Tre biler med til sammen fem personer var innblandet i en kjedekollisjon på Fv. 283 på Horgen like før klokken 16 i ettermiddag. Alle personene var oppegående og det er snakk om kun lettere skader. Det er også bare letere skader på bilene, som alle tre var kjørbare etter sammenstøtet, melder politiets operasjonssentral.

Rykket ut til mulig skogbrann – var bare dis i terrenget
24.06.21:
Brannvesenet rykket kl. 08.55 ut til Vestbyveien i Bingen etter melding om røyk i terrenget. Men det skulle altså vise seg at det ikke var noen brann – bare dis som lett kunne oppfattes som røyk i terrenget.

Kjørte i midtrabatten – var trolig beruset
23.06.21:
Politiet fikk ved 19-tiden melding om en bil som hadde kjørt i midtrabatten i Steinbergveien i Mjøndalen. Fører – en mann i 50-åra mistenkes for kjøring i beruset tilstand. Nødvendige prøver er tatt og bilen ble hentet av bilberger.

Kjørte av på E134 – uskadet
23.06.21:
Nødetatene rykker ut like etter klokken 07.30 i dag etter melding om en trafikkulykke på E134 mellom Darbu og Vestfossen i retning Hokksund. Et enslig kjøretøy hadde kjørt av veien med én person ombord i bilen. Vedkommende er oppegående ble det meldt inn. Etter kort tid var politi og ambulanse fremme på stedet. Fører tilses av ambulansepersonell, men fremstår som uskadet Trafikken går greit forbi stedet. Bilberger er på vei og kl. 08.28 melder politiet at bilen er berget og at veien er åpnet igjen for normal trafikk.

Kjørte moped i ruset tilstand
20.06.21:
En moped kjørte over en rundkjøring i Hokksund og veltet. Fører gikk fra stedet, men politiet fikk kontroll på fører i nærheten. Det var en mann i 40-årene, og han er mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand. Politiet fikk melding om hendelsen kl. 21.14 og meldte om hendelsen på Twitter kl. 21.52.

Bilbrann i Haareveien i Skotselv
18.06.21:
Kl. 12.23 fikk brannvesenet melding om en bilbrann i Haareveien i Skotselv. Bilen sto da i full fyr. Det er ikke meldt om personskade og det skal ikke være fare for spredning, melder Sør-Øst 110-sentral kl. 12.39. Klokken 13.07 melder politiet at de er fremme på stedet. Bileier har forklart at det luktet svidd under kjøring. Han fikk stanset og da begynte det å brenne i motorrommet. Ukjent årsak og sak opprettes, melder operasjonssentralen.

Brann i høyspentkabler
17.06.21:
Brannvesenet rykket klokken 08.73 ut på melding om brann i høyspentkabler ved Kongsbergveien i Vestfossen, melder Sør-Øst 110-sentral.

Ble angrepet med balltre
16.06.21:
Klokken 16.43 fikk politiet melding om to personer som ble angrepet av en person med et balltre på Steinberg. De involverte sees til av ambulanse på stedet. Politiet har kontroll på gjerningsmannen og jobber med å få oversikt over hendelsesforløpet, melder operasjonssentralen kl. 17.06.

Kjørte av på Hagatjernveien
14.06.21:
En kvinne i 50-åra kjørte av veien opp mot Hagatjern i Hagatjernveien like over klokken 18 i ettermiddag. Kvinnen var alene i bilen og hun er ikke synlig skadet, men sjekkes på sykehus på grunn av stor fart. Politiet har ifølge dt.no mistanke om promillekjøring og det ble tatt promilletest av kvinnen.

Fem forenklede forelegg på Darbu
14.06.21:
UP har avholdt fartskontroll i 50-sona ved Darbu skole i formiddag. Resultatet ble fem forenkla forelegg. Høyeste hastighet ble målt til 65 km/t, melder operasjonssentralen.

Full øst-europeer i arresten
13.06.21:
Etter tips fra andre trafikanter stanset politiet en mann kjørende i beruset tilstand kl. 20.53. Kjøringen fremstod som vinglete og til dels farlig. Mannen i 40 årene fra Øst Europa tas det prøver av og anmeldes etter at han blåste til langt over lovlig verdi. Siktede i saken er pågrepet og satt i arrest, melder operasjonssentralen kl. 21.52.

Fire mistet «lappen» på E134
12.06.21:
Kl. 13.15 avsluttet UP en kontroll med fokus på hastighet på E134 i Mjøndalen der to-feltet går sammen til ett felt i retning Drammen. Resultatet ble 19 forenklede forelegg og fire førerkortbeslag. Høyest målte hastighet var 145 km/t i 80-sonen, melder operasjonssentralen kl. 13.20.

Trillet inn i autovern
11.06.21:
Klokken 14.00 fikk politiet melding om en bil, uten fører, som hadde trillet inn i et autovern i Krokstadelva. Ingen personskade og eier av bilen er varslet. Bilen ble hentet av bilberger. Det opprettes ikke noe sak, melder operasjonssentralen kl. 15.08.

143 km/t i 90-sonen = førerkortløs
11.06.21:
UP har avholdt en kontroll i 90-sona på E134 Ryghkollen i dag. Det resulterte i to beslag av førerkort, begge grunnet hastighet. Høyeste målte hastighet var 143 km/t, melder operasjonssentralen kl. 11.38.

Kjørte uten gyldig førerkort
10.06.21:
Klokken 21.37 stanset politiet en bil for kontroll i Hagatjernveien i Mjøndalen. Fører, en kvinne i 20-årene, anmeldes for kjøring uten gyldig førerkort, melder operasjonssentralen kl. 22.21.

Brannvesenet rykker ut til Merkurveien
09.06.21:
Brannvesenet rykket kl. 20.38 ut til Merkurveien i Krokstadelva etter melding om en røykvarsler som uler og at det lukter røyk. Det viste seg å være tørrkokt kjele. Ingen hjemme, og politiet jobber med å få tak i vedkommende, melder operasjonssentralen kl. 21.02.

Kjørte inn i gjerde i Strandveien
09.06.21:
Klokken 11.51 fikk politiet melding om en trafikkulykke i rundkjøringen ved Drammensveien / Strandveien i Mjøndalen. Det var en bil som hadde kjørt inn i et gjerde. Nødetater varslet og politiet ankom etter kort tid. Årsaken til uhellet er trolig at bilen skulle svinge unna et annet kjøretøy.

Lynnedslag i antenne førte til full utrykning
07.06.21:
Et lynnedslag i en antenne første i ettermiddag til full utrykning til Brekke langs Eikernveien i Vestfossen. Lynet gjorde at det ble varmgang og kom litt røyk fra huset, emn beboeren greide å slukke branntilløpet selv. Brannvesenet sjekker for eventuelle skader. Ingen personer er blitt skadet, melder politiet kl. 17.05.

Kontroll av branntilfelle
05.06.21:
Brannvesenet rykket ved 11.20-tiden ut for kontroll av et branntilfelle i Merkurveien i Krokstadelva.

Utforkjøring ved Langebru
05.06.21:
Politiet fikk klokken 08.53 melding om en trafikkulykke på E134 ved Langebru i Hokksund. Samtlige nødetater rykket ut. En bil har kjørt ut og det skal kun være én person i bilen. Vedkommende har kommet seg ut, og viker ikke alvorlig skadet. Melder politiets operasjonssentral.

Brann i buss-skur
05.06.21:
Brannvesenet rykker like over klokken 01 i natt ut på melding om brann i buss-skur i Haftornveien på Steinberg. Det er Sør-Øst 110-sentral som melder dette.

Fant kornsnok i hagen
04.06.21:
Kl. 21.30 fikk politiet melding om at det var funnet en kornsnok (slange) i en hage. Eventuelle eiere bes ta kontakt med politiet på telefon 02800, melder operasjonssentralen kl. 21.55.

Gutt falt på sykkel
03.06.21:
Klokken 18.14 fikk politiet melding om at en gutt hadde falt på sykkel i Langran i Krokstadelva. Politiet og helse rykker ut. Muligens armbrudd.


Fem fikk fartsbot på Kongsbergveien
03.06.21:
Mellom kl. 10.15 og 12.30 holdt UP en trafikkontroll på Kongsbergveien i Øvre Eiker. Det resulterte i fem forenklet forelegg for fart. Høyeste hastighet ble målt til 64 km/t i 50-sonen, melder operasjonssentralen kl. 12.34.

Trafikkontroll på Verpsletta
03.06.21:
Mellom kl. 09.15 og 11.05 i dag hadde Up en trafikkontroll på Verpsletta i Skotselv. Det resulterte i åtte forenklede forelegg for håndholdt mobiltelefon og to forenklede forelegg for fart. Høyeste hastighet ble mål til 67 km/t i 50-sonen. I tillegg ble det én anmeldelse for kjøring uten gyldig førerkort, melder operasjonssentralen kl. 11.12.

Branntilløp i transportbånd
02.06.21:
Brannvesenet rykket kl. 15.25 ut på melding brann i en produksjonsmaskin hos Jaco as på Burud i Skotselvveien. Det var gått varmegang i et transportbånd, men de ansatte hadde slukket brannen selv, opplyser Sør-Øst 110-sentral. Brannvesenet reiser ut for etterkontroll.

Rus-kontroll på Herstrøm uten resultater
02.06.21:
Klokken 01.08 avsluttet politiet en trafikkontroll på Herstrøm på Solbergmoen med fokus på ruskjøring og dokumentkontroll. Femten bilførere ble kontrollert, men det ble ingen reaksjoner denne gangen, melder operasjonssentralen kl. 01.42.

Vinglet og kjørte for fort
01.06.21:
Klokken 09.10 i dag stanset UP en bil som vinglet på E 134 i Mjøndalen. Fører ble sjekket, men alt var OK bortsett fra farten vedkommende holdt. Føreren fikk derfor et forelegg for overtredelse av fartsgrense. Vedkommende ble målt til 113 km/t i 90-sonen, melder operasjonssentralen kl. 09.15.

Tatt for kjøring uten førerkort
31.05.21: Kl.
22.08 ble en mann i tyveårene fra Hokksund anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort på Bråtan – Hornebygda i Hokksund, melder politiets operasjonssentral kl. 23.27.

MC kjørte av veien
31.05.21:
Kl. 09.05 i dag fikk politiet melding om at en MC hadde kjørt av veien på Orkidehøgda i Mjøndalen. MCen ble funnet forlatt. Fører – en mann i 50-årene er lokalisert. Han er uskadd, men blir anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort, melder operasjonssentralen kl. 11.38.

Kjørte ut i rundkjøring og stakk fra stedet
29.05.21:
En bil har kjørt ut i rundkjøringen ved Mjøndalen Bru på Krokstadelva. Politi og de andre nødetatene rykket ut ved 23.10-tiden, men føreren av bilen hadde stukket fra stedet. Litt senere på natta meldte politiet at bileier er pågrepet, mistenkt for å ha kjørt bilen. Hans kjæreste var også på stedet. Hun hadde skrubbsår, og drar til legevakt for behandling. Bileier var beruset, og nødvendig prøver er sikret.

To hytteinnbrudd ved Øvre Grytetjern
29.05.21:
Politiet var ved 12.30-tiden på vei til to hytter i Øvre Grytetjern som begge har hatt innbrudd. Dette ble oppdaget i dag. Politiet har utført åstedsundersøkelse på to hytter som lå ved siden av hverandre. Det er banet adgang ved å knuse vindu på begge hytter, og det er stjålet pyntegjenstander fra begge hytter. Politiet oppretter saker.

Kjørte i fylla med traktor
29.05.21:
En mann i 60-årene ble i går kveld ved 23-tiden pågrepet i Krokstadelva. Han kjørte traktor i beruset tilstand. Han har skadet en bil med traktoren og knust en rute. Førerkortet ble tatt i beslag. Politiets operasjonssentral melder om dette kl. 01.36.

Truet med kniv på privatadresse
29.05.21:
Klokken 22.03 pågrep politiet en mann i 40-årene i Mjøndalen. Bakgrunnen var trusler med kniv. Hendelsen fant sted på en privatadresse. Omstendighetene rundt trusselsituasjonen er noe uklar, men ingen er skadd i forbindelse med hendelsen. Sak opprettes, melder operasjonssentralen kl. 01.02.

Fikk trolig illebefinnende og kolliderte
28.05.21:
Klokken 15.09 fikk politiet melding om et trafikkuhell mellom to biler i Loesmoveien og rykket ut sammen med de andre nødetatene. Det var ikke meldt om personskader. Det var noe redusert fremkommelighet, men lite trafikk på stedet. Politiet ankom nettopp stedet, melder operasjonssentralen kl. 15.29. Bilberging rekvireres til begge bilene. Fører av ene bilen, en mann i 80-åra, har mulig fått et illebefinnende og fått beslaglagt sitt førerkort. Politiet oppretter sak.

Jente virret rundt i veibanen i Hokksund
28.05.21:
Politiets operasjonssentral fikk ved 12.25-tiden flere meldinger på en forvirret ung dame som gikk midt i veibanen i sentrum. Ambulansepersonell skal etter kort tid ha fått kontroll på henne. Politiet rykket også ut til stedet. Kort tid etter melder de at de har kontroll på den unge lokale jenta og at hun er uskadd. Men det er uvisst hvorfor hun har utvist slik adferd. Blir kjørt lege for sjekk.

Mobil-kontroll i Hokksund
28.05.21:
Klokken 11.00 avsluttet UP en trafikkontroll i Vestre Brugate i Hokksund. Syv førere fikk forelegg for ulovlig mobilbruk under kjøring, melder operasjonssentralen kl. 11.05.

Fyllerør sendte Skien-mann i arresten
27.05.21:
Politiet fikk i ettermiddag flere meldinger på to menn som har vært i Vestfossen sentrum i hele dag. De drakk øl og veivet med armene og skrek høyt. Flere hadde blitt skremt av oppførselen deres. Politiet ga de et pålegg i 16-tida, om at de skulle holde seg unna sentrum. Men det gikk ikke lang tid før politiet fikk en ny melding på disse to. Denne gangen endte det med at en av dem ble innbrakt til arresten. Mannen som ble innbrakt var i 40-årene og den andre mannen var i 70-årene. Begge er fra Skien. Det er operasjonssentralen som melder dette ved 19-tiden.

Ny UP-kontroll på Darbu
25.05.21:
Skal du kjøre fortere enn fartsgrensen er ikke 50-sonen på Darbu stedet. UP har nemlig hatt nok en laserkontroll på stedet. Det første til at ni bilførere fikk et forenkla forelegg og må dermed bidra til statskassen. Høyeste hastighet ble målt til 75 km/t i 50-sonen, melder operasjonssentralen kl. 12.48.

Røykutvikling fra trafo
23.05.21:
Sør-Øst 110-sentral melder at brannvesenet er i Hermannbakken i Mjøndalen på røykutvikling fra en trafo. E-verk er også på plass. Meldingen kom kl. 09.21.

Brann i skogsmaskin på Verpsletta
22.05.21:
Klokken 13.20 rykket nødetatene ut til Verpsletta i Øvre Eiker melding om brann i skogsmaskin. Det var ikke opplysninger om personskade. Politiet og brannvesenet var fremme på stedet etter kort tid og slukking ble igangsatt. Politiet melder at det er ukjent årsak til brannen, men at det begynte å brenne under bruk. Politiet undersøker hendelsesforløpet og oppretter sak.

Bilbrann i Vestfossen
22.05.21:
Klokken 11.16 meldte Sør-Øst 110-sentral om at brannvesenet rykket ut til en bilbrann i Eikernveien i Vestfossen. Politiet meldte så om at det var brann i et kjøretøy like ved Sandsbukta. Det er ikke meldt om personskade i forbindelse med denne brannen. Bilfører er en kvinne i 30-åra. Hun har trolig pustet inn noe røyk og har svimerker i håret. Kvinnen følges opp av helsepersonell. Hun mistenkes å være beruset. Nødvendige prøver vil bli tatt. Bilen er helt utbrent og sak opprettes.

Øl-tørst butikktyv tatt i Hokksund
22.05.21:
Klokken 09.35 i dag fikk politiet melding om kranglete butikktyv fra en forretning i Hokksund. Patruljen på stedet fikk kontroll på en mann i 30-åra. Han ble bortvist fra stedet i 24 timer og blir anmeldt for tyveri av øl, melder operasjonssentralen kl. 10.06.

Tatt uten førerkort
21.05.21:
Klokken 14.10 stanset politiet en mannlig bilfører i 50-åra for kontroll i Mjøndalen. Han hadde ikke gyldig førerkort og blir anmeldt for dette, melder operasjonssentralen kl. 14.54.

Ruset moing tatt i Skotselv
20.05.21:
Klokken 11.08 i dag kom en sivil politipatrulje over en bil som kjørte merkelig i Refsalveien i Åmot. Bilen ble stanset i Skotselv. Fører, en 19 år gammel gutt fra Modum, fremsto som ruspåvirket. Han ble fremstilt for blodprøve, melder operasjonssentralen kl. 12.37.

Ny nedslående UP-kontroll i Nedbergkollveien
19.05.21:
UP har hatt kontroll i Nedbergkollveien i Mjøndalen. 24 førere fikk forenklet forelegg for fart. Høyeste hastighet ble målt til 85 km/t i 60 sone. I tillegg fikk to førere beslaglagt sitt førerkort – da de er mistenkt for å ha kjørt i 100 og 103 km/t. To andre førere fikk gebyr for bruk av piggdekk og to fikk beltegebyr, melder operasjonssentralen kl. 17.35.

Russ stjal fra bensinstasjon
19.05.21:
Politiet fikk i natt flere meldinger om støy fra russebusser i løpet. Klokken 02.40 meldte en ansatt på en bensinstasjon i Hokksund om flere russ som stjal fra stedet, og det var også amper stemning. Da politiet ankom stedet var russen borte. Anmeldelse vurderes fra bensinstasjonens side, melder politiet kl. 03.09.

Slagsmål i Mjøndalen
18.05.21:
Klokken 23.30 fikk politiet melding om slagsmål i Smalgata i Mjøndalen. To menn var involvert. Politiet kom i kontakt med to menn ved togstasjonen nå. En av dem var fortsatt aggressiv og utagerende, melder operasjonssentralen kl. 23.59. En mann i 30-åra er pågrepet for vold mot politiet og kjøres arresten. Sak opprettes. Den andre mannen var rolig og blir ikke anmeldt.

UP-kontroll på Gamle Riksvei
18.05.21:
UP har hatt en trafikkontroll på Gamle Riksvei i tidligere Nedre Eiker. Det resulterte i fire forenklede forelegg for hastighet. Høyeste målte hastighet var 58 km/t i 40-sonen. I tillegg ble to personer anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort, melder operasjonssentralen kl. 22.43.

Stakk hull på 11 lastebildekk
18.05.21:
Klokken 05.50 fikk politiet melding om skadeverk på to vogntog som sto parkert i Løkkeveien i Mjøndalen. Noen har stukket hull på til sammen 11 dekk og det er snakk om store verdier. Hærverket har skjedd i løpet av helgen. Saken anmeldes og politiet følger opp med åstedsundersøkelse i løpet av formiddagen, melder operasjonssentralen kl. 06.08.

UP-kontroll ved Langebru
16.05.21:
UP har hatt laserkontroll ved Langebru på E134 i Hokksund. To bilførere har fått forenklet forelegg. Høyeste hastighet ble målt til 113 km/t, melder operasjonssentralen kl. 01.59.

Bil kjørte av veien
14.05.21:
Klokken 21.04 melder politiets operasjonssentral at en patrulje kom over et kjøretøy som har kjørt ut av veibanen retning Hokksund langs Fv. 283 i Solbergelva. Det er noe trafikale utfordringer på stedet.

Trafikkontroll på Darbu
14.05.21:
Politiet har gjennomført trafikkontroll på Kongsbergveien på Darbu. Det resulterte i ett forenklet forelegg for fart, melder operasjonssentralen kl. 11.11.

Tok U-sving på E134 i Hokksund – mistet lappen
12.05.21:
Klokken 15.15 fikk politiet inn en melding om en bil som kjørte uaktsomt ved å blant annet ta U-sving på E134 i 80-sonen, noe som nesten førte til en kollisjon. Patruljen fikk stanset bilen og har avhørt vitner og bilfører, som var en kvinne i 50-åra. Sak opprettes og det er besluttet førerkortbeslag, melder operasjonssentralen kl. 16.45.

Hadde ikke lappen
12.05.21:
Kokken 14.40 stanset en politipatrulje en mannlig bilist i 50-åra for kontroll i Solbergelva. Han hadde ikke gyldig førerkort og blir anmeldt for dette, melder operasjonssentralen kl. 15.15.

UP-kontroll på Darbu
12.05.21:
UP har hatt kontroll på stedet Kongsbergveien på Darbu. Ni førere fikk forenklet forelegg og høyeste hastighet ble målt til 74 km/t i 50-sonen, melder operasjonssentralen kl. 13.03.

Bil trillet inn i strømboks
11.05.21:
Klokken 16.10 fikk politiet melding om en bil som hadde stått parkert, men som hadde trillet og truffet en strømboks i Storgata i Vestfossen. Ingen personer ble skadet, men det er skader på bilen og på strømboksen, melder operasjonssentralen kl. 16.38.

Slåsskamp på hjemmefester
09.05.21:
To personer har hatt hver sin fest i Krokstadelva i natt. Det har blitt en del bråk mellom festene. Politiet måtte derfor rykke ut til stedet. Det viste seg at fire personer hadde slåss, men er kun lettere skadet. Ingen ønsker å anmelde forholdet. Partene fikk et pålegg av politiet om å holde fred, melder operasjonssentralen kl. 02.00.

Sjekker søppelkasse etter brann
07.05.21:
Brannvesenet i Mjøndalen rykker ut på kontroll etter en brann i en søppelkasse i Strandveien i Mjøndalen.

Raserte bolig i jakt på penger
07.05.21:
Klokken 00.38 i natt fikk politiet melding om innbrudd i en enebolig i Hagatjernveien i Mjøndalen. Boligen fremstår som rasert og penger er tatt. Patruljen har vært på stedet og gjort undersøkelser. Politiet oppretter sak på forholdet, melder operasjonssentralen kl. 01.53.

Lastebil med bremseproblemer på Steinberg
05.05.21:
Kokken 07.59 fikk politiet melding om at en lastebil har fått heng på bremsene. Lastebilen står på skrå i veien på E134 ved Steinberg. Lastebilen står i retning Hokksund. Politier er på vei for å dirigere trafikken. Like etter meldes det om at lastebilen har fått plassert seg inn mot autovernet, og at trafikken flyter greit forbi. Lastebilen venter på reparatør. Klokken 09.11 melder operasjonssentralen at lastebilen har fått fikset bremsene, og er nå borte.

Kollisjon i Nybruveien
03.05.21:
Klokken 12.23 fikk politiet melding om to biler som har kollidert i Nybruveien i Krokstadelva. Totalt to personer involvert og det er begrenset fremkommelighet på stedet. Det er så langt ingen opplysninger om skadeomfanget.

Fartskontroll på Skotselvveien
03.05.21:
I tidsrommet 08.50 til 11.30 har politiet avholdt trafikkontroll på Skotselvveien i Øvre Eiker. Det resulterte i fore forelegg for fart . Høyeste hastighet ble målt til 69km/t i 50-sonen.

Fyrverkeri og ungdommer på skoletaket
02.05.21:
Klokken 18.15 rykket politiet til Krokstad skole i Krokstadelva, etter at operasjonssentralen fikk inn flere telefoner om oppskyting av fyrverkeri i området. Ungdommer skal også ha vært på taket av skolen. Patruljen er på stedet og undersøker nå, melder operasjonssentralen kl. 18.36.

Branntilløp i vaskemaskin
02.05.21:
Brannvesenet rykket ved like etter klokken 10 i dag ut til en brann i en kjeller i et bolighus langs Kongsbergveien. Det viste seg å være et branntilløp i en vaskemaskin. Brannen er slukket og det er kontroll på stedet, melder Sør-Øst 110-sentral.

Drammenser laget kvalme i Mjøndalen
01.05.21:
Klokken 22.30 pågrepet politiet en utagerende, beruset og sint person i sentrum av Mjøndalen. Han gikk rundt i bar overkropp og var til sjenanse og klarte ikke å oppføre seg. Mannen er i 30-årene, svært godt kjent av politiet fra før, og med adresse Drammen, melder operasjonssentralen kl. 22.56.

Kranglet i Solbergelva
01.05.21:
Klokken 18.30 rykket politiet ut til en privatadresse i Tunvollveien i Solbergelva, etter melding om krangling og bråk på stedet.  Det var rolig på stedet ved politiets ankomst, melder operasjonssentralen kl. 18.49.

Kjørte med 1,2 i promille
01.05.21:
Klokken 02.45 i natt stanset politiet en mann i 20-åra – siktet for promillekjøring med bil i Vestfossen. Utåndingsprøven viste 1,2 i promille og sak er opprettet.

Mange berusede ungdommer på Årbogen
01.05.21:
Politiet er på Årbogen i Krokstadelva etter melding om mange berusede ungdommer der. Rundt 150 ungdommer er samlet, de fleste i alderen 16-24 år. God stemning, men politiet ønsker at foreldrene til de mindreårige henter barna sine, da flere av dem er beruset, melder operasjonssentralen kl. 00.40.

Full liung ropte slibrige ord etter ungdommer
30.04.21:
Klokken 20.20 rykket en politipatrulje ut til Mjøndalen stasjon etter melding om en eldre beruset og utagerende person på stedet. De kom over en kjenning i 60-årene fra Lier som hadde ropt slibrige ord etter noen ungdommer. Patruljen har i første omgang bortvist ham fra stedet, melder operasjonssentralen kl. 20.54.

Beruset eikværing tatt for fyllekjøring
30.04.21:
Klokken 19.30 stanset en politipatrulje en bilfører på E134 i Hokksund og han fremsto som beruset. Den lokale mannen i slutten av 30-årene ble tatt med inn for bevissikring. Det er også en del uklarheter rundt bilen han kjørte. Mannen blåste til en promille på like under én. Han ble hentet av et familiemedlem og dimittert. Sak opprettet. Bileier har hentet bilen, men det er uklart pr. nå hvilken relasjon disse har, melder operasjonssentralen kl. 20.28.

Året første krattbrann i Øvre Eiker?
29.04.21:
Brannvesenet rykker ut på melding om gressbrann i Hoensveien ved 15.30-tiden i dag. Dette er den første gressbrannen av litt omfang i Øvre Eiker så langt i år, men det kommer garanter flere med det tørre været vi har om dagen . 110-sentralen melder at det er et område på rundt et halvt mål som e svidd av og det var mye røyk i området.

MC kjørte av veien
28.04.21:
Klokken 08.32 fikk politiet melding om et trafikkuhell på Kongsbergveien mellom Vestfossen og Darbu. En motorsykkel hadde kjørt ut av veien. Fører av MC ble kjørt legevakt for behandling da patruljen var på vei. Politiet har vært i kontakt med fører. Det dreier seg om kun skrubbsår etter en velt i lav fart. Ingen videre tiltak fra politiet sin side, melder operasjonssentralen.

Elg i problemer på isen
25.04.21:
Brannvesenet rykket ved 13-tiden ut til et vann som kalles Løken etter å ha fått en melding om en elg som er i ferd med å gå gjennom isen.

Ny UP-kontroll på Darbu
24.04.21:
Klokken 13.10 avsluttet UP laserkontrollen sin i Kongsbergveien på Darbu. Syv bilførere fikk forelegg for fart der høyeste målte hastighet var 62 km/t i 50- sonen.

Laserkontroll i Krokstadelva
23.04.21:
UP har hatt laserkontroll på Gamle Riksvei i Krokstadelva i tidsrommet 18.10 til 20.30. Seks førere har fått forenklet forelegg. Høyeste hastighet ble målt til 60 km/t i 40 sonen. Det ble også utstedt to forenkla forelegg for mobilbruk, melder operasjonssentralen kl. 20.33.

Motorsykkel kjørte av veien
23.04.21:
Klokken 15.52 rykket nødetatene ut til trafikkulykke på Kongsbergveien ved Damåsen i Øvre Eiker. En MC har kjørt av veien og den kvinnelige passasjeren har trolig brukket armen. Fører virker uskadd, melder politiet kl. 16.01. Klokken 16.29 melder operasjonssentralen at politiet er ferdig på stedet, og at trafikken går som normalt. Fører og passasjer på MC er fraktet til sykehus for sjekk. Politiet oppretter sak.

UP hadde ikke tatt avspasering
22.04.21:
Etter gårsdagens marathon-kontroller var det kanskje mange som håper at UP hadde en dag med avspasering. Men det hadde de ikke. De avholdt nemlig en ny fartskontroll på Kongsbergveien på Darbu. Fire førere fikk forelegg for å ha kjørt for fort og høyeste hastighet ble målt til 80 km/t i 70-sonen, melder operasjonssentralen kl. 16.50.

Fartskontroll på Røkeberg
22.04.21:
Mellom klokken 11.10 og 13:20 har UP hatt fartskontroll i 50-sonen i Røkebergveien i Vestfossen. Fire førere fikk forenklet forelegg. Høyeste hastighet ble målt til 65 km/t, melder operasjonssentralen kl. 13.55.

Villmannskjøring i Drammen – stoppet i Mjøndalen
22.04.21:
Klokken 13.00 fikk politiet melding om villmannskjøring på Åssiden i Drammen. Vedkommende kjørte på rødt lys, opp på fortau, og flere nesten-kollisjoner. Politiet fikk kontroll på bil og bilfører på E134 ved Mjøndalen, melder operasjonssentralen kl. 13.42. Bilen ble stoppet av patrulje ved E134/Steinbergveien. Fører, en mann i 20-årene, har ikke gyldig førerkort. Han er mistenkt for kjøring i ruset tilstand, og politiet sikrer nødvendige prøver.

Brann i hekk
21.04.21: Klokken 19.04 i kveld rykket nødetatene ut til melding om brann i en hekk nær et bolighus i Skotselvveien. Brannen ble raskt slukket og politiet etterforsker årsaken til brannen, melder operasjonssentralen kl. 19.14.

UP-kontroll på Darbu
21.04.21:
Mellom klokken 12.30 og 14.00 har UP hatt fartskontroll i 50-sonen på Darbu langs Kongsbergveien. Syv førere fikk forenklet forelegg. Høyeste målte hastighet var 61 km/t, melder operasjonssentralen kl. 14.12.

Fartskontroll i Solbergelva
21.04.21:
Mellom klokken 09.25 og 10.30 har politiet hatt fartskontroll i 40-sonen på Gamle Riksvei i Solbergelva. Fire førere fikk forenklet forelegg. Høyeste målte hastighet var 55 km/t, melder operasjonssentralen kl. 10.35.

Leter etter savnet dame
20.04.21:
Politiet leter etter en savnet person i området Hokksund og Drammen sentrum. Beskrivelse: Dame, 163 cm, lang lakserosa jakke, mulig hvite joggesko, mulig rosa veske, kort rødbrunt hår og mulig briller. Observasjoner ringes til 02800, melder operasjonssentralen kl. 12.48. Kvinnen er i 40-årene. Klokken 13.44 melder politiet at kvinnen er funnet og følges opp av helsevesenet.

Amper stemning etter nestenulykke
19.04.21:
Politiet fikk kl. 12.20 melding om mindre trafikkhendelse i Gamle Kongsbergsvei på Darbu. Melder hevder at bilfører sneiet bort i barnevognen hennes. Ingen er skadet, men det er amper stemning på stedet. En UP-patrulje er på stedet og sjekker forholdene, melder operasjonssentralen kl. 12.46. Klokken 12.57 melder operasjonssentralen at ingen personer er skadet. Bilfører hevder at barnevogneier gikk delvis ute i veibanen, på en allerede smal vei. Han hadde svingt på utsiden, men måtte legge seg raskt tilbake da en bil kom imot – hadde sneiet barnevogna. UP vurderer saken på stedet nå.

Uten lappen – med rus
18.04.21:
Politiet kom over en bil i sentrum av Mjøndalen hvor fører var påvirket og hadde ikke gyldig førerkort. Blodprøve ble tatt og sak opprettet, melder operasjonssentralen kl. 21.39.

Kolliderte i Mjøndalen
16.04.21:
Politiet har fått melding om at to biler har kjørt i hverandre ved Coop OBS i Mjøndalen. Skal ikke være personskade og politiet er på stedet da operasjonssentralen meldte dette klokken 15.48. Fører av den ene bilen får et forenklet forelegg for brudd på vikeplikten.

Sprengningsuhell på Ormåsen
16.04.21:
Klokken 13.00 fikk politiet melding om et sprengningsuhell og har satt kursen til Slørsoppveien på Ormåsen. Det skal ha foregått sprengningsarbeider på stedet, og ifølge melder skal stein ha blitt kastet opp i luften og skadet noen kjæretøy. Ingen personer er skadet. Politiet vil undersøke forholdet og snakke med partene, melder operasjonssentralen kl. 13.13. Klokken 13.50 melder operasjonssentralen om at politipatruljen etterforsker hendelsen på stedet nå. De avhører partene og tar bilder. Det skal dreie seg om skader på tre biler pluss noe mindre diverse skader. Som tidligere skrevet: Ingen personer er skadet.

Stakk fra UP – tatt i Mjøndalen
15.04.21:
Klokken 22.51 ble en bil og bilfører er stanset og pågrepet i Mjøndalen, etter at vedkommende unndro seg kontroll av en UP patrulje ved Bangeløkka i Drammen. Det er mistanke om ruspåvirket kjøring, melder operasjonssentralen kl. 23.34.

Røykutvikling fra garasje
14.04.21:
Nødetatene rykket kl. 20.25 ut til en adresse i Drammensveien i Hokksund etter melding om røykutvikling i en garasje. Ifølge Sør-Øst 110 sentral skal brannvesenet ha kontroll på brannen. Skadeomfanget er ikke kjent.

UP-kontroll på Darbu
13.04.21:
Mellom klokken 14.30 og 15.20 hadde UP en trafikkontroll på Darbu. Det resulterte i to forenklede forelegg for fart. Høyeste hastighet ble målt til 63 km/t i 50-sonen, melder operasjonssentralen kl. 15.25.

Påkjørsel i Krokstadelva
12.04.21:
Klokken 12.55 fikk politiet melding om at det hadde vært et lite trafikkuhell på Fv. 283 i rundkjøringen ved Gamle Mjøndalsbrua. Politiet har vært på stedet. Det dreide seg om en påkjørsel bakfra i lav fart. Ingen personskader. Partene skriver skademelding, melder operasjonssentralen kl. 13.12.

Kjørte i ruset tilstand
11.04.21:
Klokken 01.47 pågrepet politiet en mann i 20-årene for kjøring i ruset tilstand og uten å inneha førerkort i Mjøndalen. Vedkommende ble stanset etter tips fra publikum. Han er løslatt etter avhør og prøvetaking, melder operasjonssentralen kl. 03.18.

UP-kontroll med magert resultat
09.04.21:
Klokken 12.50 melder UP at de har hatt kontroll på Fv. 283 i Krokstadelva. Men det ble et heller magert resultat med bare én reaksjon for mobilbruk, melder operasjonssentralen.

Tatt for fyllekjøring
08.04.21:
En mann i 40-åra er mistenkt for å ha kjørt bil i beruset tilstand da han ble stanset av politiet i Skotselv i dag. Nødvendige prøver er tatt og sak blir opprettet, melder operasjonssentralen kl. 18.03.

UP-kontroll på Gamle Riksvei
08.04.21:
UP har gjennomført en trafikkontroll på Gamle Riksvei i Krokstadelva. Resultatet ble kun to reaksjoner på fart der høyeste hastighet ble målt til 55km/t i 40-sona, melder operasjonssentralen kl. 14.40.

Syklist falt i bakken
07.04.21:
Klokken 17.20 meldte politiet om en sykkelulykke på Kongsbergveien i Øvre Eiker. Syklisten var da bevisst, men politi og ambulanse rykket ut til stedet. Det skal ikke være noen andre innblandet i ulykken der syklisten skal ha falt i bakken av ukjent årsak.

Eikværing sladdet i rundkjøring
07.04.21:
En mann i 20-årene fra Eiker har fått beslaglagt førerkortet sitt i forbindelse med uvettig kjøring i Øvre Storgate i Drammen. Han skal ha tatt en brekksladd i rundkjøringen, og ble stanset av politiet klokken 13.50.

Vogntog kjørte seg fast
07.04.21:
Klokken 10.20 fikk politiet melding om et vogntog som hadde kjørt seg fast ved Gamle Mjøndalsbrua på Krokstadelva-siden. Politiet rykket ut stedet. Klokken 10.44 melder de at bilberging er på vei.

Skog og krattbrann i Skotselv
06.04.21:
Brannvesenet rykket ved 13-tiden ut til en gress- og krattbrann i Steinsrudlia mellom Skotselv og Bingen opp mot grensen til Modum. Brannvesenet skal ha fått kontroll på brannen etter nærmere én times tid og ingen skal ha blitt skadd i forbindelse med brannen.

Etterlyste bil og person
04.04.21:
Klokken 22.30 ba politiet om hjelp fra publikum om observasjoner på sort Mondeo hjemmehørende i Krokstadelva og at de kontaktet politiet om de så bilen. Det hastet med å komme i kontakt med fører. Kl. 23.53 melder operasjonssentralen om at bilen er funnet og at mannen de så etter er i god behold.

Bommet på avkjøringen – havnet i grøfta
03.04.21:
Klokken 17.59 fikk politiet melding om en trafikkulykke ved Sundhaugen i Øvre Eiker. Det skulle vise seg at dette ikke var noen alvorlig ulykke, men en bilist som hadde bommet på avkjøringen til Sundhaugen og havnet i grøfta i lav hastighet. Det var to personen i bilen, men ingen ble skadet. Det var heller ikke noen skader på bilen, men bilberger måtte til for å få bilen på veien igjen, melder politiets operasjonssentral.

Politiet: Motorsag på Skjærtorsdag = FY
01.04.21:
Klokken 13.25 ble politiet tilkalt til en privatadresse i Hokksund hvor det ble utørt arbeider med motorsag. Vedkommende ble ilagt et pålegg om å overholde helligdagsfreden, melder operasjonssentralen kl. 14.16.

Kjørte uten førerkort
30.03.21:
Politiet stanset en bil for kontroll i Stasjonsgata i Hokksund, hvor fører ikke hadde gyldig førerkort for bil. Fører, en mann i starten av 40-åra, bosatt i Hokksund, er fører av bilen. Mannen blir anmeldt for forholdet, melder operasjonssentralen kl. 10.15.

Anmeldt for ruskjøring
29.03.21:
Kl. 21.19 stanset politiet en bil hvor fører var påvirket av ulovlige stoffer på Fv. 283 i Solbergelva. Vedkommende anmeldes for forholdet, melder operasjonssentralen kl. 22.55.

Kjørte moped i rus
26.03.21:
Klokken 15.10 i dag stanset politiet en mann i 40-årene i Hokksund på moped. Han blir anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort, og kjøring i ruspåvirket tilstand. Det er politiets operasjonssentral som melder dette kl. 18.21.

Kjørte over midtrabatt i rusa tilstand
25.03.21:
Klokken 15.32 fikk politiet melding om en bilist som kjørte over en midtrabatt og dro med seg et skilt på Loesmoen i Hokksund. Bilen ble påtruffet i Hokksund sentrum og stanset. Fører, mann i 60-årene, mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand. Nødvendige prøver tatt og sak opprettet, i tillegg til at førerkortet er beslaglagt, melder politiets operasjonssentral kl. 17.38.

Tatt for ruskjøring
24.03.21:
Klokken 20.08 stanset en politipatrulje en bil i Steinbergveien hvor sjåføren fremstår som ruset. Nødvendig prøvetaking er utført. Fører er en mann i 30-åra og sak opprettes, melder operasjonssentralen kl. 22.03.

Utagerende butikktyv
23.03.21:
Klokken 14.11 fikk politiet melding om en utagerende butikktyv på Solbergmoen. En patrulje ble sendt til stedet og fikk kontroll på en mann i 20-årene. Han ble kjørt til arresten i Drammen, melder operasjonssentralen kl. 14.43.

Kjørte uten gyldig førerkort
22.03.21:
En mann i 20-åra vil bli anmeldt for å ha kjørt bil uten å ha gyldig førerkort i Hokksund, melder operasjonssentralen kl. 22.11.

Sparkesyklist bevisstløs
22.03.21:
Kl. 14.36 rykket nødetatene ut til en trafikkulykke i Ullernveien i Hokksund. En sparkesykelist har kjørt i fortauskanten og mistet bevisstheten. Ingen opplysninger om andre involverte, melder politiet 14.46. En person er tatt hånd om av helse og kjørt til sykehus med ukjent skadeomfang. Pr. nå er det ingen andre som er involvert i hendelsen.

UP-kontroll på Gamle Riksvei
22.03.21:
UP har i formiddag avholdt trafikkontroll på Gamle Riksvei i Solbergelva. Det resulterte i seks forenklede forelegg, der høyeste målte hastighet var 54 km/t i 40-sonen, melder operasjonssentralen kl. 12.26.

Uten førerkort – med rus
21.03.21:
UP stanset en bil i Mjøndalen klokken 18.07 søndag kveld. Fører, en mann i 20-årene hadde ikke gyldig førerkort. Det er også mistanke om ruspåvirket kjøring. Nødvendige undersøkelser gjort og sak opprettes, melder operasjonssentralen kl. 19.20.

Ikke brann ved YX på Bråtebakken
21.03.21:
Klokken 12.45 fikk nødetatene melding om røykutvikling i en bil ved bensinpumpene på YX-stasjonen på Bråtebakken. Nødetatene rykket ut, men meldingen viste seg heldigvis å være overdrevet og det var ingen brann.

Ansamling av ungdommer og biler i Krokstadelva
20.03.21:
Politiet har lørdag kveld ved 21-tiden fått inn flere meldinger om ansamling av biler og ungdommer i Krokstadelva. Politiet har vært på stedet, men ungdommen har oppført seg og det har ikke vært nødvendig med noen reaksjoner fra politiet, melder operasjonssentralen kl. 22.58.

Tatt uten gyldig førerkort
19.03.21:
UP har anmeldt en kvinne i 30-årene for kjøring uten gyldig førerkort i Mjøndalen kl. 20.57. Hun erkjente forholdet, melder operasjonssentralen kl. 21.37.

Branntilløp i Vestfossen
19.03.21:
Klokken 07.51 rykket nødetatene ut til en privatadresse i Holegata i Vestfossen etter melding om en mindre brann. Brannen ble raskt slukket og det skal kun være snakk om mindre materielle skader, melder politiet kl. 08.01.

To mistet «lappen» på Darbu
18.03.21:
UP har i dag mellom klokken 14.20 og 17.40 avholdt en trafikkontroll i Kongsbergveien ved Darbu skole. Det resulterte i 10 forenklede forelegg for fart. I tillegg ble to førerkort beslaglagt på grunn av for høy fart. Høyeste hastighet ble målt til 79 km/t i 50-sonen, melder politiets operasjonssentral kl. 17.42.

Mann lå ved veibanen på E134
15.03.21:
Klokken 03.43 i natt fikk politiet melding om en ruset mann som lå ved veibanen på E134 i Mjøndalen. Mannen satte seg kraftig opp mot politiet og vil bli ivaretatt av helse og politi, melder operasjonssentralen kl. 04.03.

Kjørte over rundkjøring – blir anmeldt
13.03.21:
Klokken 20.06 fikk politiet melding fra forbipasserende om en bil som stå litt «rart» til i en rundkjøring i Vestfossen. Det ser ut til at den har kjørt rett frem i rundkjøringen. Politiet er nå på stedet og gjøre noen undersøkelser, melder operasjonssentralen kl. 20.37. Klokken 21.30 meldes det at mannen som hevder å ha kjørt bilen, blir anmeldt for uaktsom kjøring, men det er ingen mistenker om rus.

Rykket ut til røykvarsler som peip i Myraveien
12.03.21:
Klokken 15.11 rykket brannvesenet og politiet ut til en adresse i Myraveien på Loesmoen etter at det hørtes en røykvarsler fra rekkehuset. Brannvesenet tok seg inn i huset da de så røyk eller dugg, melder politiet. Det jobbes å komme i kontakt med eieren av rekkehusleiligheten. Det viste seg å være en feilmelding og ingen brann.

Buss skled av veien i Stensethbakkene
11.03.21:
Politiet meldte kl. 08.43 at en buss hadde sklidd av veien i Stensethbakkene i Krokstadelva og var i ferd med å berges. Veien ble stengt en periode under bergingen, men kl. 09.19 meldte operasjonssentralen at veien var åpnet for trafikk igjen.

Trafikkontroll i Drammensveien
10.03.21:
Kl. 15.25. meldte UP at de hadde hatt kontroll i Drammensveien i Mjøndalen. Resultatet var åtte forenklede forelegg. Høyeste fart ble målt til 54 km/t i 40-sone. En lokal kvinne i 50-åra anmeldes for kjøring uten gyldig førerkort, melder operasjonssentralen kl. 15.33.

Holdt 100 km/t i 60-sonen
10.03.21:
UP har hatt kontroll i Nedbergkollveien i Mjøndalen i ettermiddag mellom kl. 12.00 og 15:00. Det resulterte i hele 16 forenklet forelegg for fart, samt to førerkortbeslag for fart. Høyeste hastighet ble målt til 100 km/t i 60-sonen, melder operasjonssentralen kl. 15.05.

Ni forelegg i trafikkontroll
10.03.21:
Mellom klokken 08.45 og 11.25 har UP hatt trafikkontroll i Skotselvveien i Hokksund.  Det resulterte i åtte forenklede forelegg for fart. Høyeste hastighet ble målt til 66 km/t i 50 sone. I tillegg fikk én fører et forenklet forelegg for mobilbruk.

Skadeverk på veibom
09.03.21:
Kl. 08.00 fikk politiet melding om skadeverk på bommen inn mot Ulevann i Krokstadelva. Hendelsen er fanget opp av videoovervåkning på stedet og video sjekkes av patruljen. Foreløpig ikke meldt om andre hendelser fra området, melder politiets operasjonssentral kl. 08.43.

Innbruddsforsøk i Vestfossen
07.03.21:
Politiet har vært på en adresse i Bruksgata i Vestfossen etter ett innbruddsforsøk. Politiet oppretter sak, melder operasjonssentralen kl. 15.29.

Katt falt ned i anleggshull
07.03.21:
Brannvesenet rykket klokken 10.45 ut for å hjelpe en katt som har falt et dypt anleggshull i Trikotasjegata i Hokksund. Dette er ved det gamle «Borge-bygget».

Kvinne «satt fast» i terrenget
05.03.21:
Klokken 13.15 fikk politiet melding om at en lokal kvinne i 50-årene hadde «satt seg fast» på ei fjellhylle i nærterrenget i Mjøndalen. Hun ringte nødetatene, som brukte «rescue me» og fikk stedsangivelse på hvor hun var – og hun ble reddet uskadet ned i trygghet, melder politiets operasjonssentral kl. 14.23.

Ble tatt i 135 km/t i 80-sone
05.03.21:
En mann i 20-årene ble stoppet på E134 i Øvre Eiker etter en gjennomsnitts hastighetsmåling der han ble målt til 135 km i 80-sone. Den unge mannen samtykket til beslag av førerkortet. Han vil også få et kraftig forelegg, melder politiets operasjonssentral kl. 01.02 i natt.

Sammenstøt skapte lange køer
04.03.21:
Klokken 15.46 fikk politiet melding om stillestående kø i Strømsåstunnelen i retning mot Mjøndalen. De sendte en patrulje for å sjekke. Det viste seg å ha vært et lite sammenstøt mellom en lastebil og en personbil. Minimale skader. Køen går over til vanlig ettermiddagstrafikk, melder operasjonssentralen kl. 16.02.

Tre fikk forelegg og prikker for mobilbruk
04.03.21:
Ved 12-tiden hadde UP en adferdskontroll i nærheten av Buskerud Storsenter. Tre førere fikk forelegg for ulovlig mobilbruk og derved noen ekstra prikker på førerkortet, melder operasjonssentralen kl. 12.55.

Stoppet med falskt navneskilt
04.03.21:
Klokken 09.45 stanset en politipatrulje et kjøretøy på E134 i Mjøndalen, hvor bilen hadde et falskt navneskilt. Det viste seg at bilen var avregistrert for tre år siden. Den utenlandske føreren i 40-årene fra Sandvika hadde heller ikke gyldig førerkort. Falske skilt fjernet og anmeldelse opprettet, melder operasjonssentralen kl. 10.17.

UP-kontroll på Darbu
03.03.21:
Mellom klokken 20.15 og 21.15 har UP hatt fartskontroll i 50-sonen på Darbu. Tre førere fikk forenklet forelegg for fart, og høyeste hastighet ble målt til 70 km/t. I tillegg fikk en bilist et forenklet forelegg for manglende bruk av lys, melder operasjonssentralen kl. 21.19.

Innbrudd i Hokksund
03.03.21:
Politiet har vært på en privatadresse i Hokksund etter melding om innbrudd. Et vindu er ødelagt og det er blant annet stjålet ipad og pass. Spor er sikret på stedet og sak opprettes, melder operasjonssentralen kl. 12.18.

Brann i lyktestolpe
01.03.21:
Brannvesenet rykket ved 19.30-tiden ut på melding om brann i en lyktestolpe i Jonebrøttet i Solbergelva.

Innbrudd i kontor
01.03.21:
Klokken 07.50 fikk politiet melding om at det hadde vært innbrudd på et kontor over Kiwi-butikken i Bruveien i Krokstadelva. Det er brutt opp et vindu og stjålet et kamera. Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser. De oppretter sak, melder operasjonssentralen kl. 10.41.

To menn pågrepet i Krokstadelva
28.02.21:
Klokken 07.32 ble to menn pågrepet etter tyveri av flere sykler ved en privatadresse i Krokstadelva. De er også siktet for tyveri av kjennemerke fra en bil i nærheten. Den ene av dem er i tillegg siktet for kjøring under ruspåvirkning, melder operasjonssentralen kl. 08.26.

Anmeldt for urinering
28.02.21:
Klokken 03.10 i natt ble en Eiker-mann i 30-årene, anmeldt av patruljen for urinering på offentlig stedet nederst Notodden i sentrum. Han erkjente forholdet, melder operasjonssentralen kl. 03.30.

Kjørte av veien – hadde promille
27.02.21:
Klokken 23.30 rykket politiet ut på en trafikkulykke på Jungerveien opp til Ormåsen. En enslig bil hadde kjørt ut. Politiet melder om mindre personskade, og fører av bilen – en lokal mann i 20-årene mistenkes for promillekjøring. Han blir anmeldt og tatt med inn for bevissikring, melder operasjonssentralen kl. 23.49.

Bil har kjørt av veien
27.02.21:
Klokken 10.39 fikk politiet melding om en bil som har kjørt av veien i Drammensveien i Mjøndalen. Det er ukjent skadeomfang og meldingen oppdateres.

Truende mann bortvist fra Nav Mjøndalen
26.02.21:
Klokken 10.57 fikk politiet melding fra Nav i Mjøndalen om at de trengte bistand med å få fjernet en person. Vedkommende hadde vært på stedet i et par timer og nektet å forlate stedet. Var truende mot ansatte. Politiet har vært på stedet og en mann i 30 årene ble bortvist fra stedet, melder operasjonssentralen kl. 11.25.

Hadde PC-en på i lastebilen
24.02.21:
Klokken 21.18 ble en lastebilfører i 60-åra ilagt et forenklet forelegg for at han hadde en påslått PC i kupeen under kjøring på Ringeriksveien – Rv. 350. Han ble dimittert etter kontrollen, melder politiets operasjonssentral kl. 21.36.

Tatt i stjålet bil ved Eiker Senter
24.02.21:
Klokken 21.00 ble en bil stanset for kontroll etter en kort forfølgelse ved Eiker senter i Hokksund. Fører, en mann i 40-åra, ble pågrepet og mistenkt for tyveri av bilen han kjørte. Han mistenkes også for å ha kjørt i påvirket tilstand og fremstilles for prøvetaking. Saker opprettes, melder operasjonssentralen kl. 21.32. Ifølge samme sentral dreier det seg om en lokal mann som er kjent av politiet fra før.

UP-kontroll i Knivedalen
24.02.21:
Kl. 18.45 meldes det at UP har hatt laserkontroll i 50-sonen på Rv. 350 i Knivedalen i Skotselv. Resultatet ble åtte forenklede forelegg, og høyeste hastighet ble målt til 75 km/t, melder operasjonssentralen kl. 21.21.

Løse hester i Mjøndalen
23.02.21:
Klokken 22.10 fikk politiet inn flere meldinger om tre løse hester som løp rundt i Mjøndalen sentrum. Eier skal være klar over situasjonen, og forsøker å fange dem inn igjen, melder operasjonssentralen kl. 22.20.

Tre mistet lappen på E134
23.02.21:
UP har hatt kontroll på E134 ved Ryghkollen i Mjøndalen. Det resulterte i at tre bilførere fikk beslaglagt sitt førerkort og 11 fikk forenklet forelegg for fart. Høyeste hastighet ble målt til 144 km/t i 90-sonen, melder operasjonssentralen kl. 14.23.

Til legevakt etter kollisjon på E134
23.02.21:
Det har vært en kollisjon mellom to bilder på E134 ved Øverkollen mellom Strømsåstunnelen og Mjøndalen. Fører av den ene bilen er kjørt til legevakten for sjekk. Trafikken ble dirigert av politiet frem til bilberger var ferdig på stedet og det var saktegående kø. Politiet oppretter sak. Veien skal nå være åpnet igjen for fri ferdsel. Politiet meldte om ulykken kl. 13.49.

Mann sto og skrek i Fabrikkgata
23.02.21:
Politiet fikk melding kl. 03.25 om at det stod en mann og skrek i Fabrikkgata i Vestfossen. Politiet påtraff en mann i 40-åra fra Skien som var beruset. Han hadde ikke noe sted å gjøre av seg. Mannen ble derfor innbrakt til politistasjon og får sove av seg rusen der, melder operasjonssentralen kl. 04.02.

Kjørte av veien i Skotselv
22.02.21:
Kl. 08.20 fikk politiet melding om at en bil hadde kjørt ut på et jorde i Myreveien i Skotselv. Politiet har vært på stedet, men det var ingen personskader. Politiet oppretter likevel sak, melder operasjonssentralen kl. 09.26.

Hokksund-gutt mistet lappen på E 18
20.02.21:
Klokken 23.21 stanset UP og tok beslag i førerkortet til en gutt i tenårene fra Hokksund. Det skjedde på E18 mellom Drammen og Lier. Han ble målt til 119 i 100km/t sonen. Han hadde så mange prikker fra før at førerkortet ble beslaglagt. Det opprettes sak på gutten, melder politiet kl. 23.31.

Kjørte i 76 km/t i 40-sone
19.02.21:
Klokken 18.29 meldte UP at de hadde avholdt laserkontroll på Gamle Riksvei i Solbergelva. Resultat ble seks forenklede forelegg og ett førerkortbeslag. Høyeste målte hastighet var 76 km/t i 40-sonen.

Sto fast på jernbaneovergangen med slitte dekk
19.02.21:
Klokken 16.32 fikk politiet melding om en lastebil som stod fast på jernbaneovergangen på Steinberg. Patruljer sendt til stedet og togledelsen ble varslet. Ved ankomst viste det seg at en forbipasserende hadde tauet lastebilen med sin privatbil akkurat nok til at toget kunne passere uten at det ble sammenstøt. Fører av lastebil får førerkortet beslaglagt på grunn av mildt sagt for dårlig dekk og lastebilen ble avskiltet på stedet, melder operasjonssentralen kl. 16.52.

Bomproblemer på Dalerovergangen
19.02.21:
Politiet meldte kl. 05.03 i natt at det var problemer med den ene av bommene på Dalerovergangen mellom Mjøndalen og Drammen. Bane Nor ble varslet og kl. 06.23 meldte politiet at bommene var i orden igjen.

Stjal store mengder brukte katalysatorer
19.02.21:
Kl. 03.30 i natt ble det meldt om grovt tyveri i fra en garasje i Krokstadelva. Det er stjålet mellom 200 og 400 brukte katalysatorer. Politiet har vært på stedet og foretatt åstedsundersøkelse. Tyveriet skjedd i tidsrommet mellom kl. 17.00 og 03.00. Politiet ønsker seg tips i denne saken. Det er operasjonssentralen som melder dette kl. 04.42.

Kjørte uten gyldig førerkort
18.02.21:
UP har hatt kontroll sammen med Statens vegvesen på Fv. 283 – Herstrøm. En ung mannlig fører blir anmeldt for å ha kjørt uten gyldig førerkort. Han ble for en uke siden fratatt førerkortet da han kjørte for fort med henger på E18 og hadde for mange prikker på førerkortet sitt fra før.

Branntilløp i pute
18.02.21:
Brannvesenet rykket ved 14-tiden ut til en automatisk brannalarm i Sementveien i Hokksund. Det viste seg at det hadde brent i en pute og at brannen ble slukket av beboer. Brannvesenet reiste likevel til adressen for å sjekke at alt var i orden.

Lastebil kjørte seg fast
18.02.21:
En stor lastebil kjørte seg fast ved utkjøringen fra Buskerud Storsenter ved 12-tiden i dag. Den meget lange lastebilen hadde fått hengerhjulene ned i veigrøfta og kom seg ikke videre. Politiet var på stedet for å bistå og det måtte en biberger til for å få lastebilen ut på veien igjen.

Ny avkjøring på Nordlysveien
18.02.21:
I natt skjedde det nok en ulykke på Nordlysveien i Krokstadelva. Kl. 01.02 fikk politiet melding om at en bil hadde kjørt av veien og havnet på taket. Det var fører selv som meldte om hendelsen. Mannen i 30-årene hadde smerter i rygg og bryst og ble kjørt til legevakt i ambulanse for en grundigere sjekk. Mannen var alene i bilen.

Tatt uten førerkort
17.02.21:
Politiet stanset i kveld en bilist i 20-årene i Krokstadelva. Vedkommende hadde ikke gyldig førerkort. Fører erkjente forholdet og politiet oppretter sak, melder operasjonssentralen kl. 19.55.

Løse hester stengte E134
17.02.21:
Kl. 05.19 fikk politiet flere meldinger om to løse hester som gikk på E134 i Mjøndalen. Det dreide seg om en sort og en hvit hest. Den ene hesten skal ha et rosa dekken. Veitrafikksentralen ble varslet og politiet rykket ut til stedet. Kort tid etter melder operasjonssentralen om at patruljen har kontroll på én hest og jobber med å få tak i den siste på E134 ved Orkidehøgda. E134 var da midlertidig stengt. Kl. 05.58 melder politiet at de har kontroll på begge hestene og at veien er åpnet for normal ferdsel.

Kjørte i autovernet på Nordlysveien
17.02.21:
Kl. 04.05 fikk politiet melding om et trafikkuhell. En bil skal ha kjørt i autovernet på Nordlysveien i Krokstadelva. Det var ikke meldt om personskade. Politiet rykket ut og kunne melde om at det var svært så glatt på stedet og at kommunen ble varslet for strøing.

Kjørte ut i rundkjøringen
16.02.21:
En bil har kjørt ut i rundkjøringen ved Mjøndalsbrua. Det er ingen personskade og bilen er berget og kjørte videre. Det er svært glatt på stedet og det oppfordres til å kjøre forsiktig, melder politiet operasjonssentral kl. 20.01.

Kjørte av veien og «taket»
16.02.21:
En personbil kjørte av veien i Kirkealleen i Hokksund og veltet på taket. En person i bilen. Vedkommende er letere skadet og blir ivaretatt av helse på stedet. Bile er ikke til hinder for annen trafikk. Det er glatt på stedet, melder operasjonssentralen kl. 00.43 i natt.

Pipebrann i Krokstadelva
14.02.21:
Brannvesenet rykker ut på pipebrann på Langrand i Krokstadelva, melder Sør-Øst 110-sentral kl. 09.49.

«Råning» og høy musikk
11.02.21:
Klokken 19.19 fikk politiet inn melding om flere biler som kjørte slik at naboer blir forstyrret i Orkidehøgda i Mjøndalen. Det var høy musikk, sladding og rusing av motorer. Patruljen har vært på stedet og snakka med flere av bilførerne, melder operasjonssentralen kl. 20.11.

Brann i stolpe
10.02.21:
Brannvesenet rykket kl. 19.14 ut på brann i strømstolpe i Ringeriksveien i Øvre Eiker, melder Sør-Øst 110-sentral.

Grovt tyveri fra åtte biler
08.02.21:
Politiet fikk på morgenkvisten melding om grovt tyveri fra åtte biler i Bruveien 17 i Krokstadelva. Det er knust ruter og stjålet navigasjonsutstyr som passer Volkswagen biler. Politiet ber om tips, melder operasjonssentralen kl. 10.21.

Tatt uten førerkort på E134
07.02.21:
En mann i 20-årene er anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort på E134 ved Darbu. Han ble stanset av UP, melder operasjonssentralen kl. 13.30.

Tatt i 114 km/t i 70-sone på Horgen
07.02.21:
Klokken 01.50 i natt stanset en sivil politipatrulje en bil etter å ha målt den til 114 km/t i 70-sonen på Fv. 283 – Horgen i Øvre Eiker. Den mannlige bilisten i 30-åra gjorde seg dermed mer en kvalifisert til førerkortbeslag og at det opprettes sak mot vedkommende. Det er operasjonssentralen som meldte om dette kl. 02.06.

Stanset vinglete bil – så på film
07.02.21:
Klokken 00.05 fikk politiet melding om en vinglete bil på Ringeriksveien. Patruljen kontrollerte bilen i Hokksund. Fører, en mann i 30-åra, blåste til 0,0 og var edru, men det er mistanke om at han har sett på film under kjøringen. Han blir anmeldt for uaktsom kjøring, ved brudd på Veitrafikklovens paragraf 3, melder operasjonssentralen kl. 00.54.

Uten førerkort – med rus
06.02.21:
UP har stanset en bilfører i Vestfossen kl. 15.30 og mistenker kjøring i ruspåvirket tilstand. Fører innehar heller ikke gyldig førerkort. Mannen i 40-årene fra Kongsberg, ble tatt med inn for bevissikring og sak opprettet, melder operasjonssentralen kl. 16.43.

Ingen reaksjoner fra politiet
06.02.21:
UP har gjennomført adferdskontroll i Vestre Brugate. Det betyr som regel mange gebyr for mobilbruk, men i dag var det ingen reaksjoner. Meget bra, melder politiets operasjonssentral på Twitter kl. 14.27.

Kjørte uten gyldig førerkort
03.02.21:
En mannlig bilfører i 50-årene er anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort etter at han ble stanset av politiet i Tegleverksveien i Solbergelva, melder operasjonssentralen kl. 20.08.

UP-kontroll på Kongsbergveien
01.02.21:
Klokken 19.10 meldte en sivil politipatrulje at de hadde gjennomført en trafikkontroll i 60-sonen på Kongsbergveien i Vestfossen. Resultatet ble tre forenklede forelegg for fartsovertredelse og ett forenklet forelegg for mobilbruk. Høyeste målte fart var 81 km/t.

Mistenkes for ruskjøring
31.01.21
: Klokken 18.00 fikk politiet tips om vinglete kjøring på E134 mellom Hokksund og Mjøndalen. Bilen stanset i Mjøndalen. Fører, en mann i 30 årene fra Drammen mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand. Han blir også anmeldt for bæring av kniv, melder operasjonssentralen kl. 19.19.

Kjørte ned bom – mistet «lappen»
29.01.21:
Klokken 07.20 i dag fikk politiet melding om en bil som hadde kjørt inn i bommen på avkjøring fra Hokksund til Mjøndalen på E134. Bommen ble liggende i veien og bilen hadde kjørt bort. Politiet rykket ut, men der var ikke meldt om personskade. Fører, en kvinne i 50 årene, så ikke at bommen var nede. Førerkortet er tatt i beslag, og politiet oppretter sak.

UP fikk inn 15.000 til statskassen
28.01.21:
UP har gjennomført kontroll i Hokksund sentrum. Det resulterte i 13 forenklede forelegg for mobilbruk. Eller sagt med andre ord – 15.000 kroner til statskassen og totalt 39 prikker på førerkort. Kontrollen ble avsluttet ved 17-tiden.

Mistet lappen i Verksveien
27.01.21:
UP har gjennomført en fartskontroll i Verksveien i Skotselv. En fører fikk førerkortet beslaglagt etter å ha kjørt i 80 km/t i 50-sone. Ytterligere fire førere fikk forenklet forelegg for å ha vært vel harde på gasspedalen, melder operasjonssentralen kl. 20.34.

Pipebrann på Lundehaugen
26.01.21:
Brannvesenet rykket ved 14.40-tiden ut på pipebrann i Lundehaugen.

Mistanke om rus-kjøring
25.01.21:
UP har stanset en kvinnelig bilfører i nærheten av Hokksund sentrum klokken 12.00 og mistenker at hun er påvirket av narkotika. Den lokale kvinnen i slutten av 30-årene blir tatt med inn for bevissikring og sak opprettet, melder operasjonssentralen kl. 12.30.

Nektet å gå – ble satt i arrest
24.01.21:
Klokken 04.52 rykket politiet ut til en ordensforstyrrelse på en privat adresse på Loesmoen i Hokksund. En mann i 20-årene hadde truet andre på stedet og nektet å forlate stedet etter gjentatte pålegg fra politiet. Han ble derfor innbrakt til drukkenskapsarrest og anmeldt for forholdet, melder operasjonssentralen kl. 05.43.

Kjørte i dobbel hastighet i 50-sonen
23.01.21:
UP har i ettermiddag hatt farts- og trafikkontroll på Rv. 350 i Skotselv. Det resulterte i at ni bilister fikk et forelegg for hastighet. To fikk førerkortet beslaglagt og den ene av dem ble målt til 100 km/t i 50-sonen. Vedkommende blir fotgjenger i lang tid. I tillegg ble en bilist ilagt forelegg for å ha varslet om kontrollen og én fikk førstehånds kunnskap om de nye foreleggsatsene og prikkbelastningen for mobilbruk.

Sjekket branntilfelle
23.01.21:
Brannvesenet rykket ved 14-tiden ut på kontroll av et branntilfelle i Solvangen i Solbergelva. Politiet og brannvesenet har vært på stedet etter melding om brann på verandaen. Brannen er slukket og det er ingen personskade.

Stjal fra garasjeanlegg i Mjøndalen
22.01.21:
Klokken 06.02 fikk politiet melding om tyveri fra et garasjeanlegg i Hattenveien i Mjøndalen. Kl. 06.19 meldte patruljen at de hadde kontroll på en mann i 30-åra som var i besittelse av diverse tyvgods. Tyvgodset inkluderte blant annet adressert post. Tyvgodset er lagt tilbake og tyven anmeldes for forholdet. Diverse uadressert post og aviser ble lagt i søppelskuret tilhørende Hattenveien 22 og 24.

Utforkjøring på Steinberg
21.01.21:
 Klokken 00.40 rykket nødetatene ut etter en melding om utforkjøring på Steinberg. Det var ikke opplysninger om personskade og meldingen gikk ut på at det skulle være én bil involvert med flere personer i bilen. Da politiet kom på stedet viste det seg at det var skader på et gjerde. Tre personer i bilen. Fører var en mann i slutten av tenårene. Ingen personskade. Patruljen melder at det er svært glatt på stedet. Bilfører og eier av gjerdet gjør opp seg imellom. Bilen var kjørbar og politiet avsluttet på stedet.

To tatt for biltyveri
18.01.21:
 Klokken 07.50 i dag tidlig kom politiet over en stjålet bil. Bilen ble stoppet i Hokksund og politiet pågrep to personer. Den ene mannen var etterlyst og ingen av de to hadde gyldig førerkort. I bilen ble det funnet det funnet en høytrykkspyler, verktøy og en trampoline. Alt regnes som tyvegods. På den ene gjerningsmannen ble det funnet en bilnøkkel og politiet har nå siket en bil til som er stjålet, melder operasjonssentralen kl. 09.12.

Tatt for ruskjøring
17.01.21:
 Klokken 19.05 stanset politipatruljen en mann i 20-åra, mistenkt for ruskjøring i Mjøndalen. Han er fremstilt for blodprøve og det er besluttet førerkortbeslag. Sak opprettes, melder operasjonssentralen kl. 20.10.

Tatt for rus-kjøring
13.01.21:
 Klokken 00.25 stanset en politipatrulje en mannlig bilfører i 30-åra for kontroll. Det var mistanke om påvirkning av ulovlige rusmidler. Mannen ble fremstilt for blodprøve og sak opprettes, melder operasjonssentralen kl. 00.45.

Sjekket røyk i Kongleveien
12.01.21:
 Klokken 23.28 rykket nødetatene ut til Kongleveien i Krokstadelva etter melding om røykutvikling fra enebolig. Det var ikke observert åpne flammer og det var heller ikke opplysninger om personskade. Etter kort tid var nødetatene fremme på stedet og de jobbet med å lokalisere hvor røyken kommer fra. Etter en stund melder politiets operasjonssentral at nødetatene ikke hadde funnet tegn til noen brann. Det er muligens piperøyk som har lagt seg litt lavt i boligfeltet. Alle nødetater avslutter på stedet.

Bortvist fra Magasinet
12.01.21:
 Klokken 20.10 bortviste politiet en Nedre Eiker mann i 20-årene fra Magasinet, etter at han var tatt hånd om av vektere på stedet, på grunn av beruselse og noe skadeverk med et brannslokningsapparat, melder operasjonssentralen.

Brann i halmballer
12.01.21:
 Klokken 06.07 i dag tidlig fikk politi og brannvesen melding om brann i halmballer i Voldstadveien mellom Hokksund og Vestfossen. Nødetatene var fremme etter kort tid ved en gård. Ikke opplysninger om personskade eller skade på bygningsmasse. Politiet undersøker hendelsesforløpet. Det ble brent halm på stedet i går ettermiddag, og dette har trolig blusset opp igjen. Ingen fare for spredning og brannen er slukket nå. Politiet avslutter på stedet.

Kvinne til sykehus etter partnervold
10.01.21:
 Politiet rykket ut etter melding om vold i et hjem i Hokksund like etter klokken 23.40 i går kveld. En dame 40-årene er kjørt til sykehus. En mann i 50-årene er pågrepet. Volden skjedde innendørs og ifølge dt.no var det ett av parets barn som varslet politiet om volden. De var ektefeller. Saken etterforsker videre, melder politiet kl. 00.57 i natt.

Dobbel anmeldelse i Hokksund
09.01.21:
 En politipatrulje stoppet en fører i 20-årene fra Hokksund klokken 23.05 i går. Han blåste til over lovlig grense. Ved videre prøver medførte testresultat beslag av førerkortet og anmeldelse. Bileier var med i bilen, noe som medførte anmeldelse også på ham. Det er nemlig straffbart å låne bort bilen til noen som er ruset. Derfor sak på ham også, melder operasjonssentralen kl. 03.44 i natt.

Trafikkulykke i Krokstadelva
08.01.21:
 Politiet fikk klokken 15.47 melding om en trafikkulykke på Fv. 283 i Krokstadelva. Det dreide seg om en påkjørsel bakfra. Nødetatene rykket ut. En person klaget over smerter i nakke og blir sett til av ambulanse. Vedkommende ble senere fraktet til legevakt for sjekk. Klokken 16.12 melder politiet at bilberger er på vei og at trafikken dirigeres forbi ulykkesstedet.

Kjørte inn i stein i Strandveien
07.01.21:
 Klokken 20.41 fikk nødetatene melding om at en bil hadde kjørt inn i en stein i eler ved krysset Strandgata og Industriveien i Mjøndalen. Det var fire personer i bilen, men ingen skal være skadet. Bilen ble trukket opp på veien igjen av en annen privatbil og skal ha vært kjørbar etter hendelsen.

Kjørte uten «lappen»
07.01.21:
 En mann i 20-åra er mistenkt for å ha kjørt bil uten å ha gyldig førerkort. Han vil bli anmeldt etter å ha blitt stoppet av politiet på Ringeriksveien i Hokksund, melder operasjonssentralen kl. 12.47.

Mann funnet i god behold
07.01.21:
 Klokken 08.16 meldte politiet om at de lette etter en dement mann i 80-årene som var savnet fra Hokksund. Han var godt kledd og hadde tatt seg en tur med rullatoren sin. Mannen ble funnet i god behold ved Hokksund stasjon etter nærmere én times leting.

11 fikk fartsbot i Drammensveien
06.01.21:
 UP har hatt laserkontroll i Drammensveien i Hokksund. Det resulterte i at 11 førere fikk et forenklet forelegg for å ha kjørt for fort i 50-sonen her. Høyeste hastighet ble målt til 75 km/t. I tillegg fikk én fører et forelegg for ikke å ha skrapt rutene tilstrekkelig, melder operasjonssentralen kl. 14.57.

Eldre bilist mot kjøreretningen
03.01.21:
 Klokken 01.10 i natt fikk politiet melding om en bil i motgående kjørefelt på E134 mot Hokksund ved Darbu. Fører ble stanset av patrulje og anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort. Fører er en mann i 80-årene fra Bø i Telemark. Han hadde vanskelig for å gjøre rede for seg. Han blir ivaretatt av familie, melder operasjonssentralen kl. 03.15.

Kjørte bil uten førerkort
28.12.20:
 Klokken 21.35 i kveld ble en bil stanset for kontroll i Orkidehøgda i Mjøndalen. Fører, en gutt i slutten av tenårene, hadde ikke gyldig førerkort og blir anmeldt for dette.

Melding om bilbrann var lekkasje
28.12.20:
 Like før klokken 19 i kveld fikk nødetatene melding om en bilbrann i Spikerveien i Krokstadelva. Det ble rapportert om at den muligens var slukket. Etter at nødetatene kom til stedet kunne de konstatere at én person fått i seg litt røyk, men at det ikke var noe brann, emn bensinlekkasje. Ingen personskader og ingen sak for politiet, melder operasjonssentralen kl. 19.01.

Stjal sideruter til Sprintere
28.12.20:
 I perioden fra lille julaften og frem til nå er det stjålet sideruter på passasjerside på hele seks Mercedes Sprintere. Politiet har vært på stedet og foretatt en åstedsundersøkelse i natt.

Fant 50 kasser fyrverkeri og 100 liter Vodka
27.12.20:
 Klokken 13.00 var politiet på en privatadresse i Hokksund hvor de beslagla over 50 kasser med fyrverkeri og over 100 liter Vodka. En lokal mann i 20-årene er pågrepet og kjørt til arresten i Drammen. Saken etterforskes videre, melder operasjonssentralen kl. 13.58.

Uten førerkort – med promille
27.12.20:
 Klokken 01.11 i natt ble en kvinne i 40-årene stanset kjørende i alkoholpåvirket tilstand i Hokksund. Hun hadde heller ikke gyldig førerkort, melder operasjonssentralen kl. 02.47.

Tatt med mindre mengder narkotika
25.12.20:
 En politipatrulje stanset en bil i Hokksund klokken 21.53. Fører og en passasjer var i besittelse av mindre mengder narkotika. Ikke mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand. De involverte er to menn i begynnelsen av 20-årene. Forholdet anmeldes, melder operasjonssentralen kl. 22.35.

Kun ett forelegg
23.12.20:
 Det ble ingen storfangst da UP hadde kontroll på Loesdaleveien i Hokksund tidlig i ettermiddag. Kun ett forelegg til en fører som ble målt til 80 km/t i 60-sonen. 20 km/t over tillatt hastighet er alvorlig nok det så her blir det noen ekstra kroner til statskassen.

UP-kontroll i Vestfossen
23.12.20:
 Klokken 09.24 melder UP at de har avholdt en kontroll i 50-sona i Røkebergveien i Vestfossen. Resultatet ble syv forenkla forelegg der høyeste hastighet ble målt til 65 km/t, melder operasjonssentralen kl. 12.06.

UP-kontroll i Mjøndalen
20.12.20:
 Mellom klokken 17.20 og 18.40 hadde UP en laserkontroll på E134 i Mjøndalen. Det resulterte i ett førerkortbeslag der en mann i 50-årene fra Drammen var vel hard på gassen. I tillegg ble det delt ut ni forelegg med ulike bidrag til statskassen, melder operasjonssentralen kl. 19.10.

Bil kjørte ned skråning og veltet
19.12.20:
 Klokken 23.34 lørdag kveld fikk politiet melding om en bil som hadde veltet i Tiriltunga i Mjøndalen. Nødetatene rykket ut til stedet og fant en bil som hadde kjørt ned en skråning og ble liggende på siden. Føreren ble sett til av ambulansepersonell og senere kjørt Drammen legevakt for behandling. Årsaken til hendelsen er ikke kjent.

Trafikkulykke på E134
19.12.20:
 Politiet melder kl. 22.03 om en trafikkulykke uten personskade i nærheten av stedet Lundteigen på E 134 mellom Vestfossen og Darbu. Det er ifølge meldingen trafikale problemer på stedet og politiet sendte en patrulje. Det dreier seg om en påkjørsel bakfra. En person kjøres legevakt for sjekk. Patrulje oppretter sak på forholdet.

Savnet jente funnet i god behold
19.12.20:
 Klokken 19.57 ble en 16 år gammel jente meldt savnet fra bopel i Langeløkka i Krokstadelva. Politiet satte i gang en leteaksjon med egne patruljer i området. Klokken 21.51 melder operasjonssentralen om at jenta er funnet i god behold.

Stoppet uten førerkort
18.12.20:
 Klokken 21.56 stoppet UP en fører i 60-årene fra Hokksund i Kreftingsgate i Drammen. Mannen hadde ikke førerkort og sak blir opprettet, melder operasjonssentralen kl. 22.08.

Kvinne trengte hjelp
18.12.20:
 Klokken 18.28 fikk politiet melding om en kvinne i 50-årene som trengte hjelp til å komme seg ned fra fjellet et sted i Skotselv. Hun fant ikke frem. Røde Kors ble varslet og de rykket ut for å bistå, melder operasjonssentralen kl. 19.30. Det er foreløpig ikke kjent hvordan det går med kvinnen. Klokken 21.43 melder politiet at Røde Kors kommet helt til toppen av Snaukollen. De har kontakt med kvinnen. Hun klarer å gå sammen med dem tilbake. Tusen takk for hjelpen til Røde Kors, melder operasjonssentralen på Twitter.

Leteaksjon etter 14-åring i Krokstadelva
16.12.20:
 Like over klokken 21.00 startet politiet leting etter en 14-årig gammel gutt, som ble meldt savnet fra sin bopel i Krokstadelva kl. 21.00. Han er iført ei svart hettejakke, mørkegrønn bukse og muligens i sokkelesten. Er ca. 1,70 cm høy og er sped bygd. Tips ønskes til politiet på tlf. 02800, melder operasjonssentralen kl. 21.42. Klokken 22.53 melder politiets operasjonssentral om at gutten akkurat er funnet av en politipatrulje og sitter og varmer seg i tjenestebilen.

Tatt for ruskjøring
16.12.20:
 Klokken 18.30 stanset politiet en bilfører på Gamle Riksvei i tidligere Nedre Eiker. Han er mistenkte for kjøring i ruspåvirket tilstand. Det ble også gjort funn av noen jointer i bilen. Fører, en utenlandsk mann i slutten av 20-årene med adresse på Modum, ble tatt med inn for bevissikring. Førerkortet er også beslaglagt, melder operasjonssentralen kl. 20.01.

Sovende mann på Papirbredden
16.12.20:
 Klokken 16.00 fikk politiet melding om en sovende mann på Papirbredden i Drammen. Ved politiets ankomst viste det seg å være en kjenning fra Eiker i 50-årene. Mannen var også etterlyst, så dermed gikk ferden inn til politistasjonen med ham, opplyser politiet kl. 16.23.

UP-kontroll på Skotselvveien
16.12.20:
 UP har avholdt en trafikkontroll mellom kl. 09.50 og 12.05 i Skotselvveien. Det resulterte i seks forenklede forelegg for fart. Høyeste hastighet ble mål til 70 km/t i 50-sonen, melder operasjonssentralen kl. 12.34.

Rykket ut til låvebrann
16.12.20:
 Klokken 12.27 rykket nødetatene ut til det de trodde var en låvebrann på Burud i Øvre Eiker. Men verken politi eller brannvesen fant noen brann. Derimot fant de damp som kom fra et flisanlegg. Nødetatene kunne derfor returnere etter kort tid.

UP-kontroll på Loesmoen
16.12.20:
 UP har hatt fartskontroll på Loesmoen i Hokksund i tidsrommet kl. 09.40 – 11.20. Det resulterte i ni forenklede forelegg for fart og én anmeldelse for kjøring uten gyldig førerkort. Det var en mann i 20-årene, melder operasjonssentralen kl. 11.21.

Knuste rute – ble pågrepet
16.12.20:
 En mann i 30-årene, ble pågrepet av politiet for innbrudd i en enebolig i Krokstadelva i dag tidlig. Gjerningsmannen tok seg inn i boligen ved å knuse ei rute i inngangsdøren. Han forsøkte å stikke fra stedet, men ble raskt innhentet av patruljen og kjørt til arresten, melder operasjonssentralen kl. 08.41.

Forbannet mjøndøling måtte roes ned
15.12.20:
 Klokken 10.55 måtte politiet bistå i inngangspartiet til DNB i Drammen, etter melding om en utagerende mann på stedet. Patruljen kom raskt til stedet, og fikk roet ned mannen i 30-årene fra Mjøndalen, som angivelig var forbannet på grunn av at han ikke fikk ut penger. Patruljen har snakket ham rolig, opplyser operasjonssentralen kl. 11.15.

Eikernveien stengt etter ulykke
14.12.20:
 Klokken 08.25 fikk nødetatene melding om en trafikkulykke på Eikernveien, ved Struten nær Eidsfoss. En enslig bil som har kjørt ut av veien etter å ha kollidert med en traktor. Fører sitter fastklemt, men er bevisst. Klokken 09.12 melder politiet at vedkommende blir frigjort, men at veien er helt stengt inntil videre. Bilføreren, en mann i 70-årene fra Eiker, blir fraktet fra stedet i luftambulansen. Det er på det rene at bilen han førte har skjenet over i motsatt kjørebane, og har truffet en traktor. Politiet etterforsker saken videre på stedet. Veien er nå åpnet i et felt forbi ulykkesstedet, melder operasjonssentralen kl. 09.55. Klokken 12.47 melder operasjonssentralen om at fører av bilen har avgått med døden. Pårørende er varslet. Politiet er fortsatt på stedet, og ytterligere undersøkelser av åstedet vil bli gjennomført utover ettermiddagen.

Brann i container i Strømshauggata
12.12.20:
 Kokken 21.22 rykket brannvesenet og politiet ut til melding om brann i en container i Strømshauggata i Hokksund. Da politiet kom på plassen var det ingen flammer eller røyk.

Mann pågrepet i Krokstadelva
12.12.20:
 Klokken 07.02 fikk politiet melding om en bil som ble observert i forbindelse med forsøk på tyveri. Bilen påtruffet av patruljen like etter. En mann er pågrepet, mistenkt for vinningskriminalitet, melder operasjonssentralen kl. 10.02.

Trafikkuhell på Verpsletta
11.12.20:
 Klokken 13.44 melder politiet at de har fått melding om et mindre trafikkuhell på Rv. 350 på Verpsletta i Skotselv. To biler er involvert, men det er trolig ikke alvorlig personskade. Begge bilene er ute av veibanen, melder operasjonssentralen. Forholdet skyldes en påkjørsel bakfra og har skjedd i forbindelse med en nedbremsing. Materielle skader på kjøretøyene. Politiet oppretter sak.

Kjørte ut og havnet i bekken
11.12.20:
 Klokken 06.37 i dag tidlig meldte politiet om nok en utforkjøring på Gamle Kongsbergvei. Denne gang hadde en liten varebil kjørt av veien ved den lille Smedbrua og havnet i Liverudbekken. Det var kun føreren i bilen og han kunne krabbe uskadet ut, melder politiet. Det var glatt på stedet og føreren hadde fått sleng på bilen før han kjørte ut. Klokken 07.05 melder operasjonssentralen at politiet er ferdig på stedet og at det hele fremstår som et uhell. Føreren sørger selv for bilberging. (Foto: Privat)


Eikværing kjørte ut
11.12.20:
 Klokken 07.03 melder operasjonssentralen om en trafikkulykke på Numedalsveien ved Flesberg. Det meldes om svært glatt veibane på stedet, med sludd og snø. En enslig bil hadde kjørt ut i en høyrekurve. En person i bilen, en mann i 20-årene fra Eiker, fremstår uskadd, melder politiet som dirigerte trafikken forbi stedet inntil bilen kunne berges.

Tatt uten førerkort
09.12.20:
 Klokken 19.00 stanset politiet en mann i 30-årene fra Oslo i Mjøndalen. Han kjørte bil uten å inneha førerkort. Politiet oppretter sak, melder operasjonssentralen kl. 19.10.

Trafikkuhell i Mjøndalen
08.12.20:
 Kl. 19.12 fikk politiet melding om et trafikkuhell med mindre materielle skader, hvor den ene parten reiste fra stedet. Politiet har kommet i kontakt med fører som dro fra stedet uten å merke uhellet. Fører anmeldes og får sitt førerkort midlertidig beslaglagt, melder operasjonssentralen kl. 20.58.

Ny utforkjøring på Gamle Kongsbergvei
08.12.20:
 Klokken 17.15 fikk politiet melding om en ny utforkjøring på Gamle Kongsbergvei ved Smebakken. Politiet rykket ut og fant en bil delvis i grøfta. Ingen personskade, men bilen måtte hentes av Viking etter at den hadde fått store skader i fronten. Ifølge naboer på stedet hadde sjåføren det «moro på snøføret» og ventet bare på at det skulle smelle. Ifølge sjåføren av bilen skyldes utforkjøringen at det kom en bil i møte som han måtte vike for på den trange veien. Det har vært flere avkjøringen på denne strekningen den siste uken, men ingen alvorlige personskader. (Foto: Privat)

Kjørte på sparkesyklist – mistet «lappen»
07.12.20:
 En mann i 40-årene ble fratatt førerkortet etter at han kjørte på en sparkesyklist i samme aldersgruppe i krysset opp til Solberglia på Gamle Riksvei. Hendelsen skjedde like før klokke 08.40 i dag tidlig og sparkesyklisten ble påkjørt da bilen skulle svinge opp til Solberglia. Mannen på sparkesykkel fikk en kul i hodet og blødde litt og ble derfor tatt med til sykehus i ambulanse for behandling og en grundig sjekk.

Uten førerkort og med rus
06.12.20:
 Kl. 14.40 i dag stanset UP en bil i Vestfossen hvor fører, en mann i 20-årene fra Øvre Eiker, mistenkes å være påvirket, og det ble funnet litt hasj på ham. Mannen fremstilles på legevakten for en utvidet prøve. Mannen anmeldes også for kjøring uten gyldig førerkort, melder operasjonssentralen kl. 15.45.

Mistet «lappen» i Mjøndalen
06.12.20:
 Klokken 01.20 i natt beslagla politiet førerkortet til en Hvittingfoss-kar i slutten av tenårene for uaktsom kjøring. Han fikk doblet prikkene på forelegget grunnet prøveperiode, og hadde også 6 prikker fra før. Dermed blir unggutten fotgjenger for en stund.

Kollisjon i Knivedalen
05.12.20:
 Klokken 21.03 fikk politiet melding om en trafikkulykke hvor to biler har kollidert på Rv. 350 i Knivedalen. Fire personer er involvert, men alle personene ute av kjøretøyene. Da nødetatene kom fram viste det seg at det var én bil som hadde kjørt inn i en annen bakfra. Alle personer er oppegående. Det er glatt på stedet, melder operasjonssentralen klokken 21.18.

Mistet «lappen» for uaktsom kjøring
05.12.20:
 En politipatrulje anmeldte en bilfører i Nordlysveien i Krokstadelva ved 01.30-tiden i natt. Grunnen var uaktsom kjøring og sjåføren hadde 6 prikker fra før. Mannen i 20-årene fra Sande, mistet derfor førerkortet på stedet, melder operasjonssentralen kl. 01.33.
Tatt ned hasj og amfetamin i Mjøndalen
05.12.20:
 En politipatrulje stanset to personer i Mjøndalen sentrum ved 00.30-tiden. Begge var i besittelse av litt hasj og amfetamin, og blir anmeldt for besittelse og bruk av dette. Mannen er fra Skien og i 20-årene, kvinnen er lokal og i slutten av tenårene, melder operasjonssentralen kl. 01.06.

Kjørte inn foran lastebil
04.12.20:
 Klokken 07.40 rykket nødetatene ut til et trafikkuhell på Fv. 283 ved Vinnes. En bil har snurret rundt etter å ha lagt seg inn litt for tidlig foran en lastebil. Bilen og lastebil har vært litt borti hverandre. Ingen alvorlig skadet, melder operasjonssentralen kl. 07.57.

Tatt for fyllekjøring
03.12.20:
 Politiet har stanset en bil på Herstrøm hvor fører, mann i 60 årene, er mistenkt for å ha kjørt i påvirket tilstand. Nødvendige prøver tatt og politiet oppretter sak, melder operasjonssentralen kl. 19.43.

Fire biler involvert i trafikkulykke
02.12.20:
 Ved 21-30-tiden fikk nødetatene melding om trafikkulykke på Gamle Kongsbergvei ved noe som heter Smebakken. Det skal være fire biler involvert i en slags kjedekollisjon, hvorav tre har kjørt ut og ligger i grøfta. Ifølge Sør-Øst 110-sentralen skal dette være på grensen mellom Øvre Eiker og Kongsberg. De melder om at det er svært glatt på stedet med underkjølt regn. En person er kjørt til legevakta etter å ha sklidd på glatta. Utover det er ingen skadet i selve ulykken.

Kjørte av på Loesdalsveien
02.12.20:
 kl. 15.14 fikk politiet melding om en bil som hadde kjørt av veien på Loesdalsveien i Hokksund. Patrulje er på stedet og det er ikke snakk personskade. Det opprettes ikke sak, melder operasjonssentralen kl. 16.02.

Stjal varer på Rema 1000
01.12.20:
 En mann anmeldes etter å ha stjålet matvarer på Rema1000 i Mjøndalen, melder operasjonssentralen kl. 17.42.

Påkjørt av bil i Mjøndalen
01.12.20:
 En mann i 50-årene ble i ettermiddag påkjørt i et fotgjengerfelt i Strandveien i Mjøndalen like før klokken 13.30. Han har muligens fått et brudd i håndleddet og ble kjørt til sykehus. Bilfører, en mann i 20-årene, fikk sola i øynene, og så ikke fotgjengeren. Bilfører kom fra gamlebrua og skulle mot Mjøndalen sentrum. Fører av bilen fikk beslaglagt sitt førerkort, melder operasjonssentralen.

Del: