Med oppmøte ved Bingen kapell eller Hoensvann Hotell kl. 09:45, organiseres det felles kjøring til utgangspunktet for turen. Derfra går vi samlet opp til stedet hvor gudstjenesten finner sted – et naturskjønt punkt i bygda vår med både historisk og åndelig betydning.
– Dette blir en flott anledning til å kombinere naturopplevelse, fellesskap og åndelig påfyll, sier Emil A. Bellen Nordahl, som for tiden fungerer som vikarprest i Bakke menighet.
Gudstjenesten vil by på salmer, musikk, bønn og preken – alt i friluft og under åpen himmel. Dersom været ikke skulle spille på lag, flyttes gudstjenesten til Bingen kapell, men tidspunktet forblir det samme; kl. 12.
Arrangementet markerer feiringen av Bingen kapells 100-årsjubileum i fjor. Og hva passer vel bedre enn å markere dette i 2025 – som er Friluftslivets år – ved å samles i naturen for en meningsfull og inkluderende gudstjeneste?
Et unikt samarbeid på tvers av generasjoner
Prestene Larsen og Nordahl representerer to ulike generasjoner, men deler et sterkt engasjement for både menighet, demokrati og lokalsamfunn. Larsen er pensjonert og har avsluttet sitt virke som prest etter mange år i tjeneste, mens Nordahl er i ferd med å utdanne seg til prest og har nå ansvar for blant annet konfirmantene i Bakke.
Begge er aktive i folkebevegelsen Øvre Eiker Viser Ansikt, hvor de jobber for toleranse, demokrati og fellesskap. De har også begge politisk engasjement – riktignok fra ulike partier – noe som ikke har hindret dem i å samarbeide tett både i kirken og i lokalsamfunnet.
Etter gudstjenesten legges det opp til en sosial samling, hvor det blir mulig å spise medbrakt, slå av en prat og kanskje få med seg litt underholdning.
Historien om Fadervår-berget
Fadervår-berget er et lite, men betydningsfullt sted i Holtefjell-området. Det var i 1926 at en ung gjetergutt, bare 10–12 år gammel, risset inn Fadervår i berget like ved Hvamsetra, mens han var på setra med sin mor. Denne enkle, men gripende handlingen står fortsatt som et vitnesbyrd om tro og barndommens undring i møte med det hellige.
Så ta på gode sko og turklær, og bli med på en gudstjeneste utenom det vanlige – i hjertet av naturen, i fellesskap med bygda, og i ekte friluftslivsånd.
FLERE SAKER
Siste år: Dårlig kommuneøkonomi stanser Toleransereisene
Omfattende vedlikehold på Sørlandsbanen til helgen
Nå kommer «Bygdekinoen» til byen