17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Gir nye måter å spille dataspill på

ANNONSE: Kommer de nye egenskapene til PlayStation 5 til å forandre måten vi spiller på?

Den nye spillkonsollen til Sony er rett rundt hjørnet nå og er snart å finne i butikkhyller verden over. Utslippsdatoen til Playstation 5 har blitt satt til 12. november 2020, og forhåndsbestillinger var mulig fra og med 17. september.

Prisen til den flunkende nye konsollen er satt til 499.99 dollar (ca. 4.670 NOK) og er, med sin banebrytende kapasitet og grafikk, absolutt verdt pengene. Fans over alt venter tålmodig på utgivelsen av deres favoritt-spillkonsoll, slik at de kan spille sine favorittspill på en maskin med mye høyere arbeidshastighet og effektivitet. Sony har, med PS5, lovet å levere høyere oppløsning og mer stabil bildefrekvens til alle spente PlayStationfans.

Høyhastighets gaming
Blant de nye egenskapene i konsollen er SSD disken med ultrahøy hastighet istedenfor en vanlig HDD-disk. Dette resulterer i raskere databehandling (den har også mer lagringsplass) som igjen gir bedre ytelser. SSD-disken sammen med et integrert Input/Output system løser problemer som «lægging», som kan gjøre et spill vanskelig å spille. Det hjelper også på innlasting og tiden man bruker på «loading screens» vil bli drastisk redusert. Det vil også tillate at spill vil ta opp mindre plass på harddisken.

Integreringen av Ray Tracing
En annen interessant egenskap er ray tracing, eller strålesporing på norsk. Denne algoritmen imiterer hvordan lys oppfører seg i virkeligheten ved å spore banene lyset beveger seg i og representere dette med piksler som interagerer med omgivelsene. Denne teknologien hjelper med å skape hyperrealistiske spillverdener og hjelper hver minste lille detalj å poppe frem.

Enda en fantastisk egenskap som PS5 har å viktig rolle i den helhetlige spillopplevelsen og bidrar til å kunne tilby førsteklasses lydkvalitet til de som ikke har et eget separat lydanlegg.

Egentilpasset GPU gjør spill mer realistiske
By på er et 3D audiosystem – enda en faktor som øker følelsen av realisme. Dette systemet spiller en PS5s GPU (grafikkprosessor) kommer også til å bidra med en mye høyere oppløsning enn tidligere konsoller og vil forandre hvordan spillere opplever gaming.

Likt folk som spiller online spill, så er konsollgamere opptatt av verdien av en realistisk visuell opplevelse, og ser på dette som det viktigste aspektet ved enhver spillopplevelse. Det vil også være mulig å spille mange av dine PS4 favoritter på den nye konsollen. PS5 kommer med en 4K Blu-ray spiller, og vil derfor være kompatibel med alle 4K-skjermer. Den vil faktisk være kompatibel med skjermer helt opp til 8K og 120Hz oppdateringsfrekvens. Dette åpner opp nye muligheter for VR-gamingsystemet.

PS5 kommer til å ta gaming til et helt nytt nivå
Siden PlayStation 4 kom ut har gamingverdenen forandret seg mye. En stor pådriver har vært online gaming trenden. Markedet har begynt å tilby strømming av spill, som byr konsoller på konkurranse, og andre varianter av enkeltspiller og flerspiller-innhold på nett. Men takket være PS5 og sin innovative program- og maskinvare kommer Sony til å åpne opp nye muligheter innen gaming, med sofistikerte og dynamiske løsninger, og ha en fordel overfor sine konkurrenter ved å tilby nye ting spillere ikke kan få oppleve gjennom andre medier.

Denne artikkelen er endret etter pålegg fra Lotteri- og Stiftelsestilsynet. Det er også fjernet lenker til spillsider som ikke har tillatelse til å markedsføre sine spill i Norge. Norsk Tipping har som kjent monopol på pengespill i Norge. Dette påfører Eikernytt.no store tap da vi nå må si nei til alle som henvender seg om slike sponsede artikler som denne.

Ønsker du å støtte lokalavisa for Eiker kan du Vippse et valgfritt beløp til nummer 646640

Del: