13. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Nesten én kilometer med rør skal trekkes inn under Vestfosselva bru denne uka. (Foto: Eugen Myhr)

En kilometer rør legges under Vestfosselva bru

Denne uka pågår det sveising av rør som skal trekkes under Vestfosselva bru på E134 ved Langebro i Hokksund.
Annonse

Rørene blir 90-100 meter lange og 9 eller 10 i tallet, som betyr om lag én kilometer rør under brua. Sveisearbeidene kommer til å holde på mandag og tirsdag, mens det etter planen blir inntrekning av lange rør i senere i uka, melder Statens vegvesen på sine nettisder.

Rørtrasen med kabler føres fra en trekk-kum på hver side av brua opp og under brua og ned i trekk-kum på andre siden av elva. Hvis de ikke klarer å trekke inn rørene fra andre siden må det trolig brukes brulift på natta. Det kan eventuelt skje fra onsdag kveld.

Annonse

– Onsdag vet vi om det blir nattarbeider. Mandag og tirsdag blir det sveising og klargjøring for inntrekning. Hvor lang tid arbeidene tar er vi usikre på, hvis det går lett og vi ikke trenger brulift kan det hende vi blir ferdige på fredag denne uken, forteller Eugen Myhr i Statens vegvesen.

Om det blir brulift med manuell dirigering på natt vet Statens vegvesen mest sannsynlig på onsdag.

Del:
Annonse