29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

(Foto: Scanpix)

Reisesteder du kan glede deg til etter pandemien

ANNONSE: Hold motet oppe i en kjedelig tid med gledelige framtidsplaner!

Pandemien har gjort hverdagen vanskeligere for alle på ulike måter. Psykiske lidelser har blitt verre, et stort antall mennesker er blitt permitterte fra jobbene sine, og alle lever vi i usikkerheten om hva morgendagen vil bringe. Ingen av oss kunne forestilt seg at vi skulle gjennomgå en slik tid i det 20-århundre. Men det har det.

Det beste vi kan gjøre i en tid som dette er å se framover, og tenke på spennende og gledelige ting vi kan gjøre i nærmeste framtid. Pandemien vil tross alt ikke vare for alltid, selv om det virker slik. For å få tiden til å gå fortere, og for å hold motet oppe, har vi noen forslag til deg nedenfor.

Se fram til avslappende sommerdager i Spania
Spania er et av våre favorittreisemål uten tvil. Varme, fantastiske strender, innbydende svømmebasseng og billig mat og drikke tiltrekker oss nordmenn som en magnet. Hvem kan vel si nei til alt dette?

Greit, så er det noen som foretrekker kultur og kulde fremfor dette, men er du glad i sommer og sol, ja da er Spania et av de beste reisestedene. Det er mange steder du kan velge mellom for en Spania-ferie, både på fastlandet og Spanias øyer. Hva med en avslappende ferie i Gran Canaria, eller en innholdsrik ferie i Granada?

Opplev nye kulturer og spennende matretter
Ønsker du å oppleve kultur og nye matretter er det et stort antall land du kan velge mellom. For eksempel vil vi kunne oppleve fargerike matretter, trange markedsgater og spennende dyr i både India og Marokko. Disse er også super-billige – både når det gjelder mat, varer, reise og opphold.

Du må bare være på vakt, og ikke godta første pris som nevnes. Det beste du kan gjøre når du skal ut å reise i andre land, er å bestille opphold på kjente nettsider som Booking.com og Hotels.com. Da vil du kunne ringe kundeservice om det skulle oppstå problemer på overnattingsstedet.

Kos deg i norsk natur
Innenlandsreise i Norge skal ikke undervurderes. Landet vårt har utrolig mye fint og forskjellig å by på, slik som vakre sjøer, fjellområder, fjorder og mer. Trollstigen og Trollveggen er bare to av de mest populære stedene å besøke i Norge. Du trenger ikke være turist for å oppleve skjønnheten til landet vårt.

En av de beste tingene med en Norges-ferie er at du ikke trenger å være 10 dager i karantene når du kommer hjem igjen – om du drar før pandemien er over. Den eneste nedturen ved å ta ferie i Norge er kanskje det at bare én natt på hotell koster rundt 1.000 kroner – eller mer, og at reisen ikke er noe særlig billigere, avhengig av hvor langt du skal.

Den beste tiden å bestille reise og opphold
Pandemien har gjort de fleste av oss usikre på når vi bør bestille reise til utlandet. Vi vet tross alt ikke hva som vil skje i morgen – om landet vi har bestilt reise til stenges ned, eller at Norge gjør det. Risikoen for at reise og opphold blir kansellert er derfor stor.

Ingen kan forutse når en pandemi vil være over. Om du er en av de som er usikre på når den beste tiden for å bestille er, så har vi noen tips til deg. Det første er at du bør bestille så lenge i forveien som mulig. For eksempel bør du bestille reise og opphold for sommerferien i løpet av våren.

Men! Nå som vi er midt i en pandemi, bør du sørge for at du er sikret dersom reisen ikke kan utføres. Flere og flere nettsider har lagt til en avbestillingsbeskyttelse, som gjør at du får tilbake pengene hvis reisen avlyses. I tillegg gir nettsider som Booking.com muligheten til å avbestille innen 24 før oppholdet. Flere av slike avbestillingsbeskyttelser lar deg også betale når du har ankommet overnattingsstedet.

Aktiviteter du kan gjøre i mellomtiden
Inntil korona-pandemien er over, er det mye vi kan gjøre for å få tiden til å gå fortere. Det er viktig å gjøre aktiviteter som gjør at vi får klarnet hodet, og tenkt på noe annet en stund. Én av de største negative effektene vi har sett med pandemien er at vi ikke får møtt venner og familie like ofte som før, vi blir også bedt om å holde avstand uansett hvor vi befinner oss. Det er slitsomt, og det tærer på for mange.

Heldigvis er det måter vi kan holde kontakten til tross for at vi ikke får møtt på så mange. Den beste måten for mange er å ringe eller ha videosamtaler. På den måten får man snakket sammen, uten å risikere å bli smittet. Men det er også andre aktiviteter du kan gjøre i løpet av denne vanskelige tiden. Blant annet kan du gjøre følgende:

1. Skrive blogg eller lage kreative videoer. Å skrive er en fin måte å få ut tankene sine på, og skriver du en blogg kan du også nå fram til andre i samme situasjon. Det er viktig å huske på at du ikke er alene i dette. Kreative videoer kan være en morsom måte å få tiden til å gå på.

2. Sykle, gå turer eller dra på treningsstudio. Frisk luft er viktig for å roe ned tanker og for å bli mint på at det meste er som vanlig – verden faller ikke sammen selv om det føles slik. Sykling og turgåing er derfor fine aktiviteter i en slik tid, og trening på treningsstudio er en fin måte å komme seg ut litt og se andre mennesker.

3. Prøve ut nye matretter og bakevarer. Er du glad i mat og/eller bakevarer, kan det å prøve ut nye oppskrifter være lurt. Et lite søk på nett, så finner du uendelig mange spennende oppskrifter du kan prøve.

Denne artikkelen er endret etter pålegg fra Lotteri- og Stiftelsestilsynet. Det er også fjernet lenker til spillsider som ikke har tillatelse til å markedsføre sine spill i Norge. Norsk Tipping har som kjent monopol på pengespill i Norge. Dette påfører Eikernytt.no store tap da vi nå må si nei til alle som henvender seg om slike sponsede artikler som denne.

Ønsker du å støtte lokalavisa for Eiker kan du Vippse et valgfritt beløp til nummer 646640

Del: