22. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Testing i Drammen

Søndag ble det påvist 19 nye smittetilfeller i Drammen. I dag er tallet oppe på 37 tilfeller i Drammen og to i Øvre Eiker. Det er mulig å få testet seg gjennom denne uken også. (Illustrasjon: Alexander Jansen / DRM24)

37 nye smittetilfeller i Drammen – to i Øvre Eiker siste døgn

Det siste døgnet er det påvist smitte hos 37 innbyggere i Drammen kommune. I Øvre Eiker er det to nye tilfeller, begge med kjent smittevei.
Annonse

Det er kjent smittevei for 31 av de smittede i Drammen, mens seks personer har ukjent smittevei og smittesporing pågår fremdeles.

Dagens smittetilfeller berører Akademiet vgs. på Sundland, der både elever og lærere er satt i karantene. I Dalegårdsveien barnehage er barn og ansatte satt i karantene grunnet smitte, og ved Svelvik sykehjem er to ansatte i karantene grunnet påvist koronasmitte. Her er ingen av beboere er berørt.

Annonse

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 645 smittetilfeller. Det er 17 færre enn det foregående 14-dagers tallet i går.

– Det er positivt at antallet smittede de siste 14 dagene har gått ned tre dager på rad, men vi kan foreløpig ikke konkludere med om smittetallet nå er på vei ned. Fra gårsdagens 19 smittetilfeller, viser dagens antall smittede at det fortsatt varierer mye fra dag til dag. 37 smittede er et høyt tall, så vi må fortsatt forvente at vi har noen krevende uker foran oss, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

– Selv om vi nå går inn påskeuka, som vanligvis er en tid der mange møter både venner og familie og drar på besøk, så må vi huske på hvilke regler og anbefalinger som gjelder. Vi er fortsatt nødt til å ha lite mobilitet, holde god avstand mellom hverandre, og i tillegg må vi redusere antallet personer vi omgås, sier Sagberg, og tilføyer at selv om det er påskeferie, så er det viktig at folk tester seg.

Her kan du lese mer om hvilke regler som gjelder for påskeferien.

Over 75 år ferdig vaksinert
Forrige uke ble det satt 1.632 vaksinedoser av Pfeizer-vaksinen. Totalt er det satt 14.842 vaksinedoser.

I uken som gikk har vaksineringsteamet hovedsakelig gjort seg ferdige med gruppen over 75 år. De har også startet opp med gruppe 4.

Denne gruppen består både av innbygger i aldergruppen 65-74 år, samt personer fra 16-64 år med høy risiko for alvorlig forløp.

Det er omtrent 10.000 personer i gruppe 4.

Denne uken – uke 13 – skal det foregå vaksinering i Drammenshallen tirsdag og onsdag. Omtrent 2000 personer skal få vaksine disse dagene. Fra uke 14 øker vaksineleveransen og det vil da bli satt omtrent 4.200 vaksinedoser.

Den mobile testbilen vil ellers gå som normalt gjennom påskeuka.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3.416 personer i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

To nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet to nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Begge har antatt kjent smittekilde. Det ene tilfellet har tilknytning til smitte ved Eiker videregående skole, det andre til arbeidsplass i en annen kommune.

Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som oversiktlig.

Det er med dette registrert totalt 296 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 91 er smittet i 2021.

Del:
Annonse