23. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Koronatesting

Koronaepidemien har ikke tatt påskeferie og siste døgn ble det påvist 25 nye tilfeller i Drammen. Det er forventet en økning igjen etter påske og folk blir bedt om å teste seg. (Illustrasjon: Alexander Jansen / DRM24)

Korona tar ikke påskeferie: 25 nye smittetilfeller i Drammen

(Oppdatert kl. 13.00) 25 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Smitteveien er kjent for 23 av dem, mens den foreløpig er ukjent for de to øvrige. I Øvre Eiker er det to nye tilfeller.
Annonse

Ved hjemmesykepleien Landfalløya har én bruker fått påvist koronasmitte. Seks ansatte settes i karantene som følge av dette smittetilfellet. Ved hjemmesykepleien Hamborgstrøm har én ansatt fått påvist smitte. Fem brukere og fem ansatte settes i karantene.

Det er også påvist et smittetilfelle som berører Dampsentralen barnehage. Tre barn og fire ansatte settes i karantene som følge av dette smittetilfellet.

Annonse

– Vi fått påvist 180 nye smittetilfeller i løpet av påskeuka. Til sammenligning hadde vi 352 smittetilfeller uka før påske. Antallet smittetilfeller er nesten halvert, men samtidig er det ingen tvil om at smittetrykket fortsatt er høyt i Drammen kommune når vi skal tilbake til hverdagen etter påskeferien. Derfor må vi være forberedt på at den innsatsen vi la ned i ukene fram til påsken, må fortsette også den nærmeste tiden, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Økning etter påske?
– Den kommende uka når mange er tilbake fra påskeferien, vil gi oss svar på hvordan smittetrenden utvikler seg. Vi forventer at innbyggerne våre har fulgt de tydelige anbefalingene fra nasjonale helsemyndigheter, og da bør vi i utgangspunktet se en ytterligere reduksjon i smittetallene. Samtidig vet vi at ferieperioder tidligere har gitt økning i smitte og forberedt på at smitten kan stige etter en ferietid hvor mange har reist til andre regioner, sier kommuneoverlegen.

Han minner om at kommunens testkapasitet er veldig god og at alle med svært lette luftveissymptomer eller sår hals må bestille time til koronatesting før de går tilbake på jobb, skole eller barnehage etter påskeferien.

Det er nå satt like i underkant av 17.000 vaksinedoser i Drammen kommune. I uke 13 ble 2.055 personer vaksinert, og denne uka mottar kommunen rundt 4.300 vaksinedoser. Rundt 1.500 vaksinedoser går til andregangsvaksinering mens rundt 2.800 innbyggere får sin første vaksinedose.

Denne uka er det vaksinering i Drammenshallen onsdag, torsdag og fredag, i samfunnshuset i Mjøndalen tirsdag og torsdag og i Ebbestadhallen i Svelvik på tirsdag.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3.596 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 47 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

To nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet to nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Personen er smittet av en nærkontakt. Det er i tillegg registrert et annet smittetilfelle, hvor personen er bosatt i en annen kommune, men som for tiden oppholder seg i Øvre Eiker. Personen er trolig også smittet i en annen kommune.

Smittesporing og testing pågår fremdeles ved Eiker videregående skole.

Det er med dette registrert totalt 306 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 101 er smittet i 2021.

Del:
Annonse