23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Veiavangen Ungdomsskole i Mjøndalen er rammet av smitte og elever og lærere settes i karantene. (Foto: Veidekke)

11 nye smittetilfeller i Drammen – Veiavangen i karantene

11 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Smitteveien er kjent for åtte av dem, mens den er ukjent for de siste tre. I Øvre Eiker er det nok en dag med null nysmittede.
Annonse

Det er påvist smittetilfeller som berører ungdomsskolene Kjøsterud og Veiavangen. Ved begge to skolene må elever og lærere i karantene.

– For femte dag på rad har vi flere enn 10 nye smittetilfeller. Disse dagene har vi et gjennomsnitt på 14 nye smittetilfeller. Dette gir et klart bilde av at smittetrykket fortsatt er høyt i Drammen kommune, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Annonse

Andelen smittede med ukjent smittevei har de siste to ukene ligget nede på sju prosent. Dette er lavere enn hvordan det har vært tidligere denne våren.

– Det er viktig at vi klarer å holde andelen med ukjent smittevei så lav som mulig. Nå gjenåpner flere deler av samfunnet igjen, og vi ønsker virkelig ikke spredning av smitte som ikke lar seg spore. Da skal det ikke så mye til før smittespredningen virkelig skyter fart igjen, med de konsekvensene dette kan ha, sier Johannessen.

I går ble det klart at årets muntlige eksamen blir avlyst på grunn av smittesituasjonen. Elevene som rammes av avlysningen vil likevel få fullverdige vitnemål, og der vil det stå at eksamen var avlyst. Avlysningen vil ikke få noen konsekvenser for inntaket til høyere utdanning. Elevene i videregående opplæring må imidlertid fortsatt bestå alle fagene for å få vitnemålet.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4.317 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Kommuneoverlegen regner smittemiljøet i Øvre Eiker som lavt.

Det er med dette registrert totalt 384 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 179 er smittet i 2021.

Del:
Annonse