22. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det vil bli mulig å bestille de nye skiltstørrelsene fra 16. juni. (Foto: Statens vegvesen)

Nå kan du snart få personlig bilskilt i flere størrelser

Har du 9.000 kroner for mye kan du nå «brenne dem av» på nye personlige bilskilt til doningen din. Og nå kan du få dem i ulike størrelser og former.
Annonse

– Bilinteresserte ønsker å ha tidsriktige skilt på sine biler, og det forstår jeg godt. En veteranbil blir ikke helt autentisk uten rett størrelse på bilskiltet. Fra 16. juni kan du søke om personlige bilskilt i flere størrelser. Jeg vet at mange bilentusiaster der ute har ventet på denne gladmeldingen, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Siden 2017 har det vært lov å bruke personlige kjennemerker på bil med skilt i vanlig størrelse. Nå åpner regjeringen opp for at personlige kjennemerker kan komme i både store og små størrelser og for ulike kjøretøy.

Annonse

– Regjeringen åpner nå opp for at flere skal kunne sette et personlig preg på kjennemerkene på kjøretøyet sitt. Hvis ønsket er et personlig skilt i amerikansk størrelse på bil, eller personlig skilt på motorsykkel eller tilhenger, så åpner vi nå opp for nettopp det, sier Hareide.

Dagens ordning for personlige kjennemerker gjelder kun i ordinær størrelse, altså 52×11 centimeter. Fra 15. juni blir personlige kjennemerker tilgjengelig i enda flere størrelser:

• «Stort-høyt» (34 cm x 21 centimeter).
• «Lite-smalt» (30 cm x 8,5 centimeter).
• «Lite-høyt» (22 cm x 15 centimeter).
• Amerikanske skilt (30 cm x 15 centimeter).
• Skilt til tilhenger (47 cm x 11 centimeter).

– Nå vil enda flere vil kunne velge hva som skal stå på kjennemerket sitt. Det blir flere typer kjennemerker til flere forskjellige typer kjøretøy. Ikke nok med det, overskuddet ved å kjøpe denne typen skilt, som er på 9.000 kroner, går også til et godt formål, nemlig trafikksikkerhet, sier Hareide.

Del:
Annonse