22. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

− Det er betydningsfullt at regjeringen i dag reagerer, og at dette skjer samtidig med reaksjoner fra allierte land og organisasjoner, sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen. (Fotos: Stortinget)

Dataangrepet på Stortinget: − Uakseptabelt og svært alvorlig

Det er i dag blitt kjent at regjeringen vurderer at IT-angrepet på Stortinget i mars ble gjennomført fra Kina. Nå kalles Kinas ambassadør inn på teppet.
Annonse

– Angrepet var uakseptabelt og svært alvorlig, og det må forventes at kinesiske myndigheter gjør det de kan for å hindre at slike IT-angrep skjer. Angrep på Stortinget er angrep på vårt demokrati, sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen.

Mange virksomheter i mange land ble rammet tidligere i år av at et sikkerhetshull i Microsoft Exchange ble utnyttet.

Annonse

− Det er betydningsfullt at regjeringen i dag reagerer, og at dette skjer samtidig med reaksjoner fra allierte land og organisasjoner. For å bevare et velfungerende, åpent og stabilt demokrati må vi arbeide sammen i et stadig mer krevende trusselbilde, sier Trøen.

Stortinget har ytterligere styrket IT-sikkerheten etter læring fra to store IT-angrep det siste året, også fordi 2021 er et valgår.

− Trusselbildet er stadig mer krevende. Det gjennomføres løpende risikovurderinger som grunnlag for flere tiltak, understreker stortingspresidenten.

Kina sto bak dataangrepet på Stortinget i vår ifølge regjeringen. (Foto: Peter Mydske / Stortinget)
Del:
Annonse