16. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kommuneoverlege John David Johannessen oppfordrer foreldre og barn i aldersgruppen 12–15 år om å sette seg inn i faktainformasjon om vaksinen slik at de kan ta et informert valg.

Nå får 12- til 15-åringer tilbud om koronavaksine i Drammen

Regjeringen har torsdag besluttet at 12-15-åringer skal få tilbud om koronavaksine, slik Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler. Aldersgruppen vil i første omgang tilbys én vaksinedose.
Annonse

Kommunen er allerede i gang med å planlegge hvordan vaksineringen skal foregå.

– Vi har visst en stund at vaksine til denne aldersgruppen kunne bli en realitet. Nå må vi se på hvordan dette kan løses på en best mulig måte, men tilbudet kommer snart. Vi kommer tilbake med mer informasjon, trolig i begynnelsen av neste uke, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Annonse

I mellomtiden oppfordrer kommuneoverlegen foreldre og barn til å sette seg inn i faktainformasjon om vaksinen slik at de kan ta et informert valg. Personer under 16 år skal høres, selv om det er foreldrene som tar det endelige valget om barnet skal ta vaksinen eller ikke.

– FHI holder på å lage informasjonsmateriell beregnet på 12-15-åringene. Materiellet vil bli tilgjengelig på nettsiden fhi.no innen få dager. Drammen kommune vil også videreformidle denne informasjonen, sier Johannessen.

Del:
Annonse