20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Vestfossen er seriemestere i 4. divisjon, men må likevel spille kvalifisering for opprykk. (Alle fotos: Tor Kenneth Talmo)

Vestfossen er seriemester i 4. divisjon – men må spille kvalik

Vestfossen vant 5-2 over Konnerud i lørdagens kamp mot Konnerud i RVS-parken i Vestfossen. De må likevel spille kvalifiseringskamper for å rykke opp.
Annonse

Samtidig tapte Modum sin bortekamp mot Drammens Ballklubb med hele 6-2.

Dermed er Vestfossen seks poeng foran moingene før den siste serierunden og seriemestere.

Annonse

Vestfossen avslutter serien borte mot Kongsberg kommende lørdag. En match som nå er helt uten betydning.

Lørdag 6. november kommer vinnerne av 4. div Telemark, Urædd, til Vestfossen for den første av to kvalikmatcher for spill i tredje divisjon neste år.

Det var en del litt engstelige sjeler i Vestfossen før dagens match etter at Konnerud hadde vunnet sine fire siste kamper. Men det skulle fort vise seg at det var lite å frykte.

Vestfossen gikk offensivt ut og tok fullstendig kontroll på kampen fra start av anført av en strålende opplagt Petter Mette Lund. Han og Vestfossen leverte trolig årsbeste i ettermiddag.

Vestfossen ledet 3-0 til pause. Og Konnerud skal vel egentlig være glade for at det ikke var mer.

VIFs Petter Mette Lund gjorde en god jobb i kampen lørdag mot Konnerud.

Petter Mette Lund åpnet scoringsballet etter 13. minutter på et praktfullt skudd. Fem minutter senere pirka Julian Sell inn 2-0 fra kort hold. I omgangens siste minutt skrudde dagens beste spiller, Petter Mette Lund en corner rett i nota og fastsatte pauseresultatet til 3-0.

Andre omgang startet som den første sluttet. Med full kontroll på matchen fra VIFs side og med nok en scoring av Petter Mette Lund. 4-0 kom etter 51 minutter. Anders Torgersen økte til 5-0 på straffe etter 61 minutter og med det dro VIF-gutta i bremsen, la inn krabbegiret og Konnerud scora to kjappe etter 67 og 76 minutter, før hjemmelaget fant ut at det vel var greit å fullføre med stil og kontrollerte resten av kampen greit og kruset inn til seriemesterskapet.

Etter kampen sa lagets trener Jann Rindsem at det var utrolig deilig å få fram en spillemessig god kamp. Vi har jobba knallhardt hele sesongen.

Konnerud hadde ingen sjanser mot Vestfossen på hjemmebane lørdag.

– Vi var langt nede etter andre serierunde hvor vi hadde tapt, men vi har reist oss og i kveld blir det ordentlig feiring – og så går vi for opprykk, sier han.

Han sier også at det er litt spesielt å ikke rykke direkte opp som seriemester, men at det er sånn det er og lite å få gjort noe med.

Nå skal vi forberede oss godt til kampene mot Urædd, trene godt, håndtere kampen mot Kongsberg og ha mye positiv energi fram mot de kampene mot Urædd. Målet er å stikke av med seieren der. Målet nå er opprykk, sier han.

Trener Jann Rindsem var strålende fornøyd etter kampen lørdag.