16. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Masud Gharahkhani vokste opp i Skotselv og bosatte seg senere på Åssiden i Drammen. Her er han på stand utenfor Eiker senter i forbindelse med valgkampen i høst.

Oppvokst i Skotselv: Masud Gharahkhani blir ny stortingspresident

AP-politikeren er innstilt som kandidat til det tunge vervet etter pendlerbolig-skandalen, og blir formelt valgt av stortinget torsdag. Masud vokste opp i Skotselv og flyttet senere til Drammen.
Annonse

VG og flere andre medier siterte ikke navngitte kilder på at 39-åringen hadde blitt utpekt som ny stortingspresident onsdag morgen, melder DRM24.

Ifølge DN skal stortingspolitikeren fra Drammen, som hadde sin første periode på stortinget etter forrige stortingsvalg, følge i Eva Kristin Hansens fotspor.

Annonse

Nyheten ble bekreftet i vandrerhallen på Stortinget klokken 09.45 etter Arbeiderpartiets gruppemøte på stortinget. Deretter skal Stortinget formelt stemme over innstillingen klokken 10.00 torsdag.

– Jeg er takknemlig for den tillitten partiet har vist meg, men det er triste omstendigheter rundt dette valget, sa Gharahkhani da han møtte pressen på Stortinget.

– Foreldrene mine startet som jordbærplukkere, jeg kan bli stortingspresident, sier han.

Masud er som kjent sønn av Bijan, som har markert seg som AP-politiker i Øvre Eiker og ikke minst som leder av Buskerud Innvandrerråd i en årrekke.

Gharahkhani blir historisk som landets første stortingspresident med innvandrerbakgrunn. Han ble født i Iran og kom til Norge i 1987.

– Foreldrene mine flyktet til Norge etter en mislykket revolusjon og et hjemland i krig. De startet som jordbærplukkere i dette landet, og jeg kan bli stortingspresident. Det norske demokratiet og velferdssamfunnet er unikt, sa Gharahkhani til pressen.

Han har vært kjent fra lokalpolitikken i Drammen i en årrekke og også vært Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Drammen før han ble valgt inn på stortinget i 2017. Der har han vært innvandringspolitisk og frem til nå hvor han er næringspolitisk talsmann for AP.

I motsetning til Eva Kristin Hansen, som i realiteten bodde på Ski, sniker Gharahkhani seg rett over grensen som innebærer rett til pendlerbolig (40 kilometer fra Stortinget).

Gharahkhani er oppvokst i Skotselv, men har i voksen alder bodd på Åssiden i Drammen med egen familie.

Del:
Annonse