12. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

- Kom og hygge dere! Roar Sanden holder åpent som vanlig og tilbyr gjestene sine julelunsj hver dag fram til julaften. Da tar han og staben en velfortjent juleferie.

Satser på julebuffet og byr på god mat og hyggelig atmosfære

Roar Sanden på Sanden Hotell er ikke den som gir seg så lett. Selv med strenge smittevernrestriksjoner holder han dørene åpne for alle som ønsker seg god julemat til lunsj eller en tidlig middag. Og han holder åpent til og med lille julaften.
Annonse

Som alle andre serveringsbedrifter har Sanden Hotell merket koronarestriksjonene godt på «lommeboka». Året 2021 startet med et solid underskudd på 850.000 kroner i løpet av de tre første månedene.

Men sommeren var bra og underskudd ble snudd til overskudd selv om både Hokksund-Dagene og Laksefestivalen ble avlyst. Dette er arrangementer som trekker store mengder folk til hotellet da det kjøres konserter med kjente artister.

Annonse

– Vi hadde håpet på en skikkelig god førjulsomsetning med mange julebord for å komme godt på plussiden, og vi hadde mange bestillinger på julebord og julelunsjer. Men så kom den nye smittebølgen og avbestillingene på julebordene bare rant inn, sier Roar.

Julelunsj til og med lille juleaften
– Vi har brukt utrolig mye penger på antibac og vasking både på rommene og i restauranten. Vi har til og med ansatt ekstra folk til å holde hotellet fritt for smitte. Det får vi igjen for nå da flere kunder melder at de kommer – ikke bare for den gode maten, men også fordi vi alltid har det rent og pent her, sier Roar Sanden.

Hotellet har da heller ikke hatt noen smittetilfeller, verken blant gjester eller ansatte.

Men Roar er langt fra fornøyd med skjenkeforbudet som nå blir innført fra midnatt. Som et typisk spisested skulle han gjerne sett at han kunne by på et glass vin eller en øl til maten.

– Vi kunne stoppet alkoholserveringen tidlig på kvelden og servert bare til maten. Og da ikke bare ha ei pølse i brød som gikk ut og inn på kjøkkenet slik som andre har forsøkt seg med, sier han.

Julelunsjen går nå som planlagt til og med lille julaften og det samme gjelder vanlig matservering. Men lille julaften kl. 16.00 stenger Sanden dørene for en juleferie slik de pleier. Planen var å åpne igjen 7. januar, men om det lar seg gjøre denne gang, er høyst usikkert.

– Vi kan risikere å måtte permittere folk etter nyttår, men vi får vente å se hva regjeringen kommer med av tiltak, sier Roar.

Han er også usikker på om han får nok gjester til å holde overnattingsvirksomheten oppe gjennom julen. Noen bedrifter trenger rom til gjestearbeidere, og Roar er ikke den som pleier å si nei selv om det betyr en heller innskrenket juleferie.

Del:
Annonse