25. mars 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er vinter og det kommer mer påfyll av snø i morgen. Om det blir like fine forhold som på dette bildet er usikkert. (Foto: Reidar M. Sørensen)

Fryser du? – Trøst deg – til uka kommer varmegradene tilbake

Er du lei kundegrader, intens fyring og frykt for en skyhøy strømregning? I så fall er det en liten trøst at den fra neste uka er meldt om varmegrader i Eiker-bygdene. Men først skal det komme et skikkelig påfyll av snø.
Annonse

Mange synes det er topp forhold og elsker å gå på ski og rope «Løype!» eller krangle om hvem som har rett til den ene sporet som er bra. Diskusjonen går nemlig på Facebook etter en hendelse i Finnemarka.

Andre synes det er i overkant kaldt og skulle gjerne sett at våren kom ekstra tidlig i år. Båtfolket har for lengst begynt å forberede seg til ny sesong og legger ut bilder og filmer fra sist sesong for å holde håpet om en tidlig vår oppe.

Annonse

Andre båtfolk har ikke tatt opp båten i vinter og koser seg på vannet selv om gradestokken viser flere blå. Det er i hvert fall ikke noen køproblemer på sjøen på denne tiden av året.

I dag forteller Yr.no at det blir 11 minus som det varmeste og 16 på det kaldeste. Fra i morgen fredag blir det litt bedre med henholdsvis fem og 15 grader med minusfortegn. Fredag kommer det også påfyll av snø – sånn ca. syv centimeter om vi skal tro varselet rett.

Men så skal det gå oppover med varmen – riktignok sakte gjennom helgen, men til uka skal det bli varmegrader – i hvert fall på dagtid. Først to varme på mandag og så øker det på til hele åtte varmegrader på dagtid neste fredag. Alt i henhold til Yr.no og her er det altså mange forbehold å ta. Som vi alle vet så skifter været fort.

Med snøværet fredag kommer også gråværet tilbake. Sola i dag får dermed nytes som best vi kan. Lørdag er det meldt litt sol, men det er gråværet som kommer til å dominere i uka som kommer.

Del: