12. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Smitten øker i både Drammen og Øvre Eiker og det er nå omikronvarianten som er dominerende. Drammen melder om et nytt dødsfall siste uke. (Illustrasjon)

Nye smitterekorder i Drammen og Øvre Eiker – omikron har tatt over

Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet 149 nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker i uke 2 og at smittetrenden er økende. Også i Drammen øker smitten og det ble registrert hele 1.959 tilfeller i løpet av siste uke.
Annonse

I Øvre Eiker er det størst stigning i smittetall i aldersgruppen 0-14 år, og dette er som forventet etter skolestart på nyåret.

Det er enkelttilfeller av smitte i helsetjenesten, men ingen utbrudd.

Annonse

Smitte i skoler og barnehager
Det er smitte ved flere skoler og barnehager, hovedsakelig i form av enkelttilfeller og små klynger. Det er forventet at det framover vil bli flere smittetilfeller blant barn og unge.

Omikron dominerer
Mer enn 90 prosent av smittetilfellene i Viken er nå omikron-varianten. Kommunen får ikke lenger svar på variantanalyser av virus fra laboratoriet da de regner med at omikron nå har utkonkurrert delta-varianten.

Det er med dette registrert totalt 1.708 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020. 269 av disse er smittet i 2022.

Rekordsmitte i Drammen
Koronastatus uke 2, mandag 10. til søndag 16. januar i Drammen:

Antall smittetilfeller siste uken: 1.959
Antall smittetilfeller siste 14 dager: 3.052
Antall smittede totalt: 14.347
Antall døde totalt: 57

Det er registrert ett nytt dødsfall i Drammen siden siste ukes rapportering.

Det er per i dag pågående utbrudd av koronavirus ved flere av kommunens langtidsinstitusjoner og hjemmetjenester. Drammen sykehus er fortsatt i gul beredskap, men antall innlagte med korona er synkende.

Følgende steder har blitt berørt av smitte:
Hamborgstrøm bo- og servicesenter, Saniteten bo- og servicesenter, Åskollen bo- og servicesenter, Konnerud bo- og servicesenter, Fjell bo- og servicesenter, Bråta helse- og aktivitetssenter, Helsehuset og Fredholdt bo- og servicesenter.

Smittetallene fortsetter som forventet å stige også i uke 2, og så å si all smitte er omikronvarianten.

– Vi er på full fart inn i den varslede vinterbølgen. Forrige uke justerte regjeringen ned tiltakene, på bakgrunn av at vi som samfunn nå tåler smitten bedre. Det er nå flere som er beskyttet mot korona både som følge av vaksinasjon og gjennomgått smitte, sier smittevernoverlege Einar Sagberg?

– Samtidig tyder stadig flere data på at omikronvarianten gir noe mildere sykdomsforløp, selv om noen fortsatt kan og vil bli alvorlig syke også av denne varianten. Det er ingen vei utenom at koronaviruset fortsetter å spre seg i befolkningen. Dette betyr at vi også vil fortsette å få smitte både i barnehager, skoler og helseinstitusjoner, sier Sagberg.

Å bli utsatt for smitte når du allerede er beskyttet av vaksine, gir lavere risiko for alvorlig sykdom. Samtidig gir gjennomgått smitte en forsterket beskyttelse mot ny koronasmitte og – sykdom. Det er fortsatt behov for noe tiltak for å hindre at for mange blir smittet og syke samtidig, både av hensyn til sykefravær og belastning på helsetjenesten. Her kan du lese hvilke råd og regler som gjelder.

Drammen kommune melder også om et dødsfall sist uke. Ordfører Monica Myrvold Berg sender sine kondolanser og varmeste tanker til de pårørende som har mistet et kjært familiemedlem.

Fra i morgen, tirsdag 18. januar, åpner det nye vaksinesenteret i Thams gate i Drammen sentrum.

Del:
Annonse