27. januar 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Forfatter og tidligere journalist, Odd Myklebust kommer til biblioteket i Hokksund onsdag.

De ukjente krigsheltene – et foredrag med Odd Myklebust

Ahlert Horn, hvem var han? Det og mange andre spørsmål får du svar på kommende onsdag. Da kommer nemlig forfatter og journalist Odd Myklebust til Øvre Eiker bibliotek med «De ukjente krigsheltene», en bok han har skrevet om Ahlert Horn.
Annonse

Horn ble født og vokste opp i Hokksund, der han bygde et radioapparat på gutterommet da han var 14, og stiftet Hokksunds første speidertropp da han var 15. Han ble foreldreløs mens han ennå var tenåring, med ansvar for fire småsøsken. Under krigen var han distriktssjef for Milorg, med ansvar for vel 3.000 menn og kvinner fra Sigdal i nord til Hurum i sør. «Han var et forbilde for oss alle», sa Milorg-sjef Jens Christian Hauge om Horn, men hvem var han egentlig?

«Det følger blod i mitt arbeid, og en endeløs fortvilelse», skrev Horn om egen motstandskamp. Kanskje var det derfor han gikk stille i dørene etter krigen.

Annonse

Odd Myklebust oppdaget Horns dagbok i Danmark i 2018. Horn var den eneste motstandslederen i det okkuperte Europa som skrev ned det han opplevde, hver eneste dag.

Det har dannet utgangspunktet for boka «De ukjente krigsheltene» som utkom sist høst, og en ny bok om Horn er under arbeid.

Tittelen på boka henspeiler seg på at Horns nærmeste var i stor grad kvinner som er blitt ukjente helter til denne dag.

Gratis inngang. Begrenset antall plasser.

Onsdag 26. januar kl. 19.

Del: