29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Mobilbruk er årsaken til mange ulykker og politiet slår derfor hardt ned på bruken. Fra i dag må du altså ut med 7.450 kroner i forelegg om du blir «fersket». UP-sjef Knut Smedsrud (innfelt).

Nå er det dyrere å bruke mobilen ulovlig i bilen

Fra og med i dag må du ut med 7.450 kroner hvis politiet stanser deg for å ha brukt mobilen i bil på en ulovlig måte. Bøtesatsene ved øvrige overtredelser er også oppjustert. Den nyinnsatte UP-sjefen, Knut Smedsrud fra Hokksund, skal dermed sørge for større inntekter til statskassen.
Annonse

UP-sjef Knut Smedsrud sier dette om saken på UPs egne Facebook-sider:

– Reaksjoner på overtredelser i trafikken er en viktig del av politiets forebyggende arbeid for å redusere antallet alvorlige trafikkulykker.

Annonse

UPs prioriterte kontrollområder er fart, rus og atferd. Sistnevnte kontrolltema tar blant annet for seg ulovlig bruk av mobiltelefon.

– Vi ber dere om ikke å bruke mobil i bil, overholde fartsgrensen, kjøre rusfri, bruke bilbelte og være oppmerksomme i trafikken, sier han.

Men akkurat mobilbruken er blitt en sikker «inntektskilde» for staten. Til tross for ulike løsninger som gjør at du slipper å holde på mobilen, tas det stadig flere for dette.

Eikernytt.no omtalte i i november i fjor statistikken om mobilbruk og da hadde 12.404 bilister fått forelegg så langt i 2021. Det tilsvarer 62 millioner i statskassa.

Sør-Øst politidistrikt har også skrevet ut en rekke forelegg for denne bruken og på samme tid hadde 1.157 blitt tatt og dermed bidro til statens inntekter. I tillegg ble det utdelt prikker så det holdt.

Les alle bøtesatsene her

Del:
Annonse