19. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det pågår en intens øving i Samfunnshuset i Mjøndalen for at alt skal være klart til premieren 19. mars.

«Hageflekk 3050» – ny forestilling fra barne- og ungdomsteateret

Hvert år siden 2010 har Mjøndalen Barne- og Ungdomsteater satt opp en forestilling i samfunnshuset i Mjøndalen. Men i to år nå har de måttet avlyse forestillingene på grunn i koronapandemien. Nå er de imidlertid klare med sin 11. forestilling – «Hageflekk 3050».
Annonse

De har spilt egenproduserte forestillinger og kjente eventyr for publikum i Mjøndalen i 10 omganger. Men aldri har de laget et eget stykke som handler om en hageflekk i Mjøndalen. Vel den handler også om Wildenveys Plass.

Ifølge teaterleder Trine Bye mener mange at den plassen er omvandlet fra en grønn lunge til et lite innsekts-vennlig sted med mye betong og stein. Her er det ifølge henne lite de pollinerende innsektene kan livnære seg på om sommeren.

Annonse

Og det er nettopp pollinerende insekter stykket dreier seg om. Humler og bier er helt nødvendige for vår frukt- og matproduksjon. Deres levekår er stadig truet og det blir ikke bedre nå mostervepser og andre fiender slår til.

Det er dette de 14 ungene i teatergruppa har som utgangspunkt og det blir spenning, litt slåssing i tillegg til sang og dans – og en porsjon med romantikk. Men det ligger altså en alvorlig baktanke her og er det noe ungdommene er opptatt av – så er det nettopp miljø.

Trine Bye fungerer som leder og alt mulig i denne gruppa. Men hun har sterke krefter med seg i Anita Asbjørnsen som instruktør, Frode Simensen som sangansvarlig og Trond Nilsen som kapellmester. Scenografi, kulisser og kostymer er det Hayley Grimmer som har ansvaret for.

Men som i alle andre lag og foreninger er det en stor dugnadsinnsats der foreldre og foresatte spiller en viktig rolle for å dra det hele i havn.

Forestillingen spilles med premiere lørdag 19. mars. De tre følgende forestillingene går søndag 20. mars, torsdag 24. mars og fredag 25. mars. Alt skjer i Samfunnshuset i Mjøndalen.

Trine Bye er leder av Mjøndalen Barne- og Ungdomsteater og fungerer som det meste – også som instruktør under øvingene.

Del:
Annonse