22. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

UP varsler økt kontrollvirksomhet denne uke og i to andre uker i løpet av sommeren. (Illustrasjon: UP-Dag)

Utrykningspolitiet med ny aksjonsuke – kjør forsiktig og rusfritt

I dag har Utrykningspolitiet startet en ny aksjonsuke med navn «Aksjon grønne veier». Det betyr økt kontrollaktivitet med fokus på fart og rusfri kjøring. UP vil ha tre slike aksjonsuker i løpet av sommeren så her gjelder det å kjøre pent.
Annonse

Denne uken gjennomfører politiet aksjonsuken «Aksjon grønne veier».

– Vi forventer mye trafikk på norske veier og ber sjåførene om å overholde fartsgrensen og kjøre rusfri. Mye trafikk betyr også at vi som sjåfører må være ekstra oppmerksomme, hensynsfulle og ikke minst tålmodige i sommertrafikken, sier UP-sjef Knut Smedsrud.

Annonse

Det skjer flest alvorlige trafikkulykkene med drepte og hardt skadde skjer i løpet av sommermånedene. Men allerede nå vet vi at dødsstatistikken ikke lover godt. For bare i mai omkom 21 personer i trafikkulykker.

Det avdekkes også flere grove fartsovertredelser og kjøring i ruspåvirket tilstand i sommerhalvåret enn ellers i året.

Derfor vil politiet være ekstra synlige på hovedveinettet i uke 23, 27 og 31, melder UP på Facebook.

Del:
Annonse