25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Regjeringen kommer nå med anbefaling om at alle over 75 år tar en oppfriskningsdose av koronavaksinen. (Illustrasjon)

Anbefaler ny oppfriskningsdose koronavaksine for flere grupper

Regjeringen anbefaler alle fra 75 år og oppover å ta en ny oppfriskningsdose med koronavaksine fra 1. juli. Dette vil for de fleste være en fjerde dose koronavaksine.
Annonse

De nye anbefalingene er basert på råd fra FHI som regjeringen nylig har mottatt.

– Overvåkingen vår viser at smitten øker. Vaksinasjon er fremdeles hjørnesteinen i regjeringens beredskap og vi har sørget for å ha nok tilgjengelig vaksine. Det er lenge siden de eldste fikk forrige oppfriskningsdose. Derfor er det behov for å vaksinere de mest sårbare innbyggerne våre, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Annonse

– Vaksinering av mange midt i ferien vil være krevende for en del kommuner. Jeg vil derfor understreke at vaksineringstempoet må tilpasses kommunenes kapasitet, legger hun til.

Målgruppene for oppfriskningsdosen
Alle fra 75 år og oppover anbefales nå en ny oppfriskningsdose koronavaksine med oppstart 1. juli. Sykehjemsbeboere og personer over 80 bør prioriteres først, samtidig som kommunene gis rom til å finne gode løsninger lokalt for å gi flest mulig i målgruppen et tilbud.

Kommunene må også planlegge for å kunne tilby ny oppfriskningsdose til personer fra 65 år og oppover samt personer mellom 18-64 år med underliggende sykdommer fra 1. september.

Pandemien er uforutsigbar, og kommunene må fortsatt være forberedt på at det kan komme endringer når det gjelder oppstart av vaksinasjon av disse gruppene og andre grupper.

Staten dekker kostnader til gjennomføring av vaksinasjonsprogrammet og kommunene kan benytte apotek eller private aktører til å gjennomføre vaksineringen dersom de finner dette hensiktsmessig.

Del:
Annonse