23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Hele vaktlaget var i sving, men katta ville ikke la seg fange.

Brannvesenet med resultatløs kattejakt på Legehuset

Klokken 14.36 i dag rykket brannvesenet i Mjøndalen ut til Hokksund Legehus. De ansatte her hadde hørt mjauing og fryktet at en katt hadde tatt seg inn i himlingen og ikke kom ut igjen.
Annonse

Etter å ha åpnet himlingen på flere steder, greide brannvesenets folk å finne katta. Men særlig samarbeidsvillig var den ikke – til tross for at den fikk en stor porsjon med makrell i tomat.

Alt tyder på at katten har tatt seg inn gjennom en åpen takluke og så gjennom et hull i en teglsteinsvegg over himlingen før den begynte å tasse rundt på det innvendige taket i legesenteret.

Annonse

Men den ville ikke la seg fange selv om den stakk hodet ut gjennom murveggen og mjauet flere ganger. Verken lokking eller forsøk på å fange den hjalp og til slutt måtte mannskapene fra DRBV gi opp.

Denne katten ville ikke la seg fange, men makrell i tomat smakte likevel godt. (Foto: DRBV)

Maten ble stående på en gardintrapp under hullet i taket i et håp om at katten skulle la seg friste til å hoppe ned. Korridoren skal holdes stengt slik at katten ikke kommer til andre deler av legehuset i løpet av natten.

Så er det bare å håpe at katten finner ut hva som er best for den og lar seg fange i morgen. Brannvesenet gjorde i hvert fall en hederlig innsats, men dessverre uten lykkelig resultat.

Dag Christian Clausen i brannvesenet hadde trange arbeidsforhold oppunder himlingen for å finne kattens skjulested. Men den ville ikke la seg fange.
Del:
Annonse