12. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

FRP-BENKEN: Fra venstre Lavrans Kierulf, Knut Gjerde, Kristin Løvaas Gjerde og Hilde Hovengen. (Foto: Alexander Jansen / DRM24)

Nominasjonsmøte 26. november: Disse stiller til valg for FrP i Drammen

VALG 2023: Drammen FrP har listeforslaget klart før neste års kommunevalg. Ikke uventet er dagens gruppeleder Ulf Erik Knudsen og Lavrans Kierulf på toppen av lista. Men dette er nominasjonskomiteens forslag. Den endelige lista blir klar 26. november.
Annonse

På tredjeplass følger drammensveteran Hilde Hovengen, før Nedre Eiker-veteran Knut Gjerde. Kristin Løvaas Gjerde er plassert på en usikker sjetteplass bak de forhåndskumulerte plassene med Øystein Lauritzen fra Svelvik på femteplass.

Både Løvaas Gjerde (27) og Randi Eng (78) som i dag sitter i kommunestyret, er dermed usikre før valget. Sistnevnte er plassert på en 13. plass.

Annonse

FrP har i dag syv plasser i kommunestyret, etter at både Harald Wessel Berg (døde tidligere i år) og Randi Eng meldte overgang fra Nei til Bomring underveis i perioden (FrP fikk opprinnelig valgt inn seks mandater). Hvor mange de ender opp med neste høst kommer an på valgresultatet, men oppslutning på landsbasis tyder på at partiet ligger bedre an nå enn ved forrige års valgresultat.

– Vi har ambisjoner om mer enn syv mandater også, og bli større enn i dag, sier leder av nominasjonskomiteen, Henrik Sand Martinsen til DRM24.

Han kommenterer lista forøvrig med fem forhåndskumulerte plasser slik:

– Vi synes det er viktig å ivareta erfaring og kompetanse samtidig som vi åpner for fornyelse og at velgerne får litt å si.

Jon Helgheim er også med på lista, på sisteplass som nummer 29. Lederen av Drammen FrP (og tidligere gruppeleder i Drammen) er mest kjent som stortingsrepresentant de siste årene, men er i dag ansatt som sekretariatsleder og kommunikasjonssjef FrPs stortingsgruppe etter at han ikke ble valgt inn for en ny periode i fjor høst.

– Jon har gitt klarsignal for at han kan stå på lista, men har sagt han vil stå langt nede, sier Sand Martinsen.

Det ligger med andre ord ikke an til noe comeback i drammenspolitikken for en av landets største FrP-profiler.

Listeforslaget sendes medlemmene i lokallaget før høring før nominasjonsmøtet 26. november.

Her er hele listeforslaget:

Del:
Annonse