26. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Gunvor Johnsen (t.v.) og Toril Bottegård (t.h.) fra Lions kom med en gavesjekk til Røren Barne- og Ungdomsteater og Kristin Stærkeby etter premieren i går kveld.

Stående applaus og gavesjekk på 20.000 til teatergruppa på Røren

Kaptein Sabeltann har nok ført til at mange unger drømmer om hvordan det hadde vært å være en skikkelig sjørøver eller pirat. De 36 medlemmene ved Røren Barne- og Ungdomsteater bygger opp om denne fantasien med «Skatteøya». Her er det både drikking, hor, slåssing og dreping for å få tak i skatten.
Annonse

I disse tider hvor det sendes en rekke repriser av julefilmer på TV med unger som stiller opp i mer elle mindre tvilsomme teaterkostymer, er det lett å se for seg barneteater på denne måten. Men oppsetningen til «gjengen» på Røren i Hokksund er så langt unna det som vi kan komme.

Lørdagens premiere høstet bare lovord og stående applaus i tillegg til en sjekk på 20.000 kroner fra Lions Club Øvre Eiker. Det eneste folk klagde på var de harde benkene. De fleste gikk hjem med tresmak et visst sted, men med mange gode minner etter en to timer lang forestilling i to akter.

Annonse

I år har de 36 unge skuespillerne fått hjelp fra regissør Brynjar Braaten Nærø og instruktør Anders Rønneberg. Begge er «gamle» skuespillere og har selv spilt stykket om Skatteøya. De har siden januar jobbet med denne oppsetningen og det har vært mye som skal læres og terpes på av de unge skuespillerne. Mengden med tekst og sangtekster er ikke mindre enn imponerende.

Leder for Røren Barne- og Ungdomsteater, Kristin Stærkeby, var også imponert på linje med publikum. Hun takket alle skuespillerne for innsatsen og ser nå fram til dagens og de kommende dagenes forestillinger. Men hun understreket også viktigheten av foreldrene i denne sammenheng. Uten deres utrolige innsats hadde dette ikke vært mulig.

En stor takk ble det også til Lions Øvre Eiker. I likhet med den andre teatergruppene i Øvre Eiker, skulle nemlig Røren også få en gavesjekk. Teatergruppa trenger mer teknisk utstyr og da kommer en gavesjekk på hele 20.000 kroner godt med.

Tilbake til sammenligningen med amerikanske filmer og barneteater, er dette en forestilling som er vel verdt å se av så vel unge som voksne. Det er drama, død og drukkenskap over en lav sko her, og enkelte i publikum spøkte med at «dette er noe å lære ungene våre».

Men det skaper en autentisk ramme og viser at livet ikke alltid var like enkelt i Englands tidligere tider.

Spilles hele syv ganger
Denne helgen og den kommende uken får både foreldre og ikke minst de 36 skuespillerne i Røren Barne- og Ungdomsteater nok å gjøre. Det er nemlig forestilling i dag søndag og så mandag, onsdag, fredag, lørdag og så søndag.

Vi kan anbefale alle å ta turen for å se denne fine gjengen med ungdommer spille og ha det moro på scenen. For mange har slike teaterstykker vært springbrettet til en videre karriere innen yrket.

Her ser du noen bilder fra premieren lørdag.

Anders Rønneberg (t.v.) og Brynjar Braaten Nærø har vært henholdsvis instruktør og regissør på stykket og «Skatteøya».
Del:
Annonse