13. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Leserbrevforfatter Bijan Gharahkhani – leder i Buskerud Innvandrerråd.

Jeg er kjempeforbanna – hvor er Unicef og FN?

MENINGER: De som skrev de fine ordene om barnas rettigheter. Hvor er de? Den 17. november 2022 så verden enda et uskyldig barn bli skutt på en åpen gate og drept av politiet i Iran.
Annonse

Dette mens han satt i en bil sammen med faren og broren og han var bare 10 år gammel. Hvorfor står hele verden og ser på at disse grusomhetene finne sted – uten å gjøre noe?

Regimet i Iran dreper unger og kvinner på åpen gate og i fullt dagslys for å holde makta. Det er til nå 416 døde demonstranter, hvor av 51 er barn. Og det er tusenvis av politiske fanger i Iran. Det er protest mot kvinneundertrykking, tortur, henrettelser og andre menneskerettighetsbrudd det brutale regimet begår.

Annonse

Jeg fordømmer brudd på menneskerettigheter som foregår i Iran. Demonstrantene i Iran blir møtt med vold og tusenvis av kvinner og unger blir arrestert. Det er viktig at vi står solidarisk mot urett som begås i Iran.

Den nylig oppståtte revolusjonen har fått navnet «Kvinne, frihet og liv», og regnes som en av de viktigste bevegelsene i nyere tid. Jeg mener at det er viktig å engasjere seg for alle som kjemper med livet for den samme friheten og demokratiet vi har i Norge.

Bijan Gharahkhani
Leder Buskerud Innvandrerråd

Del:
Annonse