24. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det ventes utfordrende kjøreforhold over store deler av Sør- og Østlandet der nedbør kan komme som både regn og snø.

Kan komme opp mot 15 cm. snø i døgnet – gir vanskelige kjøreforhold

Skal du på tur denne helgen kan det lønne seg å legge inn god tid og ta noen forhåndsregler. Det er nemlig meldt om mye snø og lokalt kan det komme mer enn 15 centimeter i løpet av ett døgn. Det vil gi utfordringer på veiene våre.
Annonse

Selv om de fleste av oss nå har testet ut vinterføret de siste dagene, skjer det ulykker hver eneste dag. Noen ganske uskyldige hvor bilen sklir av veien – andre igjen mer alvorlige.

Meteorologisk Institutt har i dag sendt ut varsel om snø for deler av Østlandet. Det forteller at det fra kl. 16.00 i dag og fram til og med søndag vil komme mellom fem og 15 centimeter snø. Lokalt kan det komme langt mer.

Annonse

I varslet fra Varsom.no står det:

Konsekvens
Noen reiser vil kunne få lengre reisetid. Det kan være lokalt vanskelige kjøreforhold.

Råd
Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører.

Beskrivelse
Fra fredag ettermiddag til lørdag kveld er det ventet 5-15 cm snø ila 24 t, lokalt kan det komme mer. Nedbøren kan komme som sludd eller regn nær kysten med fare for frysende regn eller regn som fyser på bakken. Det er stor usikkerhet ang. nedbørsform og hvor og når det kommer nedbør.

Del:
Annonse