23. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Nytt styre for Bonde- og Småbrukarlaget: Ingeborg Elise Moen, Terje Verenskog, Fylkesleder Ståle Versland, Øyvind Foss og Karin Visthus.

Øyvind Foss ny leder i Eiker og omegn Bonde- og Småbrukarlag

På årsmøte i Eiker og omegn Bonde- og Småbrukarlag som nylig ble avholdt, ble Oddveig Moen takket av som leder av laget etter 12 år. Oddveig har i tillegg til lederjobben hatt mange forskjellig oppgaver i denne organisasjonen. Hun har vært med på både regionalt og sentralt nivå. Nå tar Øyvind Foss over.
Annonse

Bonde- og Småbrukarlaget har siden 2009 vært medeier i Egertorget Matfestival. Først Fylkeslaget, og siden lokallaget, og navnet ble endret til Eiker matfestival. I alle disse årene har Oddveig vært med. De siste årene med ansvar for utstillere, vakter osv.

Hun har vært med å starte opp REKO-ringen – en salgskanal for lokalmatprodusenter i Modum, Hokksund og Kongsberg og er med å administrere disse tre salgskanalene.

Annonse

– Det har vært givende å jobbe for småbrukarlaget og har knyttet mange hyggelige bekjentskaper over hele landet, men etter så mange år ved roret ser jeg fram til å overlate skuta til nye krefter, sier hun.

Eiker BS er det største lokallaget i Buskerud med ca. 110 medlemmer. Det er et aktivt lag med kurs, faglige og sosiale samlinger.

De siste åra har jo vært preget av pandemien, noe som også har satt sitt preg på aktiviteten.

Øyvind Foss ble valgt til ny leder i laget. Øyvind bor i Hokksund og driver med korn og bær. Tidligere i år ble han valgt inn i Norsk Bonde- og Småbrukarlag sitt kornutvalg.

– Jeg skal gjøre så godt jeg kan, men kan ikke love å holde det samme nivået som Oddveig, sa han til årsmøte.

Med seg i styret fikk han:
Bård Lie, Terje Vernskog, Ingeborg Moen og Karin Visthus.

Varamedlemmer til styret er: Tore Smørgrav, Signe Dalen Røren og Johan Warlo.

Øyvind Foss tar over ledervervet etter Oddveig Moen.

Del:
Annonse