21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

FLOM: Slik ser det ut fredag morgen etter at Drammenselva har flommet gjennom undergangen ved Shell og videre ned i jernbaneundergangen. (Foto: Alexander Jansen / Drm24)

Oversvømmelse skaper trafikkaos i Mjøndalen

Det blir stadig vanskeligere å ta seg fram på veinettet i Drammen og Øvre Eiker. Spesielt i Mjøndalen er det nå store problemer.
Annonse

Statens vegvesen opplyste fredag morgen at de nå har stengt Nedre Eiker Bru (Nybrua) i retning fra Krokstadelva til Mjøndalen.

Videre er Strømsåstunnelen stengt i retning Mjøndalen på grunn av flommen. Det skal også være overhengende fare for at E134 forbi Mjøndalen kan stenges på kort varsel da vannstanden begynner å nærme seg gatelegemet.

Annonse

Verst er det altså i undergangen ved Shell i Mjøndalen. Denne ble delvis stengt i går, men det er nå så mye vann her at det ikke er forsvarlig å kjøre inn her og denne delen er nå helt stengt. Dette gjelder begge rundkjøringene på dette stedet.

Fra før er E134 stengt mellom rundkjøringen til Steinberg og rundkjøringen ved Hellik Teigen på grunn av mye vann i veibanen der hvor jernbanen krysser E134 på Steinberg.

NVE opplyser til andre medier nå i morgentimene at flomtroppen trolig er nådd for Drammenselva sin del, men at det vil ta tid før vannstanden går ned igjen.

Stengingen av E134 på Steinberg gjør at gjennomgående trafikk må kjøre via Lerberg og Krokstadelva på Fv. 283. Det har ført til lange køer gjennom Hokksund, som i den verste rushtrafikken, er nærmest uframkommelig.

Del:
Annonse