1. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Erik Bergan har tatt over som daglig leder for Eiker Låsservice (ELS) i Hokksund og gått inn på eiersiden. Nå skal det satses for fullt.

Erik Bergan har tatt over driften av Eiker Låsservice

Det har lenge vært kjent at Bjørn Åge Nilsen i Eiker Låsservice har ønsket å trappe ned og selge virksomheten han har bygget opp gjennom 42 år. 1. august gikk avtalen om nye eiere i boks, men de helt store endringene vil ikke kundene merke i første omgang.
Annonse

Det er i år 42 år siden Bjørn Åge Nilsen startet Eiker Låsservice i Hokksund. Han har senere bygget opp en bedrift med et eget holdingselskap som eier det store industribygget de holder til i på Sundmoen.

Men i en alder av 65 år og tre runder med korona, synes Bjørn Åge at det er nok. Etter en tids søken etter nye eiere, fikk kan napp hos en gammel kollega og konkurrent i Erik Bergan. Han kommer fra det som tidligere het Lås-Gruppen i Drammen og satt i prøvenemnda for låssmedfaget sammen med Bjørn Åge i en årrekke. Selv har han 22 års fartstid i dette firmaet.

Annonse

Han har med andre ord lang erfaring i låsbransjen, men de siste årene har han spesialisert seg på elektroniske låsesystemer. For det er ingen tvil om at vi nå vil styre det meste fra vår egen mobiltelefon slik vi kan med nye låser og systemer.

Jobber litt og eier litt
Selv om Bjørn Åge Nilsen nå har solgt det meste av firmaet sitt, sitter han igjen med en liten post på 16 prosent – foreløpig. Foruten Erik Bergan har Jon-André Gjerberg Holding gått inn på eiersiden. Dette selskapet eier også Gjerberg Elektro som holder til i samme bygg på Sundmoen.

Og med eierskap følger samarbeid selv om de må følge samme spilleregler som alle andre i bransjen – få jobber gjennom gode anbud. Men med felles eiere er det klart samarbeidet vil få en fordel.

– Låsebransjen blir stadig med integrert med elektro og vi har kun sett starten på denne utviklingen, sier Erik Bergan.

Han har de siste årene spesialisert seg på elektronikk og låssystemer for å være forberedt på utviklingen han ser kommer for fullt. Nå skal alt kunne styres fra mobilen – både privat og for bedrifter.

Roet ned – nå tid for mer fart
Mens Bjørn Åge Nilsen trappet noe ned på slutten, er den nye ledelsen og eierne klare for å gi mer gass i et stadig tøffere marked. Bedriften har likevel gode ordrereserver og mange løpende oppdrag slik at utsiktene til å nå målet på 10 mill. kroner i omsetning på fem ansatte er innenfor rekkevidde allerede inneværende år.

Eiker Låsservice (ELS) har i flere år samarbeidet med vekter- og alarmselskapet VAS, som også holder til i samme bygg på Sundmoen. Nå har ELS solgt den delen av virksomheten som dreier seg om vektertjenester til VAS, men fortsetter samarbeidet som før.

– Vi er et lite firma og trenger ikke mange store oppdragene i året for å gjøre det bra. Det er løpende vedlikehold og etterleveringer som gjør at vi nå har nok å gjøre, sier Bjørn Åge.

At selv små firmaer fra Eiker kan få store oppdrag er ELS et levende bevis på. De leverte nemlig låssystemene til første byggetrinn på Gardermoen Lufthavn. Erik Bergan har på sin side jobbet med adgangskontrollen på Gardermoen 2-utbyggingen.

Bjørn Åge Nilsen (t.v.) har den siste tiden trappet ned og har ønsket å selge bedriften han har bygget opp gjennom 42 år. Nå er han glad for at selskapet lever videre med Erik Bergan som ny daglig leder og eier sammen med Gjerberg Elektro som holder til i samme bygg.
Del:
Annonse