1. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

La gjenbruk være førstevalget, sier DNT ung. Fredag er det stand på torget i Drammen. (Illustrasjon: John Petter Nordbø)

DNT Ung med grønt motsvar til «Black Friday»

Fredag 24. november er byttedagen Grønn fredag. I år er det rekordmange arrangementer landet rundt, blant annet i Drammen.
Annonse

– Hvert år tenker jeg at i år har butikkene kanskje kommet på noe bedre enn å bidra til kjøpepress med dårlige salgstilbud, men så fortsetter stadig kjøpefesten på Black Friday og i hele november, sier Benedicte Sivertsen, leder i DNT ung.

Hun trøster seg med at i takt med at salgsfenomenene forsetter, øker også interessen for motsvaret «Grønn fredag» som DNTs ungdomsorganisasjon har arrangert årlig siden 2016. I år er det nye rekord med 20 gjenbruksarrangementer landet rundt.

Annonse

Bruktkupp
På Grønn fredag-arrangementene er det mulighet for å bytte, selge eller kjøpe brukte friluftsklær- og utstyr. Mange steder kan du også lære å reparere noe som er ødelagt for å gi det et lenger liv. 

– Jeg forstår godt at mange trenger å gjøre gode kjøp om privatøkonomien er stram. Derfor er det så viktig at vi har mange muligheter for brukthandel, at vi har en kultur for gjenbruk og videreutvikler utlånsordninger for utstyr, sier DNT ung-lederen. 

Hun peker på at det er et stort dilemma at mye av friluftslivet har et høyt forbruk av klær og utstyr. 

– Vi som elsker naturen må ta vare på den gjennom et mer bærekraftig friluftsliv. Det er mulig, og Grønn fredag er et bidrag, sier hun.

I Drammen
Dette skjer: Reparasjon og salg av brukt friluftsutstyr og -klær.

Sted: Bragernes Torg kl. 12.30 – 16.00 fredag 24. november 2023.11.20.

Er du opptatt av miljø og lei av kjøpepresset på Black Friday? Har du et hull i buksa du gjerne skulle ha fikset? Eller skulle du gjerne hatt noen nye turklær eller turutstyr til en billig penge?

DNT ung setter opp stand på Bragernes torg utenfor Torgboden med stativer med brukte turklær og turutstyr du kan kjøpe. Inne i torgboden har du mulighet til å få reparert ødelagte turklær i samarbeid med Fikseriet til Drammen kommune. Reparasjon av turtøy er gratis denne dagen.

På Grønn fredag kan du finne alt fra ullgensere og luer, til ski, telt og tursko. Alt er brukt tidligere så du belaster derfor ikke miljøet med å produsere noe helt nytt til deg. I tillegg er det sannsynligvis her du får aller best pris i jungelen av Black Friday tilbud.

Del:
Annonse