24. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Temte Gård med Ole Kristian og Anne (innfelt) prøver å hjelpe så mange som mulig før jul med gaver og penger til mat gjennom en Spleis.

Opprettet Spleis og gir bort overskuddsgaver fra julemarked

Ole Kristian Temte og samboeren Anne Krokdal har opprettet en Spleis til inntekt for mat og julegaver til de som trenger det. I tillegg gir de nå bort overskuddsgaver etter julemarkedet på Temte Gård sist helg.
Annonse

Sliter du til jul? Er julegavene en byrde? Får du ikke helt endene til å møtes?

Det er spørsmålene som Ole Kristian Temte la ut på egen facebookside i dag.

Annonse

– Slik skal det ikke være og vi vil gjerne hjelpe deg, skriver han videre:

Vi på Temte gård har arrangert julemarked i helgen og i den forbindelse samlet inn mange gaver slik at barna kunne plukke med seg pakker når de kom på besøk. De fleste pakkene er donert fra gavmilde givere, er pakket inn og merket med passende aldersgruppe og eventuelt kjønn.

Dette er flotte gaver pakket med kjærlighet og giverglede av oss, våre venner og følgere. Vårt julemarked er nå ferdig og vi har fortsatt mange gaver igjen. Som avtalt med givere skal disse doneres bort til veldedige organisasjoner o.l., men før vi gjør det vil vi gi DEG muligheten til å komme å hente gaver til deg og dine.

Det er ikke flaut å være i en vanskelig situasjon og du skal ikke være redd for å ta kontakt med oss. Din henvendelse vil bli behandlet totalt konfidensielt og vi bryr oss ikke om omstendigheter. Vi ønsker kun å hjelpe deg som trenger det.

Du skal ikke tenke at «jeg klarer meg nok» eller «noen andre trenger det nok mer enn meg».

– Vi må sette en deadline på dette til søndag 17. desember slik at vi fortsatt rekker å formidle eventuelle gjenværende gaver til andre som har behov, sier Ole Kristian.

Dårlig respons på Spleisen
Spleisen til inntekt for mat og julegaver til de som trenger det, har ikke «tatt av» for å si det mildt, med syv givere og 1.350 kroner i innsamlet beløp til nå. Men det er fortsatt noen dager igjen så her kan mye skje.

Temte har også fridd til lokale bedrifter om de kan donere mat, gaver, klær og andre varer som kan komme til nytt for folk som ikke har alt.

– Etter dagens nyhet om renteoppgang blir ikke saken noe bedre for de som allerede har minimalt, sier Ole Kristian på egen facebookside.

– Skal det være slik at det sitter masse mennesker i dette landet og ikke har midler til å kjøpe seg julemiddag eller gaver til barna? Noen av de vi har snakket med sier at det ikke snakk om julemiddag. De har ikke råd til en vanlig middag engang, sier han.

Spleisen finner du her: https://www.spleis.no/project/355162

Se mer på sidene til Temte Gård her: https://www.facebook.com/temtegaard

Del:
Annonse