18. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er ventet dels store snømengder gjennom nyttårshelga og snøværet vil ikke avta før ut på tirsdagen.

Ny runde med mye snø over Eiker-bygdene

Det er ventet mye snø over store deler av Øst- og Sørlandet i løpet av helgen. I Eiker-området er det varslet opp mot nærmere 27 mm nedbør – omregnet til snø – like mange centimeter. Det betyr et skikkelig påfyll i skisporene, men også utfordrende kjøreforhold.
Annonse

Det er Varsom.no som sender ut varslet om mye snø den kommende helgen. Fra søndag formiddag til og med tirsdag morgen er det ventet mye snø – spesielt sør og vest for Oslo. Det betyr at Eiker-bygdene kan få et skikkelig påfyll på en allerede god vinter med mer brøyting, snømåking og fresing enn på lenge.

For de som elsker å gå på ski er dette bra nyheter, men for veifarende og alle som jobber med å holde veiene åpne, betyr det mer jobb og dessverre fare for flere trafikkulykker.

Annonse

I tillegg til veier og jernbane, er det ifølge Varsom.no viktig å beskytt sårbare installasjoner og gjenstander som ikke tåler den ventede snømengden. Det er på søndag det er ventet mest snø i Eiker-området med 16 mm i varselet fra Yr.no.

De råder oss også om å beregne noe ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører, heter det i varselet.

Del:
Annonse