22. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kart over registrerte frostskader hos Tryg forsikring. Det er ventet flere i dagene som kommer.

Sprengkulde: Antall frostskader øker

Tryg Forsikring har per mandag ettermiddag registrert rundt 150 vann- og frostskader relatert til kuldeperioden de siste dagene.
Annonse

– De fleste er i og rundt Oslo, men skadeområdet strekker seg helt fra Agder til Fredrikstad, fra Oslo til nord for Rena. I Oslo har vi en del borettslag og sameier som er blitt rammet, for eksempel ved at hovedvannledningen er frosset, og flere leiligheter er dermed eller har vært uten vann. Vi anbefaler alle å sette på ekstra varme nå i de kalde delene av boligen, og spesielt der de vet det er vannrør i veggene, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

Skademeldingene har tikket inn hele helgen, og hele mandag.

Annonse

– Bare i dag har vi hatt hundrevis av henvendelser fra kunder rundt vann- og frosthendelser. Noen er uten vann og mistenker frosne rør, andre vet at de har frost i et vannrør, og forsøker å tine det opp. Da er det viktig å stenge hovedstoppekranen slik at vann ikke spruter ut dersom vannrøret sprekker. Sett opp temperaturen der frosten er, og åpne kranen litt og litt etter at isen har smeltet, sier Brandeggen.

Tryg anbefaler minimum 10-12 grader i alle rom med vannrør. Dersom ovner skal tjene flere rom må kapasiteten på ovnen være tilstrekkelig og dører må være åpne. Vedfyring kan hjelpe, men husk at boligen også må være oppvarmet når det ikke fyres.

Del:
Annonse