22. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Denne gamle pickupen har gjort sitt etter at den kjørte inn i en stolpe og et gjerne på Skotsmoen sent fredag kveld.

Vraket bilen: Fikk nyseanfall og kjørte ned stolpe

(Oppdatert kl. 08.22) En lokal mann i slutten av 60-åra kjørte i kveld av veien og inn i et gjerde og en lyktestolpe på Skotsmoen i Hokksund. Mannen slapp uskadet fra det hele, men bilen hans ble totalvrak. Mannen hevder å ha fått flere nyseanfall slik at han mistet kontrollen. Men det er mistanke om ruskjøring.
Annonse

Denne artikkelen er rettet opp etter nye opplysninger fra politiet.

Det var klokken 23.11 at politiet meldte om ulykken på Skotsmoen mellom Hokksund og Burud på Skotselvveien. Mannen kom kjørende fra Skotselv da han ifølge ham selv fikk flere nyseanfall slik at han mistet kontrollen over bilen.

Annonse

Han kjørte først inn i et gjerde og en lyktestolpe med tilhørende koblingsboks. Sammenstøtet var så kraftig at stolpen knakk i «rota» og folk fra Elvenett måtte komme for å sikre stolpen fra å falle over veien.

Etter sammenstøtet med stolpen fortsatte bilen over i motsatt kjørebane og ut i grøfta. Ifølge vitner på stedet forsøkte mannen deretter å kjøre videre, men skadene på bilen var for store. Høyre hjuloppheng var skadet og det rant kjølevæske fra motoren.

Bilen, som må karakteriseres som totalvrak, var en eldre og rimelig slitt pickup. Den ble hentet av bilberger for å bli kjørt til taksering.

Politiet sjekker skadene etter sammenstøtet med gjerde og stolpe.

Politiet tok rutinemessig alkoprøve og narkoprøve av mannen, men ville ikke si noe om resultatet der og da. Men mannen virket ikke påvirket på noen måte, var beskjeden vi fikk.

SISTE
Det er mistanke om at han kan ha kjørt i påvirket tilstand etter en rustest på stedet. Det ble derfor tatt blodprøve av bilfører. Saken anmeldt og bilførers førerkort ble beslaglagt.

Trafikken gikk greit forbi stedet, men politiet måtte bli igjen i påvente av sikring av stolpen.

Bremsesporene i veibanen var ikke å bli klok på – selv ikke for politiet i første omgang.
Bilen måtte berges og kjøres til et verksted for taksering senere.
Del:
Annonse