29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ordfører Adrian Tollefsen foretok den offisielle åpningen av Stolpejakten på Fiskum fredag ettermiddag.

Stor interesse da Stolpejakten åpnet på Fiskum

Fredag 10. mai blir en merkedag i årene som kommer da dette er blitt den «offisielle» åpningsdagen for Stolpejakten – i hvert fall på Fiskum. I går var rundt 35 med på jakten og ordføreren deltok sammen med andre politikere.
Annonse

Mens Fiskum Sanitetsforening, Eikernøtta 4H og O-laget stilte med vafler og pølser og folk kunne lage pinnebrød, kunne ordfører Adrian Tollefsen åpnet «ballet» fredag ettermiddag. Det var opprinnelig planlagt at hav bare skulle ta en stolpe, men ble så «giret» på oppgaven av det ble like godt hele 12 stolper sammen med andre politikere.

Rundt 30 av de frammøtte tok bena fatt og fikk testet løypa under ideelle forhold.

Annonse

Anne Grethe Klunderud holdt i arrangement og åpning.

I sin åpningstale sa ordføreren at det var en stor ære å stå her i dag, for å feire denne spennende og aktive begivenheten.

Anne Grethe Klunderud koordinerte det hele og får ordfører Adrian Tollefsen på nett. (Foto: Bjørn Erik Nebell)

– Vårt slagord er «Sammen skaper vi et livskraftig Øvre Eiker», og det er nettopp samarbeid som gjør arrangementer som dette mulig. Takk til Fiskum Sanitetsforening, Øvre Eiker kommune, avdeling for kultur og idrett, og foreningen Stolpejakten Øvre Eiker for å gjøre dette arrangementet til virkelighet. Deres innsats er uvurderlig, sa Tollefsen.

Han sa også at Stolpejakten er en fantastisk måte å oppleve vår vakre kommune på, mens vi holder oss aktive og engasjerte i fellesskapet. Det gir oss muligheten til å utforske naturen, styrke vår fysiske helse, og skape minner med venner og familie. Når vi beveger oss rundt på stolpejakt, kan vi også se hvor mye det er å være stolt av i Øvre Eiker.

Stor interesse for Stolpejakt på Fiskum ved sanitetshuset. (Foto: Bjørn Erik Nebell)

– Jeg vil oppmuntre alle til å delta, uansett alder eller fysisk form. Dette er en aktivitet for alle, og det er en flott måte å knytte bånd mellom generasjoner. Sammen kan vi skape en sunnere og mer sammenknyttet kommune, sa Tollefsen.

Til slutt oppfordret han alle om å huske på å respektere naturen og våre omgivelser mens vi utforsker. La oss ta vare på det vi har, slik at fremtidige generasjoner også kan nyte det.

Her er bilder fra fredagens Stolpejakt på Fiskum.

Thor Gunnar Bakkerud bisto med blant annet spikking av seljefløyte. (Foto: Bjørn Erik Nebell)
Ordfører Adrian Tollefsen foretok den offisielle åpningen mens James Robert Hendry spilte trompetfanfare. (Foto: Bjørn Erik Nebell)
Politikere som trenger litt hjelp for å komme i gang. Adrian gikk sammen med Anne Kristin Hov Hilleren. (Foto: Bjørn Erik Nebell)
Å spikke seljefløyte er noe alle bør kunne mener Thor Gunnar Bakkerud og deler velvillig av kunnskapen sin. (Foto: Bjørn Erik Nebell)
Det er slike poster du må lete etter om du skal delta i stolpejakten på Fiskum.
Eiker O-lag har sørget for egne kart til stolpejakten på Darbu.
Del:
Annonse