19. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Anita Skorgan med lun humor og sentimentalitet overfor sin tidligere mann, Jahn Teigen, under gårsdagens konsert i Kultursalen.

«Stinn brakke» da Anita Skorgan gjestet Hokksund

Det er lov å være optimist når Øvre Eiker Musikkorps arrangerer en konsert med de beste av Jahn Teigens låter og med Anita Skorgan som hovedartist. Sper du på med vår lokale Olav Aas, Jan Runar Eliassen og Celebration – ja da blir det «stinn brakke».
Annonse

Og det var nettopp Optimist som var tittelen på lørdagens konsert i regi av Øvre Eiker Musikkorps i Kultursalen på Hokksund Ungdomsskole. Det var mildt sagt fullt og arrangøren makset ut antall personer som kunne oppholde seg i salen.

Det var helt tydelig at Jahn Teigens låter fenger fortsatt og publikum ble invitert med på allsang. Olav Aas hadde tatt på seg rollen som tolker av en del av Teigens sanger – en oppgave han hadde gått til med skrekkblandet fryd. For det er ikke lett å ta opp arven til en som kunne synge opera like godt som hard-rock. Men oppgaven ble løst med glans.

Annonse

Øvre Eiker Musikkorps, under ledelse av Petter Anthon Næss, har tatt mange steg på kvalitetsskalaen etter at han ble dirigent og arrangør av låtene. Og de leverte så absolutt varene i går kveld.

Tre solister fra Celebration fremførte Proud To Be Yor Lover sammen med koret.

Det samme må kunne sies om Olav Aas med sin særegne stemme og fremførelse på scenen. Når du i tillegg får Jan Runar Eliassen fra Vestfossen med på laget blir det bra. Han har utviklet seg som sanger siden vi første gang hørte ham gjennom Demenskoret på NRK. Men på grunn av diagnosen hans, må han ha manus for å huske tekstene. Når du da glemmer brillene dine hjemme, kan det lett gå galt, men med lånte briller tok han oppgaven med glans. Både som soloartist og i duett med Anita Skorgan.

Og det ble flere duetter med Anita, som var så folkelig som en rikskjendis kan være. Her var det samsang med Olav Aas, Jan Runar og ikke minst Celebration. Et kor som Petter Anthon også dirigerer og arrangerer låter for.

Anita Skorgan sammen med Olav Aas.

I tillegg til musikkorpset i «storband-oppsetning» var det kjente lokale musikere som satte sitt preg på konserten. Det har lenge vært kjent at Øvre Eker har fostret mange gode musikere og det ble bevist til gagns under denne konserten.

Publikum koste seg også – med unntak av en helt ung jente som synes disse «gamle sangen» var kjedelige. For dette var en konsert for oss litt voksne som har fulgt med Jahn Teigen gjennom en årrekke og mange kunne tekstene den dag i dag.

Etter drøye to timers konsert forlangte publikum ikke bare ett ekstranummer – de ville ha mer, men etter at blomster og takk var delt ut var det slutt.

Øvre Eiker Musikkorps under ledelse av Petter Anthon Næss.
Gospelkoret Celebration. men lørdag ble det ikke mye gospel da de backet opp på Teigens låter.
Jan Runar Eliassen fra Demenskoret i duett med Anita Skorgan.
Folkelig og humoristisk og trivdes tydelig godt i selskapet her i Hokksund.

Teigen-inspirert konferansier.
Øvre Eiker Musikkorps i storband-konfigurasjon.
Jan Runar Eliassen er blitt rikskjendis etter NRK-serien om Demenskoret. Nå synger han så ofte som mulig og skal også være med i den lokale utgaven av Demenskoret i Øvre Eiker om de får nok deltakere.
Del:
Annonse