20. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Mannen i 20-årene som drepte kvinnen i 30-årene i Mjøndalen mandag kveld, erkjenner de faktiske forhold. (Fotos: Alexander Jansen / DRM24)

Mjøndalen-drapet: Overmannet av vitne etter knivstikking

Et øyenvitne til drapet på Vassenga skal ha overmannet gjerningsmannen og fått hjelp av andre forbipasserende til å holde kontroll på vedkommende til politiet ankom stedet. I avhør har gjerningsmannen lagt alle kortene på bordet.
Annonse

– Han samarbeider med politiet og har erkjent både handlingen og straffskyld for denne, uttaler politiadvokat Ann-Iren Svane Mathiassen til DRM24.

Gjerningsmannen i 20-åra har mandag formiddag blitt avhørt av politiet, og blir tirsdag fremstilt for varetektsfengsling i en såkalt kontorforretning ettersom han også har samtykket til dette. Mannen skal fra før være helt ukjent for politiet.

Annonse

Både gjerningsmannen og den avdøde kvinnen i 30-åra er lokale, etnisk norske statsborgere hjemmehørende i Eiker. Omstendighetene rundt hendelsen på parkeringsplassen utenfor Mjøndalshallen har politiet foreløpig ikke full kontroll på, men Mathiassen forteller til DRM24 at de to hadde en relasjon i form av et forhold som nylig hadde tatt slutt.

Vitne gjorde formidabel innsats
Med tanke på selve handlingen kan Mathiassen foreløpig ikke gå i detalj på knivstikkingen, men det skal dreie seg om flere knivstikk som har skjedd i eller utenfor en bil kvinnen disponerte. Kvinnen vil bli obdusert tirsdag.

Mathiassen forteller at gjerningsmannen ble overmannet av et vitne som så hendelsen og tok affære.

– Han satt i egen bil da han så det som hendte, og grep inn. Gjerningsmannen skal da ha blitt overmannet og stanset, men skal ikke ha angrepet vitnet, som er uskadd, sier Mathiassen.

– Han gjorde en formidabel innsats og mye mer enn vi kan forvente, sier Mathiassen.

Videre skal flere andre personer ha kommet til og hjulpet vitnet med å holde kontroll på gjerningsmannen før politiet ankom stedet, men hvor mange vitner det er til selve handlingen er foreløpig uklart. Det skal imidlertid også være video av selve hendelsen.

Ifølge Mathiassen er det foreløpig ingen ting som tilsier at gjerningsmannen vil påberope seg psykiatri eller utilregnelighet i gjerningsøyeblikket.

Et stort politioppbud jobbet på parkeringsplassen ved Mjøndalshallen der en kvinne er blitt drept. (Foto: Roy Hansen)
Del:
Annonse