19. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Jenny Jenssen showet for de eldre på Eikertun og hjemmeboende på Sundhaugen i dag.

Jenny Jenssen showet for de eldre på Sundhaugen

Nå 60 år gamle Jenny Jenssen holder «koken». I dag showet hun foran et fullsatt Sundhaugen der Frivillighetskorpset ved Eikertun hadde tatt med seg eldre beboere og hjemmeboende til sommeravslutning.
Annonse

Men unntak av koronaårene er sommeravslutningen for de eldre på Eikertun og hjemmeboende eldre en tradisjon. Og like mye tradisjon er det at de reiser til Sundhaugen restaurant i staselige biler av gammel god årgang.

En T-Ford 1922-modell var nok det eldste kjøretøyet denne dagen, men minst like stor begeistring var det for dem som fikk kjøre den gamle turvogna av godt gammelt merke. Volvoen eies av Motorhistorisk Klubb Drammen og er til daglig stasjonert på Burud.

Annonse

Som tradisjonen tilsier ble alle hentet på Eikertun i Hokksund og kjørt via Semsveien til Vestfossen og videre til Sundhaugen. Her vartet Gla-musikken opp med dansemusikk fra første stund og flere av de meget danseglade eldre, lot seg ikke be to ganger. Her bar det rett ut på dansegulvet – hvis vi kan kalle plassen mellom bordradene for det.

Det går ikke mange sekundene etter at musikken har startet opp før de første er ute på dansegulvet.

For det ble trangt om plassen. Dette arrangementet er populært og det blir ikke mindre populært av at Jenny Jenssen igjen dukket opp og underholdt med egne sanger. Den nå 60 år gamle artisten startet med å mimre litt tilbake for så å synge noen av sine nyere sanger.

Det var selvsagt servering av gryterett slik det pleier ispedd allsang og underholdning. Primus motor og «mikrofonholder» er som vanlig Martha Kodahl. Sammen med resten av Frivillighetskorpset sørget hun for en hyggelig dag for de eldre.

Martha Kodahl med mikrofon og resten av forsangerne i Frivillighetskorpset.

Jenny Jenssen er blitt 60, men holder koken fortsatt ved å reise rund og underholde blant andre eldre på Eikertun.
Sang og musikk er en viktig del av det Frivillighetskorpset gjør for de eldre – vanligvis i Festsalen på Eikertun. Men i dag var det sommeravslutning på Sundhaugen.
Gla-musikken vartet opp med variert dansemusikk og høy allsangfaktor.
Det gjelder å ankomme festen i et staselig kjøretøy som denne 1922-modellen av en T-Ford.
Denne Volvo Turvogna eies av Drammen Motorhistoriske Forening og er stasjonert på Motorhistorisk senter på Burud. Den blir brukt i forbindelse med ulike arrangementer der.
Del:
Annonse