19. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Øvre Eiker Idretts- og aktivitetsråd har etablert en bussløsning i samarbeid med frivillige organisasjoner i Øvre Eiker og Gunnar Haugen som sjåfør.

Nytt kollektivtilbud i sommer – Badebussen Frivilli

Øvre Eiker idretts- og aktivitetsråd har gjennom de siste årene registrert at et av årsakene til frafall i en aktiv hverdag er tilgang på transport til og fra aktiviteter. Spesielt i Øvre Eiker der tilbudene for ungdom ligger spredt uten et godt kollektivtilbud.
Annonse

Rådet har søkt og fått innvilget midler til kollektiv transportløsning for å øke rekrutteringen av deltakere i aktivitet i Øvre Eiker gjennom blant annet Gjensidigestiftelsen og DAM-stiftelsen i 2023.

– Gjennom vinteren og våren har vi testet ut og utviklet samarbeidet i et riktig tempo i samarbeid med Frivillighetskorpset på Eikertun. Prosjektet har vi kalt «Øvre Eiker modellen». Vi syntes navnet passet godt da er slik vi gjør det i Øvre Eiker når vi ønsker å få til noe vi ser at det offentlige ikke klarer å få til for oss, sier prosjektleder for Aktivitetsrådet Tormod Brenden til Eikernytt.no.

Annonse

Spesielt utfordringen med billettløsning har vi brukt tid på da vi først rekke tenkte vi kunne koble oss opp mot en digital løsning som Brakar har sammen med et busselskap i Stavanger, skriver de i en pressemelding.

– Vi har jobbet oss rundt løsning ved å lage Frivilli bussen som et event i billettløsningen til Billetto og dermed er den gratis og enkel for oss og administrere og bruke. Andreas Aronsen, som er prosjektmedarbeider har utarbeidet logo med AI og er ansvarlig for å administrere billettsalget gjennom testen, sier Brenden.

– Dette er et givende prosjekt for meg da jeg vet hvor mange ungdommer som gjerne vil til Sundhaugen når solen steker og det er sommerferie. Men så var det den transporten da. Det blir spennende å følge billettsalget og høre hva folk om tilbudet, sier Aronsen.

Sjåfører
Frivilligkorpset på Eikertun bidrar ukentlig med gode transporttilbud for eldre og deres arrangementer på Eikertun. I sommer har aktivitetsrådet også kjøpt tjenester av dem til Sommerskolen hver dag over tre uker. Frivillighetskorpset har eget sjåførkorps og har en god base med sjåfører som stiller opp gratis og bidrar til at denne kollektivløsningen kan fungere.

– Vi har avklart juridisk om billetter og ettersom de som kjører ikke tar betalt, er vi innenfor regelverket om drive denne form for kollektivtilbud i Øvre Eiker. Det er ekstra hyggelig når et lokalt busselskap ønsker oss masse lykke til og heier på initiativet vårt. Slikt liker vi, sier Hanne Lyngaas, leder i Øvre Eiker idretts- og aktivitetsråd.

I vinter kom ideen om å teste ut samarbeidet vårt med modellen med billettløsningen for allmenheten og vi tenkte. «Badebuss» til naturperlen «Sundhaugen» må være et bra alternativ. Bussen vil stoppe på utvalgte steder i Øvre Eiker kommune og kjøre til Sundhaugen i perioden 8.-12. juli på formiddagen med retur på ettermiddagen.

– Dette blir spennende for oss i sjåførkorpset. Vi er klare og gleder oss til å kjøre ungdom til og fra Sundhaugen og være med å gjøre en forskjell for ungdom som ikke har noe å gjøre neste uke, sier Arne Ødegård, som er leder for prosjektet hos Frivilligkorpset på Eikertun.

– Først av alt må jeg få si at frivilligheten igjen imponerer meg, sier ordfører Adrian Tollefsen etter å ha blitt klar over tilbudet. Her på Øvre Eiker får vi til ting andre kommuner bare kan drømme om, og det er på grunn av frivilligheten.

– Her ser vi et eksempel på et godt lokalt samarbeide både mellom Øvre Eiker Idretts- og aktivitetsråd, lokalt næringsliv som heier på løsningen, frivillighetskorpset på Eikertun og unge enkeltmennesker som Andreas Aronsen som alle trekker i samme retning for å skape noe for bygda. Det er det bare å ta av seg hatten for, sier ordføreren.

Ruteplan for Badebussen Frivilli

Hokksund Stasjon
Eiker Kvikk
Ormåsen
Vestfossen Stasjon
Sundhaugen friluftsområde

Retur samme rute ettermiddag.

Rutetider finnes i billettløsningen.
Salg av billetter kan du finne på Billetto.

Del:
Annonse