19. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Discgolfbanen på Ormåsen er mye brukt og årlig er det 16.000 registrerte runder her. Men det er bare en brøkdel av den faktiske bruken, da alle kan spille fritt her.

Nå kan du måle «krefter» mot de beste discgolferne i verden – på Ormåsen

Førstkommende søndag kan du måle «krefter» mot to av de beste discgolferne i verden. Da kommer nemlig Eric Oakley og James Proctor til Ormåsen og de byr opp til både konkurranse, show og ikke minst kurs.
Annonse

Selv om de to er blant verdens beste discgolfspillere og kommer fra USA, beskrives de som uformelle og sosiale karer. De byr altså opp til spill der du som er lokal deltaker kan bli med på lag med en av dem. Men det utelukker ikke andre til å danne par og bli med på banen denne dagen.

Søndagens program byr på (oversatt til norsk) Kan du slå proffene? og beste kast i pargolf turnering. Du kan altså ta med deg en partner og forsøke å slå disse amerikanerne. For beste kast velger deltakerne selv hvilken «green» de skal kast ut fra. Det vanker også en del premier her.

Annonse

Dette er med andre ord en fin mulighet til å se på proffene, få tips og råd for alle som ønsker å bli bedre i denne raskt voksende sporten. For par koster dette 400 kroner, mens mandagens kurs koster det halve.

Banen mye brukt
Discgolfbanen på Ormåsen er utrolig populær og mye brukt. I snitt gås det 16.000 runder hvert år – og det er bare dem som er registrert. Men hver dag er det unge og gamle som tester ut banen og det er dannet en egen klubb for denne voksende aktiviteten.

Det er Alexander Eliassen i «Disc Golf Dynasty» hvor blant andre Jan Runar Eliassen fra Demenskoret er med, som står bak dette arrangementet. De lager og selger discer som ikke bare ser unike ut, men som også brukes av proffe spillere i inn- og utland.

– Mandag skal de holde kurs for alle som vil komme og lære av de som kan best. Det er ikke normalt at proffe spillere gjør sånt, spesielt ikke når de tar turen til Europa – så dette er veldig stort. Det vil være mulig å prate med dem, få autografer, ta bilder og rett og slett lære av de beste, sier Alexander Eliassen til Eikernytt.no.

Eric Oakley (t.v.) og James Proctor er proffe discgolfspillere fra USA. Søndag og mandag er de på Ormåsen for å spille og lære bort et triks eller flere ti, et stadig voksende miljø i Øvre Eiker og Norge.
Del:
Annonse