19. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kart over styrtregn, gult nivå, på deler av Østlandet og Sørlandet.

Forbered deg på mye regn, lyn og torden i natt

I løpet av sen kveld og natt til søndag er det ventet mye regn over store deler av Sør- og Østlandet – herunder Drammen og Øvre Eiker. Det er også ventet en del lyn og torden.
Annonse

Varsom.no har i ettermiddag sendt ut varsel om styrtregn på gult nivå. Det kan komme store mengder enkelte steder, men hvor mye og hvor er vanskelig å forutsi, melder Meteorologisk Institutt.

Over Eiker-bygdene er det ventet at regnet tar seg opp ved 23-tiden og da kommer også lyn og torden. Regnet vil vare gjennom natten, men vil avta på morgenkvisten.

Annonse

Har er varselet fra Varsom.no i sin helhet:

Styrtregn
Avsender:
Meteorologisk Institutt
Fare øker:
Lørdag 6. juli 2024, kl. 22.00
Fare minker:
Søndag 7. juli 2024, kl. 07.00
Sannsynlighet:
Sannsynlig > 50 prosent

Konsekvens
Fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Fare for stengte veier og/eller overvann ved bekke- og elveløp. Lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning.

Råd
Hold deg oppdatert om utviklingen av været og værvarselet. Følg med på værradar. Hold deg unna bratte skråninger, samt bekker med stor vannføring. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører. Rensing av dreneringsveier og stikkrenner anbefales slik at vannet kan renne unna. Sjekk veimeldinger (175.no). Tilpass farten og kjør etter forholdene. Unngå unødvendig ferdsel utsatte steder. Ikke kjør bil i vann dypere enn 30 cm.

Beskrivelse
Fra seint lørdag kveld til søndag morgen ventes kraftige regnbyger i ditt område. Det er store lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt.

Del:
Annonse