13. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Nytt innbrudd og forsøk på tyveri fra lageret til kabelfabrikken på Loesmoen. Tre polakker er arrestert. (Arkivbilde)

Tre polakker arrestert etter nytt kabeltyveri på Loesmoen

Tre polske statsborgere er arrestert etter at det i natt ble meldt om innbrudd og tyveri fra Prysmian Group Norge – tidligere Draka på Loesmoen. Politihunden Oxo fulgte sporet til de tre i hele fire kilometer før de ble tatt i nærheten av Kiwi på Steinberg.
Annonse

Det var klokken 01.10 at politiet fikk melding om pågående innbrudd i bedrift. Innbruddet ble avbrutt da de ble oppdaget av en beboer i området. Bilen kjørte fra stedet, men ble stanset av politiet. Patruljen har kontroll på en polsk statsborger, men to andre passasjerer løp fra stedet. En hundepatrulje fra politiet søkte i området og greide å spore opp de to i nærheten av Kiwi-butikken på Steinberg.

Det ble funnet en kveil med kobberkabel på utsiden av gjerde hvor det var klippet hull. Det er besluttet beslag av bilen som ble brukt. Eier av bedriften er varslet. Politipatruljen oppretter sak. En god dag på jobb for politipatruljen og politihunden Exo, melder operasjonssentralen.

Annonse

Det er funnet et hull i gjerde inn til en bedrift. Tyvene har trolig ikke fått med seg noe tyvgods da de ble oppdaget.

Det var vitneobservasjoner til hundepatruljen om to mørkkledde som hadde ca. 30 minutters forsprang som første politiet i riktig retning. Sporene ledet til Steinbergveien – Mosingveien hvor to personer ble funnet gående langs veien. De passet til beskrivelse og begge er polske statsborgere.

Det ble funnet et par ekstra skilter tilhørende en Ford Transit i bilen som ble stanset. Disse er ennå ikke meldt stjålet. Avbitertenger og tråder av kobber i bilen tyder på at tyvene også nå var ute etter å stjele kobber. Hundepatruljen har fortsatt å følge spor. Har funnet en mindre sekk og balaklava/buff under sporsøket.

Del:
Annonse